Plaats een aanvulling

Maandagenda Boekenwinkel Opstand April

Nieuws, gepost door: Anarchistische Boekenwinkel Opstand op 09/04/2019 04:02:13

Wanneer: 09/04/2019 - 13:05

De maandagenda van de Anarchistische Boekenwinkel Opstand is er weer!


English: https://opstand.noblogs.org/post/2019/04/02/month-program-april-2019/

Vrijdag 12 April

Het NETWERK: Filmvertoning en infoavond

In de aanloop naar de presidentiële verkiezingen en de FIFA Wereldkampioenschappen begon een golf van repressie tegen anarchisten en antifascisten in Rusland. In de herfst van 2017 werden 6 mensen opgepakt in Penza; bij sommigen van hen werden wapens en explosieven geplaatst om ze te framen. FSB agenten martelden de arrestanten in de gevangenis: ze gaven ze stroomschokken, sloegen ze in elkaar en lieten ze onderste boven hangen. Tijdens de martelingen praatte de FSB op hun in met het verhaal waar ze aan moesten bekennen: ze zouden leden en oprichters zijn van een terroristische organisatie, genaamd “Het Netwerk”. In januari 2018 werden nog 3 antifascisten gearresteerd in Sint Petersburg. Ook zij werden gemarteld en onder druk gezet om toe te geven dat ze leden zijn van “Het Netwerk”.

Op vrijdag 12 april komen anarchisten uit Rusland een documentaire vertonen en een infopraatje geven over de repressie van de FSB en de “Netwerk zaak”. We zullen ook brieven schrijven naar de gevangen kameraden!

Tijd: 19.00

Vrijdag 19 April

Vergeten we iets niet ? – Een pleidooi voor de inclusie van dierengelijkheid in onze antiautoritaire praktijken.

Deze avond is een open discussie avond over hoe menselijke wezens andere diersoorten behandelen. Ze zal geopend worden met een korte introductie en een paar vragen waarmee we het onderwerp verder kunnen onderzoeken en bediscussiëren. Het plan is om een interactieve ruimte te creëren waarin mensen kunnen discussiëren over hoe ze zich voelen over het onderwerp.

Het praatje zal in het Engels zijn.

Tijd: 19.00

Donderdag 29 April

De Stille Storm: Vertoning Trouble episode 19 & discussie over technologie en sociale controle.

Sommigen noemen het de Vierde Industriële Revolutie, in de laatste twee decennia zijn de vooruitgangen in technologie – vooral consumenten technologie – enorm geweest. Van bankkaarten tot smartphones en sociale media; technologie heeft onze manier van leven veranderd.

Technologie wordt vooral met de komst van sociale media geprezen als een spreekbuis voor de onderdrukten, als een middel om opstanden en dissidentie te organiseren, van Occupy tot de Arabische Lente. Maar in een wereld verdeeld tussen arm en rijk, overheersers en overheersten, moeten we de technologische vooruitgangen van de afgelopen decennia plaatsen in haar autoritaire, en vaak totalitaire, oorsprong.

Technologie speelt een cruciale rol in gentrificatie, loonarbeid en de handhaving van de wet. Nooit tevoren heeft de heersende klasse – door middel van de staat – zoveel controle gehad over diegene die ze domineert, en nooit tevoren hebben wij onze onderdrukking zo omarmd en bevordert als vandaag de dag.

Na de vertoning van de 19e episode van Trouble zullen we de rol van technologie in haar relatie tot sociale controle, staat en kapitaal bediscussiëren. En natuurlijk wat ons te doen staat, en hoe.

Voor een verdere verdieping in het onderwerp verwijzen we ook naar deze twee teksten:

Als betonnen woestijnen intelligent worden. Slimme controle en de technologisering van de stad.

https://autonomendenhaag.wordpress.com/2018/05/22/als-betonnen-woestijne...

At the beginning of the river. The struggle against the Google Campus in Berlin. P.10 (Engels)

https://avalanche.noblogs.org/files/2017/08/Avalanche-EN-11.pdf

Tijd: 19.00

Locatie: Anarchistische Boekenwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12, Den Haag

Ook iets organiseren in Opstand? Stuur dan een email naar boekenwinkelopstand(at)riseup.net


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech