Plaats een aanvulling

NIET TE KOOP ! FLITSAKTIE tegenover de STOPERA

Aankondiging, gepost door: nn op 28/10/2022 10:12:45

Wanneer: 29/10/2022 - 15:00

ZATERDAG AKTIE ZWANENBURGWAL 222(1) tegenover STOPERA.


Vastgoedbedrijf Ymere heeft te koop gezet: Zwanenburgwal 222-1. Dat is pal tegenover het Stadhuis waar twee leden van Niet Te Koop tweeëneenhalve week geleden hebben ingesproken (zie onder). Een pracht lokatie om actie te voeren. Dinsdag 18 oktober op Funda, ruim een week later is de annonce van de site gehaald: totaal verdwenen. Dit is ongebruikelijk, nagenoeg altijd wordt bijvoorbeeld vermeld dat de woning is verkocht. Heeft Ymere wat te verbergen?, ga je bijna denken. Of is besloten de woning niet te verkopen?

Zita Pels, wethouder volkshuisvesting
Twee kopstukken van Niet Te Koop hebben dinsdag 11 oktober ingesproken in de Raadscommissie Woningbouw en Volkshuisvesting waar zij de gang van zaken rond verkoop en liberalisatie zoals u wel kunt raden fel bekritiseren. Hoopvol is dat Nienke van Renssen, raadslid van Groen Links, ook zeer kritisch bleek. En Zita Pels, van Groen Links, is de wethouder Volkshuisvesting.... Maar laten we ons niet rijk rekenen. Immers, Laurens Ivens van de SP is jarenlang wethouder Bouwen en Wonen geweest, hij was tegen de verkoop, toch is de verkoop doorgegaan. De actiegroep heeft een gesprek met de wethouder aangevraagd.
Vastgoedbezit Ymere vermindert gestaag
Raadplegen we de jaarrekeningen de afgelopen jaren, dan zien we een gestage afname van het aantal in bezit zijnde zelfstandige corporatiewoningen (is inclusief geliberaliseerde!).
2016 75.293
2017 74.770
2018 73.293

2019 72.893
2020 72.778
2021 72.733

Dit logenstraft de bewering dat met het geld dat wordt gevangen met verkoop er méér wordt teruggebouwd. Het gebeurde geld wordt gewoon voor van alles gebruikt. Laten we Follow the Money er op zetten!
Wie profiteert?
Corporatiewoningen zijn maatschappelijk bezit. Zij dienen een waarborg te zijn dat er voor de mensen betaalbare woningen voorhanden zijn. We zien echter een omgekeerd proces: woningen worden steeds duurder, de woonlasten worden voor de huurder elk jaar hoger. Wie profiteren hiervan? Degenen die verhuren en degenen die woningen bezitten. Over de rug van de huurder wordt de bezitter slapend rijk.

Waarom nog verkoop? Stop daarmee!
De corporaties zijn wel enige uitleg schuldig waarom zij nog verkopen. Hun redenering is dat zij geld nodig hebben voor nieuwbouw. Maar die nieuwbouw stagneert. Nog niet de helft van wat is gepland komt van de grond. Zo wordt het niks met het behoud van de sociale voorraad, helemaal niet in Oud West, Oud Zuid, Centrum en ga maar door.
Komt Allen
Actiegroep Niet Te Koop gaat door met haar flitsacties tot het doel is bereikt: een stop van de verkoop. Zij roept iedereen op te komen naar deze 105de flitsactie.tegen de voortdurende afname van de sociale voorraad. Elke week wordt een verslag van de actie verstuurd naar politiek, pers, woningcorporaties en huurdersorganisaties. Onze acties houden het vuurtje brandend.

Verzamelpunt: De fantastische locatie Zwanenburgwal 222, zaterdag 29 oktober, aanvang 15.00.
De flitsactie zal ongeveer een half uur duren en bestaat uit 1. beflyeren van de buurt en voorbijgangers ; 2. het beplakken van de woning en 3. het maken van opnames voor de publiciteit.

Actiegroep Niet Te Koop zorgt voor spandoeken, affiches en wat niet meer. Maar u mag zelf natuurlijk ook materiaal meenemen.


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech