Plaats een aanvulling

[Den Haag] De Samenscholing wijst gemeente-deal af/ Demonstratie 15 oktober!

Nieuws, gepost door: nn op 21/09/2022 09:09:57

Wanneer: 21/09/2022 - 20:55

Onlangs heeft het De Samenscholing een deal van de gemeente afgewezen die aan de gebruikers van het sociaal centrum was voorgelegd. Deze hield in dat enkel drie van de vele initiatieven nog tot januari in het pand aan de Beatrijsstraat zouden mogen blijven. De Samenscholing heeft laten weten niet mee te werken aan verdeel en heers tactieken en dat opsplitsing van het collectief niet bespreekbaar is.


De deal werd voorgesteld door de D66 wethouder Saskia Bruines, die na de formatie van het nieuwe college alle portefeuilles die met De Samenscholing te maken hebben in handen heeft. Ook eiste ze vanaf augustus onbeperkt toegang tot het pand en een sleutel voor gemeenteambtenaren en asbestsaneerders die alvast zouden beginnen met “destructief onderzoek”. Op deze arrogantie is De Samenscholing al helemaal niet ingegaan.

Het collectief heeft laten weten op dit moment geen enkele reden te zien om het pand in Moerwijk te verlaten aangezien het originele ontwikkelingsplan van tafel is, een nieuw plan moet nog worden opgesteld door de ontwerper (winnaar van een gemeentelijke tender die pas 1 oktober bekend wordt gemaakt). Vorige week vond er ook een informatieavond in de Beatrijsstraat georganiseerd door de gemeente over de herontwikkeling van de Beatrijsstraat 8-12 (locatie De Samenscholing). Een groep van zo’n 10 mensen van het sociaal centrum was voor de deur aanwezig met een info-stand. Buurtbewoners lieten ondertussen binnen hun ongenoegen met het nieuwe gemeentelijke plan blijken, sommigen dienden een eigen plan in, anderen waren van mening dat De Samenscholing moet blijven. In elk geval vallen de plannen van de gemeente niet in de smaak bij de buurt.

Als reactie op de vastgelopen gesprekken met de gemeente en de wethouder die weigert gehoor te geven aan de wensen van honderden mensen om een sociaal-cultureel centrum in Den Haag te behouden organiseert De Samenscholing op 15 oktober een demonstratie. De demo verzamelt om 15:00 op het Stationsplein (voor station Holland Spoor) en trekt daarna door het centrum van Den Haag.

Demo oproep hier: https://indymedia.nl/node/52510

Samenscholing Blijft!


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech