english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Heerlijk nieuwe wereld
Sander Faas - 28.08.2002 21:33

Het is dinsdagavond, bijna etenstijd en u laat nog even snel de hond uit. U bent de hoek nog niet om of u wordt staande gehouden door een agent in nieuw, breedgeschouderd uniform van de politie. Uw papieren, graag. Omdat u alleen even de hond ging uit laten, bent u die vergeten mee te nemen. Maar voor u dit goed en wel duidelijk heeft kunnen maken, staat u met uw armen en benen gespreid tegen de muur. Bij de grondige fouillering wordt op u lichaam een Zwitsers zakmes aangetroffen. Al uw goede bedoelingen en verontwaardigde protesten ten spijt, wordt u terstond afgevoerd naar het dichtstbijzijnde politiebureau.



Aldaar blijkt, op grond van de door u verstrekte gegevens, maar meer nog op basis van die uit de DNA-databank, naast uw identiteit ook uw dubbele nationaliteit. Uw opa was boer in Zuid-Afrika tot hij op latere leeftijd naar Nederland immigreerde. Dat maakt u derde generatie allochtoon. U wordt gevraagd te kiezen met welke nationaliteit u het juridische traject wilt ingaan. U kunt uw oren niet geloven en uit pure kwaadheid over de gang van zaken roept u dat u inderdaad nog liever Zuid-Afrikaan zou zijn, als dit de wijze is waarop burgers in Nederland worden behandeld. Met een glimlach schrijft de agent u keuze neer.


Het ziet er niet best voor u uit. Volgens de computer is dit de vierde keer dat u in aanvaring komt met het wettig gezag. U staat perplex maar de agent begint te lezen. Februari 1999 bent bekeurd wegens het overtreden van de maximum snelheid binnen de bebouwde kom. In mei 2000 bent u ten tweede male bekeurd, ditmaal wegens het voortijdig deponeren van uw vuilnis op de openbare weg en in juni dit jaar heeft u valse aangifte gedaan van mishandeling van uw dochter door een leraar, wat na onderzoek slechts een corrigerende oorvijg bleek te betreffen. En nu dit. Eigenlijk heeft u nog geluk gehad. Aangezien het de vorige keer al de derde keer was dat u met justitie in aanraking kwam, had u toen al in aanmerking gekomen voor een uitzettingsprocedure. Blijkbaar heeft de toen dienstdoende agent dat over het hoofd gezien.

U hoofd begint te tollen. Zei hij nou 'uitzettingsprocedure'? Voor u dit echter kunt navragen informeert de agent naar eventuele familie die u nog heeft in Zuid-Afrika. Verbouwereerd meld u het bestaan van een oudtante en achterneef. Of u hun adresgegevens heeft. Nee, die heeft u niet bij maar misschien dat ze thuis in uw agenda staan, mompelt u en weg is de agent.


Enige uren later, terwijl u net probeert te genieten van het kopje koffie dat u na veel soebatten op eigen kosten heeft weten te verkrijgen, komt de agent weer binnen. Nou u woont mooi, weet hij te vertellen, maar terug naar de zaak. De adresgegevens stonden inderdaad in uw agenda. Helaas is dat niet het enige dat bij u thuis werd aangetroffen. Op het balkon van uw negentienjarige zoon zijn zeven wietplanten aangetroffen. Zeven. En zoals u weet valt de kweek van meer dan vijf wietplanten onder bedrijfsvoering, hetgeen verboden is in een huurwoning.


Daarnaast werd op de kamer van uw zoon een vliegticket naar New York gevonden. Dat ticket was weliswaar al in 2001 gebruikt, maar wie zegt ons dat uw zoon dat toen niet gebruikt heeft om zijn wietproductie in de U.S. af te zetten. De gegevens zijn in ieder geval doorgegeven aan de Amerikaanse Justitie en te verwachten valt dat er van die zijde spoedig een uitleveringsverzoek zal uitgaan.


"Tja, het moet gezegd, het zit u en uw vrouw niet mee." "Mijn vrouw?" stamelt u. "Ja zeker, uw vrouw. Het bedrijfsmatig gebruik van een huurwoning is verboden zoals ik al zei, wat volgens de geldende richtlijn inhoud dat u en uw gezin het pand zullen moeten verlaten. Nu is dat voor u natuurlijk niet echt meer een probleem, maar voor uw vrouw betekend dat helaas dat ze op straat zal belanden daar ze onder het nieuwe stelsel niet langer recht heeft op een uitkering. Ze heeft zich immers zelf in deze situatie gemanoeuvreerd, dat kunnen we moeilijk op de maatschappij afwentelen."


"Gelukkig hoeft u zich over uw dochter minder zorgen te maken. Zij zal zeer gastvrij worden opgevangen in een van de nieuwe heropvoedingskampen. U begrijpt dat een vrouw alleen op straat niet de ideale moederfiguur is die in staat mag worden geacht haat kroost de nieuwe normen en waarden bij te brengen zoals die door het kabinet gepropageerd worden."


Totaal verbijsterd wordt u in de boeien geslagen en door de agent begeleid naar de binnenplaats van het politiebureau. Daar staan een auto en twee mannen te wachten. "Deze heren brengen u naar een van de uitzettingscentra," zegt de agent. "Maar maakt u zich geen zorgen. We hebben u saldo gecheckt en het lijkt erop dat u over voldoende saldo beschikt om uw ticket naar Zuid-Afrika te kunnen voldoen. Dat bespaart u in ieder geval een paar maanden verplichte arbeid. Ik denk dat u met een dag of vier al in het vliegtuig kan zitten. Oh, u begrijpt natuurlijk wel dat wij helaas genoodzaakt zijn uw Nederlandse nationaliteit definitief te schrappen. Maar wie wil er nu in Nederland wonen als hij voor het klimaat in Zuid-Afrika kan kiezen? Nou dan. Ik wens u in ieder geval nog een prettige voortzetting van uw leven en ik zou zeggen:goede reis."




- E-Mail: Faaz@battl.nl Website: http://BaTTL.nl
 
supplements
some supplements were deleted from this article, see policy
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.