english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
vliegerdebat neemt absurde trekjes aan
vlo - 12.10.2002 04:19

Tijdens het Radio-100 debat vrijdag over vastgoedontwikkelaar De Vlieger is een van de 'opstandige kippen' getaart. De opstandige kip behoort tot actiegroep het Opstandig Pluimvee dat donderdag een debat over stadsontwikkeling in easyCity met Vlieger verstoorde.




Het radio-100 debat in het ASCII-nieuwsuur (zie  http://indymedia.nl/nl/2002/10/6905.shtml ) was bedoeld om de discussie rond De Vlieger meer structuur te geven. Tijdens een discussie bij easyCity donderdag (zie  http://www.easycity.org ) werd De Vlieger besmeurd met "geklutste scharreleieren en donsveertjes" door actiegroep het Opstandig Pluimvee. De 'groep van vijf' vindt dat zij "slechts marginaal weerwoord kan bieden aan de tendens" binnen de Amsterdamse kraakbeweging om "in zee te gaan met multimiljonairs en speculanten". Maar de flyer mocht na de actie niet meer voorgelezen worden. (zie  http://indymedia.nl/nl/2002/10/6893.shtml )

De opstandige kippen kregen ook bij het radio-100 debat niet de gelegenheid het pamflet voor te lezen. "Plotseling komt één of ander mislukt kraakbonsje op me afgestormd, rukt het pamflet uit mijn handen en verfrommelt het", verklaart een der scharrelkippen. "Vervolgens begint hij, met een van pure haat verwrongen gezicht, aan m’n kleren te trekken en duwt me met stoel en al omver en tegen de grond."

Bijgekomen van de schrik, terwijl de kip overeind krabbelt, komt "plotseling een duo-deelraadslid van Amsterdam Anders op me afgestormd om een goedkoop en vies supermarkt-taartje in mijn haar te smeren."

"Het electoraat in het centrum van Amsterdam kan tevreden zijn met zulke militante politici!"

Zaterdag is een nieuwe poging om het pamflet voor te lezen op Radio 100. "Dit ondanks de gewelddadige pogingen om censuur toe te passen", tokt de kip.



Website: http://www.krakenpost.nl/archief/Oct/0106.html
 

Read more about: vrijheid, repressie & mensenrechten

supplements
some supplements were deleted from this article, see policy
geweld? 
12.10.2002 13:08

Dit ondanks de gewelddadige pogingen om censuur toe te passen",

Dus taarten is gewelddadig? Pogingen?

Over geweld 
terminator - 12.10.2002 13:56

Over de geweldadige reactie van de taartengooiers. Zelf hou ik er ook niet van om snel van geweld te spreken.Maar zelfs het geklutste eieren gooien (geklutst om ECHT ludiek te blijven) werd bestempeld als geweld.
Als iemand dan een medekraker met inderdaad de haat in zijn ogen hardhandig van zijn stoel aftrekt, ja, dat is i.i.g. geweldadiger dan de oorspronkelijke axi.


nog wat opstandig gekalel 
Jan - 12.10.2002 15:45

Godverdomme, waar gaat dit nu eigenlijk heen? In plaats van een discussie te voeren over de vlieger of over dit soort lui in het algemeen, vliegen we elkaar in de haren. een fatsoenlijke discussie wordt bij voorbaat onmogelijk gemaakt. Ga lekker S. lastig vallen met totaal niet ter zake doende argumenten in deze, en zorg ervoor dat elke opbouwende bijdrage meteen wordt afgekapt.
Of ga lekker discusieren over het moment van de axi, dat blijkbaar totaal fout was. Ik denk zelf dat dat niet zo was, maar begrijp dat anderen dat wel vinden. Nou en? Daar kan mij mij op aanspreken. Spreken dus, niet overschreeuwen, niet aanpakken met taart of whatever. Lijkt me niet zo moeilijk om daar op een normale manier over te praten. Ik denk persoonlijk dat een debat met de man niets had opgeleverd. Mensen hadden hem waarschijnlijk op woorden gepakt, en dan zonder eieren. Nou, wij pakten hem ook op woorden, deze stonden in ons ondertussen beruchte pamflet. Zoals goede krakers betaamt wilden we, om onze woorden kracht bij te zetten een axi. Heb ik jaren geleden geleerd uit "de heren zijn toch geen inbrekers", een uitgave van het SPOK. Ik weet dat het boekje verouderde informatie bevat, maar neem aan dat dit soort wijsheden tijdloos zijn.
Zoals vanaf het begin gezegd, wilden we easycity niet aanvallen, onze PR-stunt om het bevuilde zitkussen te wassen (het is nog steeds niet droog) word goedkoop bevonden. Want wij hebben het debat vroegtijdig beeindigd. Denken jullie nu echt ten eerste dat het debat niet voortgezet had kunnen worden en ten tweede dat ik hier bezwaar tegen gehad zou hebben? Ga lekker je gang, heb daar zelf totaal geen behoefte aan, maar goed. Ik weet dit natuurlijk niet zeker, maar vermoed dat het abrubte einde een combinatie van onze axi en de inval in het autonoom centrum was. Nietwaar? dan impliceer je dat een alarm voor een smerisinval niet voldoende is om een debat met een of andere rechtse klootzak te stoppen. Hulde! Ja noem me dan toch maar "hardcorekraker" of "nono".
Ik kan er niet bij. Sommige mensen voelen zich blijkbaar persoonlijk aangevallen, omdat we hun huisbaas,of toekomstige vennoot of whatever aanpakten, dat zij niet meer in staat zijn discussie te voeren over deze (en ZONDER deze). alles verzand in oeverloos gelul over een niet gepermiteerde interne discussie. Ja inderdaad, oppassen met interne discussies, het kan je hele scene naar de kanker helpen, als je niet op een redelijke manier met elkaar kan discusieren, tenminste. dit lijkt me echter geen reden om dan maar geen discussie meer te voeren. Dat zou nl. betekenen dat we met zijn allen achter grootste bek aan gaan lopen, voor zover dat nog niet het geval is. Het alom aanwezige machogedrag binnen de scene (sorry, daar gaan we weer) brengt blijkbaar met zich mee dat iedereen zich constant moet bewijzen, en daaruit volgt dat kritiek meteen heel persoonlijk opgevat wordt. Stel je voor dat je jarenlang zorgvuldig opgebouwde naam ten gronde wordt gebracht door een stelletje intrne dissedenten! Het zal niet snel gebeuren, een beetje bobo heeft zoveel werk gestopt in dit opbouwen van zijn naam dat hij als het ware aan alle ingedekt zit. Maar dus: ik zal intern niemand persoonlijk aanvallen op zijn beslissing in zee te gaan met de vlieger of wat dan ook. Waarom zou ik? Ik voel me heus niet slimmer, beter, echter, anarchistischer, autonomer of radicaler dan iemand anders. Nou ja, vast soms wel, maar dat is wat mij betreft ongeloorloofd. Tenslotte moeten we samen de revolutie zien te winnen. centrumkrakers hand in hand met pijppunx en huurdersverenigingen zeg maar, om het een beetje tastbaar te maken. Het begint een beetje te idealistisch te klinken, maar solidariteit was toch een wapen? En met interne discussies zou je tch denken dat we elkaar een beetje gaan begrijpen, dit alles om de kwaliteit van onze "revolutionaire strijd" te verhogen?
Bij wijze van handreiking: Als het huis van bv deze gisteren zo woedende VrijeRuimte-medewerker wordt bedreigd door een knokploeg, dan weet ik niet hoe snel ik daarheen moet om die lui er met zijn allen uit te slaan. Gisterenavond, na een paar biertjes om te bekomen van de commotie vroeg ik mij af of dit andersom nog geld...
OPROEP dus; Kan deze discussie op een normale manier voortgezet worden, in plaats van elkaar stompzinnig de hersens in te slaan? We hebben het druk genoeg om speculanten aan te pakken, binnen de scene zou het moeten volstaan met woorden te vechten, we staan namelijk aan dezelfde kant, dus komen we er waarschijnlijk wel uit.

Jan, een opstandige kip (overigens niet gecharterd door S. voor 5 bier!)
PS: heeft bv. de Nieuwendijk bezwaar als we Kroonenberg pakken?

vuile was 
footsteps - 12.10.2002 19:25

Geweldig medium dat internet. De vuile was van de amsterdamse kraakscene ligt nu voor eenieder open en bloot op straat. De grakra houdt haar beruchte roddelrubriek tenminste nog intern en anoniem.
meer fantastische diskussie openbaar 
oscar - 14.10.2002 00:18

Volg de link en je hoort veel vuile was, door de lucht zoevende taart (van kraker tegen onderuitgeschopte anti-Vlieger-aktievoerder) en menig argument en non-argument. Hoe de radiogasten elkaar te lijf gaan....

Smullen!

Het gaat om het radio-honderd debat in de ascii van afgelopen vrijdag waarin de aktie tegen de vlieger werd besproken.

de link blijft een week in stand.

Website: http://freeteam.nl/koekoeroe/ascii-fri-1800.mp3
 
Leiden geniet mee! 
Koekoeroe - 14.10.2002 10:39

Dinsdag a.s. gaat de hele Leidse bevolking genieten van deze bijzondere ASCII uitzending. De aankondigingen zijn al gedaan, dus dit wordt een bijzonder hoge luisterdichtheid! Tussen 18-19 uur, morgenavond. Evt. reacties zijn welkom tussen 19-20 uur, bel dan naar 0715222032.
Meer taarten en eieren in de Amsterdamse kraakscene!!!

Website: http://squat.net/koekoeroe
 
tja... 
omeletje - 14.10.2002 12:42

'Heel goed, laten ze elkáár maar afmaken...'

sprak de kraker over de lpf-er
of de lpf-er over de kraker

ehm, of hoe zat het nou ook weer???

supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.