english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
uSSA demoniseerd er op los
Anonym - 11.05.2002 17:06

Castro ontkent ontwikkeling biologische wapens

HAVANNA (ANP) - President Fidel Castro van Cuba noemde vrijdag de beschuldiging van de Verenigde Staten dat zijn land bezig is met de ontwikkeling van biologische wapens ,,een absolute leugen´´.


De Amerikaanse Onderminster Bolton van Buitenlandse Zaken beschuldigde Cuba bovendien van het exporteren van de technologie van biologische wapens aan ´schurkenstaten´. Castro verklaarde voor de nationale televisie: ,,Jullie kunnen niet het geringste bewijs voorleggen, simpelweg omdat het niet bestaat.´´ Volgens Castro zijn de beschuldigingen van Bolton alleen bedoeld om de normalisering van de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Cuba te dwarsbomen.

De voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter begint zondag een bezoek aan Cuba op uitnodiging van Fidel Castro. Cuba is de afgelopen 43 jaar nog nooit bezocht door een Amerikaanse (ex)president. Het is echter onwaarschijnlijk dat de reis van Carter een einde kan maken aan de blokkade van het Caribische eiland.


Website: http://www.trouw.nl/ANP/BUI/ANP-110502-16-anp.html
 
supplements
het modewoord van 2002 
Ca$h - 11.05.2002 17:21

"demoniseren"
hij prutsd 
11.05.2002 17:34

Tsja, ´demoniseren´. Een modewoord. Ik zal de dag prijzen dat het hanteren van de juiste spelling in de mode komt. Derde persoon enkelvoud tegenwoordige tijd: stam + t!!!! Zo simpel is dat.

De poster van het bovenstaande artikel (gejat van het anp) knipd en plakd er lustig op los en geefd er dan een eigen titel aan. Treurig.

Website: http://www.leerspellen.nl
 
Amerika zelf de grootste demoon vh kwaad 
11.05.2002 17:35

Cubaanse vaccins: levensreddend of biologische oorlogsvoering?

De VS worden steeds driester in hun beleid tegenover landen die zich onafhankelijk opstellen. Enkele maanden geleden werden Noord-Korea, Irak en Iran afgeschilderd als deel van de "As van het Kwaad". Nu krijgt ook Cuba een veeg uit de pan van de zelfbenoemde wereldheerser.

- door Katrien Demuynck -

De Amerikaanse vice-staatssecretaris Bolton deed op 6 mei voor de Heritage Foundation, een conservatieve denktank in Washington, enkele opmerkelijke uitspraken: "We moeten verder kijken dan slechts de As van het Kwaad en vooral ook de andere schurkenstaten niet uit het oog verliezen." Meer bepaald had hij het over Cuba, Syrië en Libië.
In 1998 bevestigde een overheidsrapport nog dat Cuba geen militaire bedreiging vormt, noch voor de VS, noch voor de regio. Maar volgens Bolton is er wel degelijk een probleem. Cuba is een van de weinige ontwikkelingslanden met een hoog ontwikkelde biotechnologische industrie. En dus kan Cuba volgens Bolton biologische oorlog voeren! Het is de eerste keer dat de VS zover gaan Cuba officieel te beschuldigen van het ontwikkelen van biologische wapens. Maar het kan nog grover: Bolton noemt het ontwikkelen van nieuwe en unieke vaccins een dekmantel voor biologische oorlogsvoering. Zijn beweringen komen er net nu Cuba bezig is een miljoen gratis dosissen van hun vaccin tegen meningitis-B naar Uruguay te verschepen. Dat land wordt momenteel geteisterd door een epidemie. Het Cubaanse vaccin is het enige dat tegen de ziekte kan beschermen. Het zal in Uruguay vele levens redden. De aanvoer van de vaccins werd zelfs niet gestopt toen de regering van Uruguay op 18 april een aanklacht tegen Cuba voordroeg in de VN-mensenrechtencommissie in Genève.

Waar halen de VS het recht om dit soort laster te verspreiden? Hebben ze schrik dat de levensreddende Cubaanse vaccins wapens in de strijd voor de bewustmaking van de onderdrukte volkeren zijn? Of doet het de Amerikanen pijn dat Cuba een joint-venture afsloot met de pharmareus SmithKline Beecham voor het commercialiseren van dit nieuwe vaccin in Europa?

Biologische oorlogsvoering vanuit... de VS.

Cuba is nota bene zelf meermaals slachtoffer geweest van biologische oorlogsvoering door de VS. Herhaaldelijk werden al plagen verspreid over de landbouwgewassen. Tot het Proyecto Cuba, een geheim en illegaal project van de CIA onder president Nixon om de Cubaanse regering omver te werpen, behoorde ondermeer het verspreiden van Afrikaanse varkenskoorts in Cuba, in 1971. Dat dwong Cuba toen tot het afslachten van een half miljoen varkens om zo de verspreiding van de ziekte over de hele varkensstapel te verhinderen.

Het ergste geval van biologische oorlogsvoering tegen de Cubaanse bevolking dateert van 1981. Toen verspreidden de VS kiemen van hemorragische dengue-koorts over het eiland. Deze ernstige ziekte, die nooit eerder op Cuba voorkwam, veroorzaakte op vier maand tijd 344.203 zieken. Op 6 juli 1981 werd een recordaantal van 11.400 nieuwe gevallen geregistreerd. In totaal werden 116.143 mensen gehospitaliseerd. Ruim 24.000 patiënten leden aan bloedingen en 10.224 gingen daardoor in shock. De epidemie veroorzaakte 158 doden, waarvan 101 kinderen. Dankzij een enorme inspanning, waarbij beroep gedaan werd op de hele bevolking, werd de epidemie op korte tijd ingedijkt en konden duizenden doden voorkomen worden. Leden van de anti-Cubaanse terroristische organisatie Omega 7 gaven later voor een Amerikaanse rechtbank toe dat ze meewerkten met de CIA bij het verspreiden van ziektekiemen over Cuba. Zowel de dengue-koorts als verschillende ziekten die gewassen en vee aantasten, werden door hen of personen uit aanverwante organisaties verspreid over het eiland.

Kan de echte terrorist opstaan?

Cuba wordt echter niet alleen beschuldigd van biologische oorlogsvoering en verkoop van biologische wapens - onder de dekmantel van vaccins - aan andere "schurkenstaten". Bolton zegt dat Cuba ook een van de staten is die terroristen huisvesten en betalen. Ook die bewering getuigt van een nooit geziene onbeschaamdheid. Zo heeft Otto Reich, Amerikaans vice-staatssecretaris bevoegd voor Latijns-Amerika, op zijn zachtst uitgedrukt een verdacht verleden. Reich, van Cubaanse afkomst, is nauw verbonden met de anti-Cubaanse terroristische organisaties in Miami. Hij was betrokken bij de vuile oorlog in Nicaragua, samen met Oliver North en notoir terrorist Luis Posada Carriles. Hij beschermde ook een andere terrorist, Orlando Bosch. Bosch werd veroordeeld voor het in volle vlucht opblazen van een Cubaans lijnvliegtuig in 1976. Daarbij verloren 73 mensen het leven. Reich hielp hem ontkomen uit een Venezolaanse gevangenis en bezorgde hem politiek asiel in de VS. De openlijke betrokkenheid van de CIA en het FBI bij terroristische aanslagen tegen Cubaanse personaliteiten of doelwitten is meer dan eens overduidelijk bewezen.[1]

Luis Fernandez, woordvoerder van de Cubaanse vertegenwoordiging in Washington deed Boltons woorden intussen af als vuile leugens. Hij beschuldigde de regering Bush ervan Cuba te willen afschilderen als een terroristenstaat om zijn harde politiek ten opzichte van het eiland te kunnen rechtvaardigen.

Werk mee aan de campagne voor de vrijlating van de vijf Cubaanse kameraden, politieke gevangenen in de VS, omdat ze Cuba probeerden te beschermen tegen terroristische acties. www.lai-aib.org.

Links

Granma  http://www.granma.cu/ingles/mayo02-2/20bolt-i.html (artikel in Engels) . Radio Habana  http://www.radiohc.org/Distributions/Radio_Havana_Francais/Radio_Havane_Cuba-07_Mai_2002 (artikel in Frans) . CNN  http://cnn.looksmart.com/r_search?l&izch&pin=020510x061d226545422fc6e01&qc=&col=cnni&qm=0&st=1&nh=10&rf=1&venue=all&keyword=&qp=&search=0&key=Cuba . Demanda del pueblo de Cuba al gobierno de Estados Unidos por daños humanos. Editora Politica. La Habana. 1999.
In Solidair: Cuba: wetenschappelijk onderzoek op topniveau
Magazine Internationale Solidariteit over Cuba: Che Presente  http://www.lai-aib.org/lai/si.phtml?langue=A2&action=sommaire&Id_SI=16 (nr.157, november 2000)

noot:
[1] Meer hierover in het uitstekende boek Het Complot van H. Calvo Ospina, uitgegeven bij EPO.



Met dank aan de waarheid.nu
Bush=massa-moordenaar 
Jerommeke (de belg) - 11.05.2002 17:45

Allicht willen ze dat de Cubaanse kinderen binnenkort ook kreperen aan de geringste ziekte, bij gebrek aan antibiotica of vaccins. Zoals in Irak.

Vroeger deelden die Amerikanen dekens besmet met cholera uit aan "hun" Indianen of spoten ze Vietnam vol met agent orange. Vandaag noemen ze je gewoon een "schurkenstaat".

Wie zijn hier eigenlijk de massa-moordenaars?

Jerommeke (de belg)


ussa=grootste schurkenstaat 
Indiaanse genocide slachtoffertje - 11.05.2002 17:48

"De poster van het bovenstaande artikel (gejat van het anp) knipd en plakd er lustig op los en geefd er dan een eigen titel aan. Treurig."

Inhoudelijk niets te melden?
Treurig vind ik het dat niemand de europesche politieke klasse hun ziel zo verkocht hebben aan de de US terroristenstaat dat ze alles accepteren wat die schurkenstaat uit haalt.

Dit nieuws heb ik gekopieerd van het ANP omdat dat een tijdelijke links is die naar verloop van tijd weer verdwijnt en dan is dit nieuws weg. Het enige wat we ons dan herinneren is de smerige leugen dat het Cuba is in plaats van de uSSa die zich bezich houdt met biologische wapens.

Waar kwam dat anthrax ook al weer vandaan?
Wie sobateerd het verdrag op landmijnen?
Wie erkent het internationale gerechtshof niet?
Wie probeerde een coup in Venezuela?
Wie ondersteunde de contras (terroristen) in Nicaragua?
Wie bedacht operation Condor?

etc..

ANP watch 
M02 - 11.05.2002 18:00

ANP heeft bijna een monopolie in Nederland lijkt het wel:
Overal lees je in de gevestigde ´pluriforme´ media dezelfde ANP berichten, gedrukt of online.
Direct reageren voor aanvullende info of inhoudelijke kritiek kan daar al helemaal niet.

Ik ga er van uit dat het ANP zo zorgvuldig mogelijk en objectief te werk gaat, maar af en toe wordt de plank ook wel eens misgeslagen. En is de informatie soms zelfs politiek gekleurd.
(Dat is foute informatie verspreiding al gauw)

ANP kritisch in de gaten houden op indymedia is niets mis mee wat mij betreft, en citeren met bronvermelding + link ook niet.

Ik denk dat ANP medewerkers ook regelmatig indymedia lezen, en hoop dat ze wat hebben aan de reakties.


Website: http://www.anp.nl
 
uSSa ? uSSr ! 
Ca$h - 11.05.2002 18:23

Zo af en toe zie ik nog wel eens een SP-er met een CCCP shirtje rondlopen. Over massamoord gesproken..
Amerikkka 
Dwaze moeder - 11.05.2002 18:38

Boeiend dat jij soms een sp´er met een cccp shirtje ziet lopen.

De meeste misdaden tegen de mensheid die door de VS zijn begaan zijn begaan in de naam van de strijd tegen de CCCP btw, van vietnam tot de onstersteuning van pinochet...

gevolgens: 10.000den verdwenen, vermoorden

Nu is het de sterkste verdediger van iSSrael, een land dat talllzoze malen door de VN is veroordeeld, dat door de hele wereld beschouwd wordt als de grootste schender van mensenrechten van dit moment...

Begin de boel te veranderen daar waar je kunt, dus in je eigen westerse huis...


Volgens mij ben je amerikanofiel ca$h 
Starx - 11.05.2002 18:57

Ik vind ook wel dat heel veel kritiek op de VS zwaar overtrokken en verre van objectief is, waardoor de feiten en nuances logischerwijze niet aanwezig zijn. Maar het lijkt verdomd veel op rode lap + stier effect. Zodra er wat verschijnt over de VS spring jij op en raast door de kast. Van mij mag je best je zegje doen maar kom dan met wederzijdse feiten aan ipv over SPrs met CCCP-shirtjes te gaan ouwewoeren en zanikken. Dat is zo flauw en voorspelbaar. Ik weet dat je beter kan. Doe dat dan ook!! Je postings over Israel bewijzen je kwaliteiten. Om met deze opbouwende kritiek het er voor nu weer even bij te laten.
Ca$h 
Wilbert van Leijen - 11.05.2002 20:29

Discussies hier lopen binnen de kortste keren uit de hand en dan wordt de man gespeeld in plaats van de bal.

Volgens mij ben je er zo eentje...
O ja, en wie was het dan die in 1641 zei dat het hoog tijd werd dat...
En toen tijdens het Tet-offensief, waar was jij toen dan...

enzovoort.

Het lijkt me vruchtbaarder om in te gaan op feitelijke onjuistheden en desinformatie.

De bewering dat in cholera gedrenkte jassen zijn gebruikt als wapen tegen de Indianen, is bijvoorbeeld desinformatie.

Onzin is ook dat ziektekiemen zijn verspreid in Cuba door de Amerikaanse regering. Daar is geen enkel bewijs voor.

Simpele leugens, gemakkelijk te ontkrachten. Niks anders dan botte propaganda.
Wij kunnen hier dat eenvoudig nagaan, in tegenstelling tot Cuba.

Denk hieraan:
- al je kritiek op Israel kun je kwijt op Indymedia Jeruzalem
- al je kritiek op de Verenigde Staten kun je kwijt hier, en overal op alle Indymedia´s in die vermaledijde U.S. of A.

Waar kun je je kritiek kwijt op Fidel? Indymedia Havaña soms? Nee, want de regering aldaar heeft besloten dat de Cubaanse bevolking daar totaal geen behoefte aan heeft.

Ca$h, het is verleidelijk om je te verlagen tot het niveau van de tegenstander. Doe het niet, disleksi is nu eenmaal hip.

En dat stijltje van "uSSa" "ISSrael" ... Ga er maar gewoon van uit dat de gemiddelde lezer van Indymedia zelf wel kan uitmaken welke argumenten ter zake doen en welke niet.


Chili, Argentinie, Guatemala etc 
Dwaze moeder - 11.05.2002 21:30

Daar zijn duizenden vermoord, verdwenen en invalide gemarteld.
Die kunnen geen enkele stem meer laten horen op wat voor indymedia dan ook.

In Turkije worden de koerden massaal vermoord, opositionelen verdwijnen... Waar zijn de martelende doodseskaders opgeleid: Waar anders dan in de USSA...

ook voor hen geen indymedia

Grootste exportproduct van de VS: wapens en onderdrukking, coups en martelmethoden, ondemocratische regimes, grootste producent van wapentuig in de wereld.

Het land is in een woord walgelijk. Als je de hoeveelheid amerikaanse vlaggen zou vervangen door nazivlaggen zou het heeeeel eng lijken...

Kissinger binnenkort op de lijst van internationaal gezochte oorlogsmidadigers...

Daarom geen Internationaal Gerechtshof voor de USSA, stel je voor dat ze zich zouden moeten verantwoorden voor al hun smerige praktijken...


ok 
Ca$h - 11.05.2002 21:47

dank voor de kritiek, dat zie ik ook wel in, maar toch : eenzijdigheid floreert hier behoorlijk, ik kan daar slecht tegen.
de tijd komt wel weer dat ik ook interessante politieke artikels kan plaatsen, compleet met referenties erbij, maar omdat ik het erg druk heb, hou ik het bij reacties op de artikels van anderen. Sommige zijn goed onderbouwd geschreven, maar de meeste zijn dat niet. en worden met 4 tegelijk op het net gekwakt zonder controle op feiten. Zelfs in de jaren 30 waren er gematigde mensen. Waarom meten de meesten op deze site dan in extremen?





Fijn dat je het zegt ca$h 
Starx - 11.05.2002 22:13

En ik wacht met interesse op je artikelen. Je bijdrage over Jenin, uit de washington Post, was bv zeer goed. Jammer dat er altijd weer mensen zijn die met een of andere vage insinuatie het dan weer naar de prullenbak willen verwijzen. Zei toen iemand dat die krant eigendom is van de Moonsekte, naar wat ik weet heeft die club wel aardig wat aandelen ofzo. Dat is toch echter wat anders dan eigenaar zijn.
Hoe zit het een paar van Ca$h zijn ideeen? 
Ca$h - 11.05.2002 22:26

De USA exporteert bombardementen. De wereld is een testgebied voor hun nieuwe wapensnufjes. Ik zie ook wel fascistische trekjes in de USA, maar ik geef vooral de voorkeur aan het idee van een land van ongeevenaarde mogelijkheden voor migranten.
Het IMF is iets waar ik ook geen heil in zie, je ruilt je hongersnood in voor permanente armoede.
De VN is een mooie organisatie dat helaas te veel weg heeft van de Volkenbond. te idealistisch en naief en daardoor niet effectief.
De BVD wordt denk ik door mij onderschat maar maak ik me eerlijk gezegd ook niet zo´n zorgen om. Zo´n organisatie heb je hoedanook nodig om je bevolking tegen extremisme te beschermen. Zolang ze zich maar aan de wet houden.
Anarchisme/Socialisme klinkt leuk en schopt voor de meesten hier rel, maar kan nooit bestaan zolang er ongelijkheid is. En dat heeft niet alleen met materialisme te maken (ik een tientje en jij ook een tientje, daarin zijn we gelijk, maar waarom heb ik een glimlach op mijn gezicht en jij niet? begrijpt u?)
George Bush is een Texaan. begrijp dat dan.
Time magazine is propaganda. Ik krijg het gratis door een fout in hun administratie maar ik walg van dat blad.
Ik ben voor vrije marktwerking en mensen moeten zichzelf kunnen redden. Echte zwakkeren in de samenleving verdienen een hogere levensstandaard dan nu. Ik wil lachende mensen zien. niet mensen uitgelachen zien worden.
Ik distantieer me van alle disproportioneel geweld. Wat proportioneel is wat niet is, bepaal ik voor mezelf.
Is = ik vind

Knus hier 
knuffelbeestje - 11.05.2002 22:27

Fijn dat jullie het zo fijn hebben samen.

Nu nog je blindheid voor de misdaden van Amerika en Israel van je af werpen en jullie zijn tof!

en dat is nou net wat ik bedoel 
Ca$h - 11.05.2002 22:42

lul
Ja het is allmaal een joods-amerikaans spel 
Starx - 11.05.2002 23:19

Je moet wel even goed lezen snuffelbeestje. Dan kun je zien dat er naar mijn mening wel degelijk kritiek is te leveren op de Vs, en ook op Israel ja. Wat mij echter niet bevalt is dat er hier een ontstellend groot aantal gekken er de losgeslagen behoefte aan hebben om de VS en Israel neer te zetten als de as van het kwaad.. Wie er hier nou klef en enzo bezig zijn? Ga maar lekker met jezelf knuffelen hoor... Wie weet vind je nog wel een nieuwe idee om de VS en Israel tot paria´s of conspiratieve joden te maken ipv te komen tot de feiten, teneinde de misstanden op te lossen. Veel plezier daarmee.
Het is allemaal een Amerikaanse Samenzwering 
Wilbert van Leijen - 11.05.2002 23:29

Als ik mevr. Dwaze Moeder lees, kun je niet eens in eigen land een burgeroorlog beginnen zonder de hulp van de Amerikanen.

Dus als je buren de hersens wilt inslaan, moet je eerst in training op de Martelschool, die (natuurlijk) in de Verenigde Staten is gevestigd.

Die Amerikaner, sie sind unser Unglück!
Yep 
Dwaze Moeder - 11.05.2002 23:39

Helemaal gelijk. Amerikanen accepteren alleen regimes die hun welgezind zijn. Als een regime niet welgevallig zetten ze coups op. (remember Pinochet?)

 http://www.soaw.org/ een link over een school voor martelen...

Ze zijn imho het nieuwe Evil Empire sinds het vierde rijk..

Nog mee gekregen dat ze van de week weer een rakket aanval uit hebben gevoerd op een hun onwelvallige moslim leider in Afghanistan? Niet van Taliban of el quaida of zo, maar gewoon "Hij had kritiek"..

Volkomen eigengereidde wetteloze moordenaars bende

de United SS of ameriKKKa

Tegen een internationaal gerechtshof voor oorlogsmisdaden. toevallig? Nope bewust want ze weten zelf heel goed wat voor varkens het zijn...

Het zou me niets verbazen als de CIA achter de aanslag van 11 september zit. Zij zijn de grootste profiteurs van die daad.

Axis of evil 
Knuffelbeestje - 11.05.2002 23:42

Is niet zo slecht bedacht cash. Zie  http://www.indymedia.nl/2002/05/3693.shtml

Vind je trouwens wel lief hoor :)
sorry, starx 
Knuffel beest - 11.05.2002 23:44

niet cash, die vind ik *wel* lief dus.
Moet jij weten 
Starx - 12.05.2002 00:07

Zit ik echt niet mee.
Vertel eens, Dwaze Moeder 
Wilbert van Leijen - 12.05.2002 00:07

Zit de Siejajee nu wel of niet achter "9/11"?

Niet, "het zou me niks verbazen", of dergelijke halfslachtige suggesties -- gewoon ja of nee en graag wat argumenten waarom.

Tweede vraag: wat was (is?) trouwens het Vierde Rijk?

Ik ken er maar drie (Rijk van Karel de Grote, het Heilige Roomse Rijk en Het Derde Rijk 1933-1945).





Ik weet het niet 
Dwaze Moeder - 12.05.2002 00:32

Het probleem met dit soort zaken is dat je het nooit zeker weet, geheime dienst werk enzo.

Wel is zeker dat het el-quida netwerk gerund werd door de CIA

o.a in kosovo streden ze naast elkaar.

en het moest natuurlijk idd 3e rijk zijn, de amerikaanse hegemony van tegenwoordig (o.a. dankzij 11 september) zou je echter wel het 4e kunnen noemen..

Die oorlog in Afghanistan viel toevallig ook weer samen met oliebelangen...

Geef jij nu antwoord op de vraag of amerika een terreur exporterend land is ja of neen?

Ken je mijn organisatie? (De dwaze moeders). Als je het aan ons vraagt krijg je een duidelijk JA
Demonisering begint al bij spelling 
Peter Zegers - 12.05.2002 00:47

De demonisering (diabolisatie) van de tegenstander begint hier al bij de spelling: waarom U-SS-A en I-ss-rael? Menen sommigen in alle ernst dat de VSA en Israel hedendaagse manifestaties zijn van het Derde Rijk van Hitler c.s.? Zo nee, waarom dan deze spelling? Zo ja, dan ontbreekt hen iedere kennis van de twintigste eeuw.

E-Mail: peter_zegers@runbox.no
Ja dat denk ik ja 
Victor Jara - 12.05.2002 01:43

En als jij nu beweert dan "ik niets weet van de 20e eeuw" dan zeg ik dat jij door dit te ontkennen aangeeft wat je bent: een witte weldoorvoedde westerling. De ene dode is voor jouw belangrijker dan de ander. (niet alleen) het hele zuid-amerikaanse continent hebben ze in bloed doordrenkt.
er sterven ettelijke kinderen per minuut van de honger terwijl in de uSSA dikte een maatschappeijk probleem is...

de welvaart is ongeloofelijk slecht verdeelt..

Israel is naast Turkije de vazal van de VS in het MO. Amerika vergeeft alle misdaden tegen de mensheid die de zionazie regering daar pleegt. Voor jouw zijn de joden die werden vermoord meer waard dan de palestijnse kinderen die op dit moment worden vermoord voor een fascistische idiologie, het zionisme.

Voel je je schuldig omdat nederland inderdaad het land is waar de meeste joden zijn vermoord? Waarom moeten de palestijnen, de enige legitieme bewoners van de regio daar, daar onder leiden?

"Immediately following WWII, the US government brought
thousands of Nazis to America, provided them with false
identities and established them in the newly formed CIA, in
universities, in the media, in medical and psychological research institutions and in the US military."

De relatie van de familie bush en de de nazies zijn zeer uitgebreid gedocumenteerd, zoek maar op google naar Bush en Hitler

zionisme is fascisme

Amerika steunt na de diverse militaire juntas in de diverse zuid-amerikaanse landen nu een fascisten regime in Israel net zoals ze het fascitische regime in Turkije steunt.

Israel valt niet te demoniseren, Israel is een demoon, een verotte plek op aarde, geschapen door het westen en zionisten. Amerika wil namelijk nooit meer dan 50cent per liter benzine betalen...

Amerika heeft meer doden op zn geweten dan Hitler, sorry dat dat geen joden zijn... Eerder mag je volgens jouw niet praten over fascisme.

Zionisten hebben met de nazies gemeen dat ze zich boven de mede mens verheven voelen en dat ze de vermoorde joden nog eens verkrachten en uitbuiten voor de zionistische ideologie. Het is hun enige legitimatie...

Zij zeggen dat ze het recht hebben om palestijnse grond in te pikken omdat zij het "Door god uitverkoren Volk" zijn. Vergelijk "Ubermenchen".

En dit krijg jij nooit uit mijn hoofd!



Veel doden die op Hitlers naam staan 
Martin Luther King - 12.05.2002 01:52

Zijn eigenlijk mede door de amerikanen vermoord.

Ze hadden D-Day uitgesteld omdat ze Hitler de tijd wilden geven om "met Stalin af te rekenen".

De oorlog heeft hierdoor extra lang geduurt en hierdoor zijn er ettelijke 100.000 anti-fascisten gesneuveld

Dat is het gezicht van het amerikaanse fascisme.

En de ovens draaiden langer door..... 
12.05.2002 02:03


Anyway 
12.05.2002 02:05

Dat de cubanen massa vernietigingswapens zouden ontwikkelen, die kennis door sluizen naar "schurkenstaten" etc, is natuurlijk demagogie waar Goebels nog wat van zou kunnen leren..

Flexibel in hun beulen 
Malcom X - 12.05.2002 03:08

US sends suspects to face torture

Duncan Campbell in Los Angeles
Tuesday March 12, 2002
The Guardian

The US has been secretly sending prisoners suspected of al-Qaida connections to countries where torture during interrogation is legal, according to US diplomatic and intelligence sources. Prisoners moved to such countries as Egypt and Jordan can be subjected to torture and threats to their families to extract information sought by the US in the wake of the September 11 attacks.

The normal extradition procedures have been bypassed in the transportation of dozens of prisoners suspected of terrorist connections, according to a report in the Washington Post. The suspects have been taken to countries where the CIA has close ties with the local intelligence services and where torture is permitted.

According to the report, US intelligence agents have been involved in a number of interrogations. A CIA spokesman yesterday said the agency had no comment on the allegations. A state department spokesman said the US had been "working very closely with other countries - It´s a global fight against terrorism".

"After September 11, these sorts of movements have been occurring all the time," a US diplomat told the Washington Post. "It allows us to get information from terrorists in a way we can´t do on US soil."

The seizing of suspects and taking them to a third country without due process of law is known as "rendition". The reason for sending a suspect to a third country rather than to the US, according to the diplomats, is an attempt to avoid highly publicised cases that could lead to a further backlash from Islamist extremists.

One of the prisoners transported in this way, Muhammad Saad Iqbal Madni, is allegedly linked to Richard Reid, the Briton accused of the attempted "shoe bomb" attack on an American Airlines flight from Paris to Miami in December. He was taken from Indonesia to Egypt on a US-registered Gulfstream jet without a court hearing after his name appeared on al-Qaida documents. He remains in custody in Egypt and has been subjected to interrogation by intelligence agents.

An Indonesian government official said disclosing the Americans´ role would have exposed President Megawati Sukarnoputri to criticism from Muslim political parties. "We can´t be seen to be cooperating too closely with the United States," the official said.

A Yemeni microbiology student has also been taken in this way, being flown from Pakistan to Jordan on a US-registered jet. US forces also seized five Algerians and a Yemeni in Bosnia on January 19 and flew them to Guantanamo Bay after the men were released by the Bosnian supreme court for lack of evidence, and despite an injunction from the Bosnian human rights chamber that four of them be allowed to remain in the country pending further proceedings.

The US has been criticised by some of its European allies over the detention of prisoners at Camp X-Ray in Guantanamo Bay, Cuba. After the Pentagon released pictures of blindfolded prisoners kneeling on the ground, the defence secretary, Donald Rumsfeld, was forced to defend the conditions in which they were being held.

Unsuccessful attempts have been made by civil rights lawyers based in Los Angeles to have the Camp X-Ray prisoners either charged in US courts or treated as prisoners of war. The US administration has resisted such moves, arguing that those detained, both Taliban fighters and members of al-Qaida, were not entitled to be regarded as prisoners of war because they were terrorists rather than soldiers and were not part of a recognised, uniformed army.


Website: http://www.guardian.co.uk/international/story/0,3604,665837,00.html
 
Bewijs? 
Rooie Rakker - 12.05.2002 03:26

Die k*t yanken geven natuurlijk geen enkel bewijs?
intelligence 
aphro - 13.05.2002 02:55

Tsja, National Security hè...
Israel hanteert dezelfde ´bewijsvoering´ in de trant van "we have the intelligence".

Een ´War against terrorism´ zonder einde is _de_ methode om een technocratisch-fascistoïde staat voor te bereiden. De democratische grondwet wordt keer op keer aan de kant gezet tot er geen rechtsstaat meer over is.

En het einde van deze ontwikkeling is nog niet in zicht.
VS tempert beschuldigingen aan adres Cuba  
14.05.2002 13:10

VS tempert beschuldigingen aan adres Cuba

GANDER (ANP) - Colin Powell, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft maandag enige afstand genomen van de beschuldiging dat Cuba bezig is met de ontwikkeling van biologische wapens. Hij zei dat de VS ,,bezorgd waren dat Cuba de mogelijkheden heeft om dat te doen."

Deze beschuldiging is milder dan de uitspraken die de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken vorige week deed. Bolton beschuldigde de communistische staat van ontwikkeling van biologische wapens en het exporteren van de technologie daarvan naar ´schurkenstaten´.

Carter

De beschuldiging wierp een schaduw over het bezoek dat de Amerikaanse ex-president Jimmy Carter aan Cuba brengt. President Fidel Castro ontkende de beschuldigingen en nodigde Carter uit om een bezoek te brengen aan de wetenschappelijke onderzoekscentra in het land.

De Amerikaanse ex-president bracht maandag inderdaad een bezoek aan het belangrijkste biologische onderzoeksinstituut op Cuba. Hij verklaarde vervolgens ,,dat er geen enkel bewijs is dat Cuba technologische kennis van biologische wapens zou exporteren´´.


Website: http://www.trouw.nl/ANP/BUI/ANP-140502-9-anp.html
 
supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.