english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Gemeente Den Haag ontruimt Blauwe Aanslag en start sloopproces
redactie - 06.10.2003 02:00Bloemen voor de Blauwe
Ex-bewoners en medestanders van het ontruimde De Blauwe Aanslag in Den Haag houden woensdag 8 oktober om 17:00 een bloemenlegging bij hun volop in sloop staande woon- en werkhuis. Bij het verzet tegen de ontruiming vrijdag werden circa negentig arrestaties verricht. De laatste bezetters werden vrijdagnacht rond 2.30 uur uit het pand gehaald. Degenen die in enkele boomhutten zaten, werden door een waterkanon bespoten. Een zwaaidemonstratie voor de arrestanten diezelfde avond werd goeddeels verhinderd. De meeste arrestanten waren zaterdag en zondag in vrijheid gesteld, zonder dagvaarding en zonder hun identiteit te hebben prijsgegeven. Enkele arrestanten zouden momenteel nog vast zitten. Bij de ontruiming viel ten minste één gewonde onder de bezetters door onbeholpen snijwerkzaamheden van de BraTra die de persoon uit een lock-on wilde loshalen.

update maandag 22.00u Ook de laatste arrestanten zijn vrij. Een leflaaf die zich had vastgetekend in een boomhut in de achtertuin van de Blauwe, heeft een indrukwekkend verslag geschreven van de laatste uurtjes van de ontruiming. De daadwerkelijk ontruiming heeft minimaal 12 uur geduurd. De laatste bezetters werden zaterdag half zeven 's ochtends uit tuin van de Blauwe gehaald.

Radio Tonka FM 104.2 was live in de lucht en online tijdens en voor de ontruiming. Maar "op dit moment zijn er technische problemen veroorzaakt door Deetman". In aanloop naar en tijdens de ontruiming hield Indymedia een tijdlijn bij. Zie hier voor een samenvatting en alle nieuwsaanvullingen en de links hieronder naar diverse nieuwsberichten en fotoverslagen.

[ english | deutsch | foto's ontruiming: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, audio 16:10, 17:10, 19:05 | boomhutten achter Blauwe ook ontruimd | bomen illegaal gekapt | Bloemen voor de Blauwe | Steunberichten voor de Blauwe Aanslag | De gevestigde media over de Blauwe Aanslag | Strijd voor behoud De Blauwe Aanslag gaat door | Blauwe Aanslag ]

update zaterdag: De sloop van de Blauwe is inmiddels in volle gang. Niet alleen wordt het pand onbewoonbaar gemaakt, een deel ervan is met de grond gelijk gemaakt. De laatste bezetters werden vannacht rond 2.30 uur uit het pand gehaald. Degenen die in enkele boomhutten zaten, werden door een waterkanon bespoten. Hoe dit afliep is onbekend, aangezien telefonisch verkeer met de boomhutters op een gegeven moment ophield [ zie update ]. arrestanten-update: In de loop van zaterdag zijn alle arrestanten die opgepakt waren rond de Blauwe vrijgelaten. Vanaf 20:30 werden een voor een de bezetters van de Blauwe ook vrijgelaten. Alleen de boomhutters zaten rond 23:30 nog vastzitten. In de loop van zondagochtend zouden ook zij weer op vrije voeten zijn. Iedereen zou tot nu toe vrijgekomen zijn zonder hun identiteit te geven en zonder dagvaarding. Maar zondag zaten nog steeds minstens vijf mensen vast. [ updates: 13:32 | 18:51 | 22:12-22:30 ].

Vrijdag 11:26 De rechter heeft besloten dat De Blauwe Aanslag gesloopt mag worden... Een ontruimingspoging wordt verwacht. In de Blauwe zijn veel mensen. Radio Tonka meldt dat de kroeg vol zit. "Het kan nog een hele klus worden voor de ME. Er kan nog van alles gebeuren". Er is een spontane demonstratie buiten De Blauwe en barricades zijn opgeworpen. Even later wordt ook gemeld dat bezetters op het dak staan en alvast wat huisraad wegdoen op een lege straat. ME zou naar verluid wachten met ontruiming, totdat een tweede uitspraak van de rechter komt vanmiddag.

update 15:00: De laatste juridische poging is mislukt. Peletons ME uit Amsterdam en Rotterdam zijn nabij Den Haag. In de directe omgeving van De Blauwe Aanslag is een noodbevel van kracht. Enkele arrestaties van sympatisanten. ME heeft wegen rond De Blauwe afgezet. 17:30 De brandweer komt met een hoogwerker naar de voorkant van De Blauwe. 17:45 Waterwerper ingezet. 18:00 De containers met BraTra wordt tegen de voorgevel gehesen. 18:09 ME is vanaf de voorgevel de zolder ingegaan. 18:21 Op radio Tonka wordt gemeld dat mensen zich in De Blauwe vastgeketend hebben met lock-ons. De container met andere ME-ers wordt op het dak aan de zijkant van het pand gehesen, waar een tiental bezetters staan. 19:04 Her en der rond de Blauwe Aanslag komen mensen in verzet tegen de ME. ME chargeert. 19:18 De voordeur van De Blauwe zou zijn opengereden met een shovel. Binnen is ME bezig met mensen die in lock-ons zitten los te zagen. Minstens 1 arrestant uit het pand is naar buiten gebracht. 21:45 De Blauwe Aanslag is nog altijd bezet. Een arrestant is afgevoerd met brandwonden. De brandwonden zijn waarschijnlijk het gevolg van het losbranden van de lockons door de politie. Er zou ook al begonnen zijn met het onbewoonbaar maken van De Blauwe. Om 23:55 werden nog bewoners uit De Blauwe gehaald. Het aantal arrestanten en of mensen nog in De Blauwe zitten is onbekend [ verdere updates | update zaterdag ].

Om 20.00 uur startte er op de Brouwersgracht een demonstratie tegen de ontruiming. Politie heeft demonstratie verboden. "Zodra men toch gaat lopen zal er worden ingegrepen". 21:00 Voor de arrestanten is er een zwaaidemonstratie van zo'n 25 mensen bij bureau Jan Hendrikstraat. Politie stuurt er meer eenheden heen "om ze op te pakken". Niemand wordt uiteindelijk gearresteerd en er wordt gewoon gezwaaid [ updates ].

Radio Tonka FM 104.2 zendt al de hele dag uit vanuit De Blauwe Aanslag. Om 17:00 wordt de elektriciteit afgesloten door de autoriteiten en zender gaat daardoor uit de lucht. De Radio Tonka live MP3 stream gaat door (met fragmenten van Radio West). 00:00: Radio Tonka live programmering is beëindigd, wordt zaterdagmiddag vervolgd.

Betrokkenen: vul hier nieuws aan. Allen die op deze intensieve dag indymedia nieuwsbijdrages hebben geleverd, bekenden en onbekenden, hartelijk bedankt!

[ 17:10 | 19:05 | Steunberichten voor de Blauwe Aanslag | Strijd voor behoud De Blauwe Aanslag gaat door | Blauwe Aanslag |


 

Read more about: wonen/kraken

supplements
some supplements were deleted from this article, see policy
luchtalarm 
luisteraar1 - 03.10.2003 11:32

[11:30] het luchtalarm gaat af op het dak van De Blauwe en er wordt lawaai gemaakt buiten op straat.

Er zou ook nog een uitspraak of de sloopvergunning geldig zou zijn van een andere rechter vrijdagmiddag, "maar die wordt kennelijk niet afgewacht".
"Het ziet er dreigend uit" 
luisteraar1 - 03.10.2003 11:41

[11:40] Vanuit De Blauwe meldt iemand op Radio Tonka dat de situatie er dreigend uitziet.
spontane demonstratie op straat 
luisteraar1 - 03.10.2003 11:43

[11:45] Politie of ME is nog niet gearriveerd bij De Blauwe. Er is een spontane demonstratie op de straat rond De Blauwe.
barricades op straat 
puscii - 03.10.2003 12:07

Radio Tonka meldt net dat er mensen op straat zijn, en de weg is afgezet met barricades.

Nog steeds de oproep om langs te komen!
me op prinsengracht 
puscii - 03.10.2003 12:16

tonka meldt: ME op prinsengracht

er wordt een ontruimingspoging verwacht
 
puscii - 03.10.2003 12:23


geen ME nog te zien, wel wat politie in de buurt.
Veel mensen op straat, en er wordt wat gegooid vanaf het dak.

politie op scanner meldt dat ze met meer aankomen, schakelen over op freq. 818

Het is erg druk op straat buiten De Blauwe 
luisteraar1 - 03.10.2003 12:24

[12:21] Tonka meldt: Er is nog niet veel politie in de buurt te zien. Wel paar autootjes. ME is nog niet aangekomen. Het is erg druk op straat. "Een en ander (verfbommetjes, huisraad) wordt vanaf het dak gegooid".
 
puscii - 03.10.2003 12:35

politiescanner:
"maatregelen 2"


bericht op website blauwe aanslag 
link - 03.10.2003 12:41

De uitspraak van de bestuursrechter op het schorsingsverzoek van de sloopvergunning van de Blauwe Aanslag is negatief, details ontbreken. Het is druk voor het pand, er is sprake van opgeworpen barricaden en er is een gerucht over ME in aantocht. Luister naar Radio Tonka voor het laatste nieuws op www.radiotonka.nl.  http://www.blauweaanslag.nl/article.php?story_id=89


Website: http://www.blauweaanslag.nl/
 
brandweer aanwezig 
luisteraar1 - 03.10.2003 12:47

Tonka: Brandweer schijnt de eerste vuurtjes geblusd te hebben. "De straat ligt vol met spul wat vanaf het dak naar beneden is gekomen".
Grimmige sfeer rond Blauwe Aanslag 
felix - 03.10.2003 12:50

RTV West

Grimmige sfeer rond Blauwe Aanslag
vrijdag 3 oktober 2003

DEN HAAG - Rond het Haagse kraakpand de Blauwe Aanslag heerst een grimmige sfeer. Krakers gooien vanaf het dak huisraad naar politieagenten. ...
 http://www.rtvwest.nl/actueel/index.html
bericht van rtv-west 
link - 03.10.2003 12:55

Quoting RTV-West: "De toegangswegen naar het pand zijn gebarricadeerd. Op de brug bij het gebouw staat een bouwkeet in de brand. De brandweer kan het vuur niet blussen doordat ook zij wordt bekogeld. Om 14.00 uur doet de rechter nog uitspraak in een kort geding dat de krakers aanspanden om ontruiming tegen te houden."
 http://www.rtvwest.nl/actueel/index.html
 
puscii - 03.10.2003 13:00

ME is gearriveerd, staat klaar op Vaillantlaan


rook 
luisteraar1 - 03.10.2003 13:01

Er worden linies ME gevormd. Platte petten moeten terugtrekken. Onder ander bij Ruysdeelkade.

Rookbommen worden gegooid vanaf dak De Blauwe
 
puscii - 03.10.2003 13:03

politie heeft 1 of meerdere mensen op straat gearresteerd die zich teveel zouden bemoeien met de zaak
verslagje op radio1 
Radio1 - 03.10.2003 13:14

Radio1: wisselende samenstellingen sympatisanten buiten De Blauwe. veel buurtbewonbers vinden dat De Blauwe moet blijven. Publiek roept: "Blijven!. Houd stand". Nog geen waterkanon...
 
puscii - 03.10.2003 13:17

burgerlijke media springt er nu ook bovenop:
 http://www.nu.nl/news.jsp?n=213555&c=12

wederom op politiescanner:
'maatregelen 2, melden op kanaal 818'
ruysdaalstraat wordt afgezet  
luisteraar3 - 03.10.2003 13:37

ME-scanner: Aplha, busje met 12 me'ers, zakt terug naar Ruysdaalstraat, voor afzetting.
 
puscii - 03.10.2003 13:40

ME voor het pand op de Prinsengracht,
verder een aantal platte petten bij de tuin die voor de schutting staan te loeren
Foto's 
Bob - 03.10.2003 13:41

Ik heb met mijn telefoon een paar foto's gemaakt en hier online gezet:

 http://www.mijnkopthee.nl/photos/blauwe/
ADO-supportets onderweg, tram ontruimd 
luisteraar3 - 03.10.2003 13:51

De ME is operationeel en heeft enkele straten met "zachte dwang" ontruimd. Er wordt gesproken over vele sympathisanten die op het dak van De BlauweAanslag staan en voorzien zouden zijn van rook- en brandbommen. Vanaf allekanten gaan grote groepen sympathisanten richting De Blauwe Aanslag. Er is ook nogal wat brandweer ter plaatse. Misschienis men bang dat de en men mag pas ontruimen als die uitslag van de volgende rechtszaak bekend is. Dat is in de middag.

Een tram is ontruimd. Er zou een "harde kern ADO Den Haag supporters, dan wel sympathisanten met gooimateriaal" zijn. De volgende ploeg ME'ers staat klaar, aanrijdend. OV in prinsengracht en Lijnbaan compleet uit gehaald. Politie gaat mensen met rugzakken en zakken controleren.

ME heeft Ruysdeelkade afgezet.
waterwerper onderweg 
luisteraar 1 + 2 - 03.10.2003 14:03

Scanner: "De waterwerper van Rotterdam Rijnmond is nu onderweg naar Den Haag."

Scanner: "Er lopen 2 hanekammen op stationsplein, 1tje met een rode.. deze 2 personen mogen aanghouden worden"

Tonka: "veel symphatisanten op straat die hun ongenoegen kenbaar maken"
ME haalt mensen weg met stok 
luisteraar3 - 03.10.2003 14:05

"eerste fysieke maatregelen in ruysdaahlstraat".
noodbevel van kracht! 
luisteraar3 - 03.10.2003 14:10

In de directe omgeving van De Blauwe Aanslag is noodbevel van kracht. De politie mag dan iedereen verwijderen en fouilleren.
Lijnbaansgracht 
luisteraar3 - 03.10.2003 14:11

Veel sympathisanten aanwezig op Lijnbaansgracht, kruispunt met Othellolaan. Veel mensen op het dak.
join indymedia #nl chat  
chatter - 03.10.2003 14:12Website: http://www.indymedia.nl/nl/static/chat.shtml
 
Pelotons ME en Waterwerper 
luisteraar3 - 03.10.2003 14:16

Pelotons ME en waterwerper zijn 8 kilometer verwijderd van Den Haag. Komen uit Rotterdam Rijnmond
foto op voorpagina Haagsche Courant 
puscii - 03.10.2003 14:17

 http://www.haagschecourant.nl/regioportal/HC/1,3112,1553-Voorpagina,00.html
niemand meer op dak lijnbaansgracht 
luisteraar3 - 03.10.2003 14:24

volgens politiescanner is er niemand meer op dak van lijnbaansgracht
"werkterrein creeeren". 
luisteraar3 - 03.10.2003 14:33

Dranghekken worden geplaatst en gebied rond De Blauwe waar niemand meer mag komen, wordt groter gemaakt. "werkterrein creeeren", zegt politie.
 
puscii - 03.10.2003 14:36

tonka:

'publiek wordt verder weg gedreven, ME probeert mensen weg te houden van de omgeving. het wordt steeds moeilijker om dichterbij te komen'
 
puscii - 03.10.2003 14:42

tonka:

de allerlaatste strohalm;
uitspraak van rechter om 14:00 is ook negatief uitgevallen

GRRRRRRRRR 
luisteraar 4 - 03.10.2003 14:42

[tonka] - De laatste juridische poging is ook mislukt
sympathieke mensen worden tegengehouden 
luisteraar3 - 03.10.2003 14:55

Meer sympathisanten komen de kant van de Blauwe op. Worden tegengehouden bij de afzettingen.. Er zou nog een kans zijn via spijkermakerskwartier.

Politie: verwacht wordt dat zodra de mensen van het dak zijn afgehaald dat men meteen de sloop begint. Haagsche Courant: gebouw wordt eerst onbewoonbaar gemaakt, waarna asbest wordt verwijderd. Daarna sloop.
honden tegen ado supporters 
03.10.2003 15:02

een aantal dronken ADO supporters zou teruggedrongen zijn dmv politiehonden op de brug...

bron 3fm
Krakers en ME'ers tegenover elkaar 
Judas Reject - 03.10.2003 15:04

Krakers en ME'ers tegenover elkaar
vrijdag 3 oktober 2003

DEN HAAG - Verschillende ME pelotons hebben zich rondom het Haagse kraakpand de Blauwe Aanslag geschaard. Op het dak van het pand staan diverse krakers die voorwerpen naar beneden gooien. De ME heeft alle toegangswegen afgesloten.
Er heerst een grimmige sfeer rondom het pand. Diverse sympathisanten zijn vanuit de stad naar de krakers getrokken en verschuilen zich onder de toeschouwers. De politie heeft inmiddels zeker twee arrestaties verricht.
De bestuursrechter bepaalde vrijdagochtend dat het krakersbolwerk mag worden gesloopt. Een tweede rechter gaf te kennen dat de gemeente mocht overgaan tot ontruiming.
Een relatief kleine groep krakers heeft enkele dagen geleden gemeld niet zomaar te zullen wijken. Zij lijken op een confrontatie aan te sturen. Een deel van het Openbaar Vervoer is stilgelegd, omdat veel sympathisanten zich per tram lieten vervoeren naar het pand.

Bron: TV West
minstens 2 arrestaties 
luisteraar3 - 03.10.2003 15:09

Er is weer een arrestie verricht bij Buitenom. Reden: niet voldoen aan verzoek politie. Nog een arrestatie: wegens belediging. bron: 3fm

politie kan niet op tegen ado 
luisteraar3 - 03.10.2003 15:14

politie vraagt assisentie. "twee agenten staan alleen tegen 30 ado'ers"..


Pelotons ME en Waterwerper 
luisteraar3 - 03.10.2003 15:21

Pelotons ME en waterwerper uit Rotterdam zijn gearriveerd. Melden zich bij achterkant HB (hoofdbureau) bij Burgemeester Patijnlaan. Momenteel peleton Amsterdam met shovel op vrachtwagen, wacht op PrinsClausplein (is snelweg) op escorte.

BEL RADIO TONKA MET allerlei NIEUWS 
kokus - 03.10.2003 15:27

men wil graag nieuws uitzenden maar men is afhankelijk van vrijwillige bellers!
070 3050637
´nsb´artikel? 
kraker op vakantie - 03.10.2003 15:38

wat ze nu aan het doen zijn, op uiterlijk mensen fouilleren en oppakken hebben ze in utrecht veel gelazer mee gehad, was een anti nazi demo daaro, weet iemand hoe dat precies zat? dat art. was een artikel om nsbers te kunnen oppakken als ik het me goed herinner
 
rd - 03.10.2003 15:40

amsterdamners komen nu via a44 den haag binnenrijden...
"waar wilt u de shovel hebben?" 
luisteraar3 (scanner) - 03.10.2003 15:44

"waar wilt u de shovel hebben?"
"daar moest u voor bellen, kunt u dat nu doen?
"ja ga ik proberen"
shovel is afgezet, bij HB, chauffeur vertrekt weer.
optreden op Zoutsingel 
luisteraar3 - 03.10.2003 15:45

Kwartier terug was er een kort optreden van ME bij Zoutsingel "om het publiek terug te dringen". Zoutsingel, locatie, zie nieuwe foto's >  http://www.indymedia.nl/nl/2003/10/14183.shtml
preventief opppaken op grond van uiterlijk 
feddo - 03.10.2003 15:47

Ja, ik ben toen daar opgepakt destijds, het bleek inderdaad van geen kant te klopppen. De betrokkenen hebben destijds schadevergoeding gekregen. Maar het is normaal in Den Haag om mensen eerst op te pakken en achteraf redenen te bedenken waarom. Hopelijk krijgen ze er nu ook weer gelazer mee....

wat ze nu aan het doen zijn, op uiterlijk mensen fouilleren en oppakken hebben ze in utrecht veel gelazer mee gehad, was een anti nazi demo daaro, weet iemand hoe dat precies zat? dat art. was een artikel om nsbers te kunnen oppakken als ik het me goed herinner
 
puscii - 03.10.2003 16:00

Bij het Buitenom is wederom een arrestant gemaakt, wegens het "niet voldoen aan vordering"

De politie zegt zo snel mogelijk rust willen hebben op de Zoutsingel, verzoek is om meer platte petten te sturen.
ME overlegt hierover met het HB

Verder wordt er geconstateerd dart mensen op het dak van de Blauwe spullen bij elkaar aan het verzamelen zijn

La Course aux Armements 
Vos - 03.10.2003 16:02

Kom net van de brug vandaan, bijna door zo'n kutherdershond in mijn poot gebeten. Dat deden ze weer heel subtiel, die snorren. Veel ADO en bejaarde aasgieren achter de linten, meest opvallend; de oude jaren 80-generatie ;beetje grijs, kinderstoeltje op de fiets...... Anyway, buzz die ik wel 4 keer voorbij hebben horen komen; wordt het een blauwe vuurzee? Hmmmm

Sterkte gastu
persconferentie 
dm - 03.10.2003 16:03

Om 16.30 wordt er een persconferentie gegeven.
 
puscii - 03.10.2003 16:05

hoogwerker en shovel staan paraat,
lijnbaan-zoutkeelsingel (direct om de hoek)
re: persconferentie 
roberto - 03.10.2003 16:05

hoe kan je die volgen?
 
puscii - 03.10.2003 16:10

De Houtzagersingel wordt momenteel schoongeveegd door de ME.
"met zachte hand", daarna moeten platte petten het over nemen

Hup Blaue 
03.10.2003 16:10

Op de kruising voor de Blaue worden op dit moment barricaden opgeruimd door de ME.

Bron: Radio West
Nieuwgroep: nl.radio.scanners.112-berichten 
M02 - 03.10.2003 16:17

Op Usenet ook meldingen:

Subject:
Re: 112 Den Haag / Moeilijkheden Blauwe Aanslag
Date:
Fri, 3 Oct 2003 13:22:01

Afgaande op het radioverkeer, is het best spannend allemaal. De ME is
ondertussen operationeel en heeft enkele straten met zachte dwang ontruimd.

Er wordt gesproken over vele sympathisanten die op het dak van De Blauwe
Aanslag staan en voorzien zouden zijn van rook- en brandbommen. Vanaf alle
kanten gaan grote groepen sympathisanten richting De Blauwe Aanslag.

Om de 1 of andere reden is er ook nogal wat brandweer ter plaatse. Misschien
is men bang dat de boel als afsluitertje in de hens gestoken wordt.

Het wordt zo te horen een vrij grote inzet. Er zijn nog steeds extra
eenheden aanrijdend richting Blauwe Aanslag.


Fri, 3 Oct 2003 13:53:42 De waterwerper van Rotterdam Rijnmond is nu onderweg naar Den Haag.


Fri, 3 Oct 2003 14:13:02 Er is een peleton van Rotterdam van Rijnmond onderweg.. nu op 15 km afstand
van Den Haag

Fri, 3 Oct 2003 16:02:33 heli klp ook over 10 minuten tp. zoeloe 010

Fri, 3 Oct 2003 16:05:28
er blijft M.E. uit andere regios komen, ik denk dadelijk een mannetje of
50 M.E. per kraker.................................
en hoe kan het ook anders de "supporters" van ADO denken dat er op het
buitenom gevoetbald gaat worden, ze zijn weer paraat, wat dom van ze????


Website: http://groups.google.nl/groups?hl=nl&lr=&ie=UTF-8&group=nl.radio.scanners.112-berichten
 
 
puscii - 03.10.2003 16:18

tonka:

Shovel is in beweging gekomen, vanaf prinsengracht naar achterzijde pand om daar het e&a te slechten
nsb artikel 
andre - 03.10.2003 16:19

Het artikel waarop mensen op basis van hun uiterlijk zijn opgepakt in Utrecht bij een anti- CP'68 demo bijna 10 jaar geleden was artikel 435a wetboek van strafrecht (ook wel bekend als het nsb artikel). Na een klachtenprocedure heeft de toenmalige burgemeester Opstelten zijn fout moeten toegeven. De mensen die toen zijn opgepakt en opgesloten in stadion Galgenwaard en een klacht hebben ingediend, hebben een schade vergoeding gekregen.
Radio Tonka ook live op Radio100 en DFM RTV 
Radioot - 03.10.2003 16:19Website: http://dfm.nu
 
hulp 
Mafheid - 03.10.2003 16:23

Volgens mij werd er net gevraagt of er meer mensen daar de blauwe willen komen..
 
puscii - 03.10.2003 16:24

en meer reguliere media:

 http://www.nieuws.nl/news/NEWS/article.php?cat_id=4&article_id=14268
 
puscii - 03.10.2003 16:32

"barricade is weggeschoven bij het Buitenom"


Deetman is zojuist zijn persconferentie begonnen
 
rd - 03.10.2003 16:32

politiehelikopter vliegt zojuist terug(?) over Delft ri. Rotterdam

bron: ik
persconferentie 
roberto - 03.10.2003 16:32

weet iemand al hoe die persconferentie te volgen is?
Radio West 
volgt het ook - 03.10.2003 16:35

persconferentie via 89.3 FM Radio West
Container 
03.10.2003 16:40

Uit Amsterdam zou een container onderweg zijn/of al aanwezig zijn om daarin de ME te pleuren en die op het dak van De Blaue te plaatsen.

Bron: Radio West
 
03.10.2003 16:40

radio tonka stuurt nu radio west door... zo nu en dan, dan weer een beller...
 
03.10.2003 16:41

ontruimen mag beginnen...
 
03.10.2003 16:43

Deetman heeft tijdens de persconferentie gezegd dat er ontruimd gaat worden. Nou, wat een nieuws.

Volgens Deetman hebben ze een goed beeld over de mensen die binnen zitten. Ze denken dat er ook mensen uit andere steden binnen zijn.

Bron: Radio West
tonka???? 
kraker op vakantie - 03.10.2003 16:50

ligt het aan mijn verbinding, of is tonka uit de lucht?
- - 03.10.2003 16:51

hier doet hij het nog
tonka 
roberto - 03.10.2003 16:52

hij valt via internet zo nu en dan nog wel eens weg ja
 
03.10.2003 16:56

tis met haperen en haperen en haperen inderdaad... ik hoor nu ineens een ruis met RUTH JACOTT er doorheen... nee niet nu al???!?!?!
 
Delft - 03.10.2003 16:56

Bron: rtvwest teletekst 107

ME heeft inmiddels officieel de opdracht gekregen om met de ontruiming te beginnen

stroom er af 
feddo - 03.10.2003 16:58

Ze hebben nu de Blauwe afgeloten van stroom, dus de zender is uit de lucht.
Go M.E.! 
DT71 - 03.10.2003 16:58

Delft - 03.10.2003 16:56

Bron: rtvwest teletekst 107

ME heeft inmiddels officieel de opdracht gekregen om met de ontruiming te beginnen
----------

GO M.E! GO M.E! :-D
 
03.10.2003 16:58

de boven beschreven heli vliegt zojuist terug ri Den Haag over Delft van Rotterdam, met een ding aan de onderkant...
DEMO 20:00 BROUWERSGRACHT DEN HAAG VANAVOND 
vuur&vlammen - 03.10.2003 16:59

Demo 20.00 uur tegen ontruiming Brouwersgracht Den Haag

Komt allen!

Website: http://www.blauweaanslag.nl/
 
scanner op internet? 
kraker op vakantie - 03.10.2003 17:03

weet iemand waar de haagse smeris te beluisteren valt op www?
Rtvwest 
fist of fury - 03.10.2003 17:05

Kijk hier voor meer info:
 http://www.rtvwest.nl/actueel/index.html

 
03.10.2003 17:06

 http://listen.to/scannercity
tonka uit de lucht, stroom afgesneden 
kokus - 03.10.2003 17:12

tonka uit de lucht, stroom afgesneden
scanners haaglanden 
vos - 03.10.2003 17:14

2 kanalen via  http://www.haaglanden.tk/
 
03.10.2003 17:19

"Ze hebben nu de Blauwe afgeloten van stroom, dus de zender is uit de lucht."

Ik weet niet waar dit vandaan komt, maar TONKA is gewoon nog in de lucht.
tonka 
kokus - 03.10.2003 17:21

heb met tonka gemobield en het is bevestigd: geen stroom
de STREAM via internet komt nu ergens anders vandaan
- - 03.10.2003 17:21

Radio west is volgens mij nu in de lucht ipv. radio tonka..
Weet echter niet zeker...
in de lucht? 
feddo - 03.10.2003 17:22

Tonka nog in de lucht? Op internet nog wel maar in de lucht niet meer...
 
puscii - 03.10.2003 17:26

"container zou op het dak staan al"

20 arrestaties op dak,
 
puscii - 03.10.2003 17:31

Brandweer komt nu met een hoogwerker van richting vaillantlaan naar de voorkant van de blauwe.


Radio Tonka alleen nog op internet 
radioot - 03.10.2003 17:32

Omdat de stroom is afgesloten is de zender op de 104.2 uit de lucht.

Maar de live stream wordt vanaf andere lokatie uitgezonden, en men heeft daar ook een studio. Af en toe zijn er berichten via telefoon en afg en toe wordt Radio West doorgestuurd.
 
delft - 03.10.2003 17:39

radio west: ontruiming is begonnen. krakers krijgen nog enkele minuten om te vertrekken
Da's dan weer leuk... 
Fikkie - 03.10.2003 17:44

Op de scanner: "Er is iemand aangehouden, maar dat blijkt de kraanmachinist te zijn..."

Met een beetje geluk gaan ze elkaar te lijf...
 
puscii - 03.10.2003 17:44

Waterwerper staat nu voor het pand, spuit op voorkant gebouw.

Arrestatieteam is net aangekomen, en maakt zich klaar om mensen op te pakken die zich in de buurt bevinden.

POlitie staat klaar om te vegen richting vaillant.

Er worden nu rookbommen uit het pand gegooid,
 
03.10.2003 17:46

Radio West: waterkanon ingezet en vanuit het pand worden rook- en verfbommetjes gegooid.
 
puscii - 03.10.2003 17:49

"bravo 00 kan beginnen, arrestant afgevoerd"

eerdere berichten dat ME op het dak zou staan zijn dus niet waar blijkbaar.
Wat nu? 
Sjaak - 03.10.2003 17:52

Geen juridische optie meer?
Van mensen ter plaatse 
Doffie - 03.10.2003 17:53

Politie diner is aan gekomen, op het dak staan nog gewoon de krakers (geen ME dus) ?
er gaat nu een container omhoog 
martijn - 03.10.2003 17:57

ME gaat dus nu hte dak op...
 
puscii - 03.10.2003 18:00

Er wordt nu een container met BraTra erin tegen de gevel aangehesen.. ze gaan het dak op dus..
 
puscii - 03.10.2003 18:03

De ME zou nu op het dak zijn.

ondertussen probeert de waterwerper het spandoek van de voorgevel af te spuiten, wat niet helemaal lukt :)
 
puscii - 03.10.2003 18:07

ME is binnen.
1e kamer doorzocht, geen mensen aangetroffen.

radio west:
"groot pand, moeilijk om daar iedereen uit te halen. er staan wel krakers op het dak. Ondertussen staat de ME buiten iedereen op afstand te houden"
ME niet op dak 
martijn - 03.10.2003 18:09

naar verdieping eronder, container gaat weer naar beneden en zet nog een paar ladingen af, tot zover verslag via telefoon en web,
sterkte!
 
puscii - 03.10.2003 18:21

tonka:

mensen hebben zich in het pand verschanst en zitten in lock-ons.

stemming is rustig.
 
puscii - 03.10.2003 18:38

bratra is door het pand aan het graven.

er staan wel mensen op het dak nog, en er schijnt wat rook vanaf te komen.

verder heel rustig
 
puscii - 03.10.2003 19:04

Er is wat in de ruisdaalstraat aan de hand, er gaat nu een sectie heen
ME in gerard douwstraat gaat charcheren

even later:
rust gerarddouw redelijk wedergekeerd


geen nieuws verder bij blauwe ter plekke

 
puscii - 03.10.2003 19:08

verder via scanner:
5 At´s (arrestatieteams) naar gerarddouw en houtzagerssingel


19.05 yankee linie gevormt op de gerarddouw, mensen op het dak gezien, autonomen, ze rennen...
19:06 houtzagerssingel 2 kraakpanden die in contact zouden staan met de blauwe volgens de politie, word nagekeken

19:07 hangen mensen uit de ramen in de blauwe, of de waterwerper ff naar binnen wil spuiten

 
puscii - 03.10.2003 19:11

op scanner verder:

19:07 kruising bij gerarddouw wordt schoongeveegd

19:08 tot nader order wordt er niks gedaan bij de houtzagerssingel

19:09 hobbema/paletplein nu vrij gemaakt

Over 50 minuten de demonstratie vanaf de Brouwersgracht.

Vrij onrustig in de rest van de stad dus

 
puscii - 03.10.2003 19:18

alle arrestatie die nu gemaakt worden gaan naar het HB sportcomplex.

De voordeur van de blauwe zou zijn opengereden met een shovel. Binnen is men bezig met de mensen die in lock-ons zitten los te zagen.

Minstens 1 arrestant uit het pand is naar buiten gebracht.
 
puscii - 03.10.2003 19:40

alle arrestanten van de straat gaan naar bureau 12, de mensen uit de blauwe gaan naar het HB (hoofdbureau)

verder staan er nu 5 ME jeeps op de brouwersgracht, waar zometeen de demo gaat beginnen
 
puscii - 03.10.2003 19:53

10 arrestanten voor het HB , zijn dus arrestaties in de blauwe gemaakt.

verder eigenlijk niet bekend hoeveel arrestanten er in totaal zijn vandaag.
Misschien dat de arrestantengroep een update wil maken?
 
puscii - 03.10.2003 19:55

groep mensen die op weg zijn naar brouwersgracht via prinsengracht worden gevolgd nu

'ze maken een omtrekkende beweging via de houtzager'
 
puscii - 03.10.2003 20:07

"brandje in de kelder"

politie probeert nu wat met het verkeer te doen bij de prinsengracht/brouwersgracht.

verder geen info over hoe het gaat met de demo. Zometeen meer
 
puscii - 03.10.2003 20:12

Politie heeft mensen die zich verzamelen op de Brouwersgracht gevraagd zich te verwijderen.
Stuk of 40 demonstranten daar nu.

Er worden platte petten gevraagd om erheen te gaan
 
puscii - 03.10.2003 20:17

omgeving brouwersgracht gaat nu afgesloten worden voor verkeer.

alleen OV mag er nog door
 
puscii - 03.10.2003 20:23

wederom 10 arrestanten voor HB
NOS en uitlokking 
Pieter - 03.10.2003 20:27

Net NOS journaal gezien; de gesproken tekst was wel redelijk met een sneer naar de gemeente Den Haag over de wegverbreding. Beelden waren zwaar negatief, alle stenen die er vandaag gegooid zijn in anderhalve minuut gepropt.
Over dat relletje bij doustraat enzo, toen ik om een uurtje of 1800 wegging werd dat uitgelokt. Lege stillenwagen met draaiend motor tussen een drinkende groep mensen zetten en dan met ME jeeps gaan paraderen. Een beetje hagenaarkrijgt een rood waas voor zijn ogen van die jeeps, en terecht. Ze zijn de favoriete manier op voetbalsupporters en demonstranten te jennen. Rellen uitlokken was te verwachten in verband met de te verwachte juridische procedures over de Waldeck Pyrmon kade.

 
puscii - 03.10.2003 20:28

Demonstratie op brouwersgracht is zich aan het verspreiden in 4 groepen, allen een andere kant op
Sloop 
Anoniempje - 03.10.2003 21:15

Sloopwagens rijden af en aan
Demonstratie 
Arie - 03.10.2003 21:35

De demonstratie die om 20.00 spontaan was afgekondigd vanwege de ontruiming van de Blauwe heeft geen doorgang kunnen vinden. In plaats daarvan zijn de meeste van de 50 aanwezigen naar het hoofdbureau van de politie gegaan om de daar vastzittende arrestanten te ondersteunen.
Werkelijk een overkill aan politie en ME was op verzamelplek Brouwersgracht aanwezig. De bekende jeeps met ME in vol ornaat, overvalwagens, verkeerspolitie, ME te paard die provocerend lang de groep trok, maakten gelijk duidelijk dat demonstreren niet toegestaan zou worden. Dat maakte een platte pet op zoek naar de ''leiding'' ook al vlot duidelijk. Elke beweging in groepsverband zou tot massale arrestatie leiden.
Enkele politiewagens met arrestanten die langskwamen konden luidkeels toegeschreeuwd worden. Daarop werd in kleine groepjes naar het hoofdbureau getrokken.
gewonde bij ontruiming 
xxx - 03.10.2003 21:40

bij het lossnijden van een lockon is een vrouw gewond geraakt (brandwonden aan arm)
zij wordt naar westeinde vervoerd en daarna waarschijnlijk naar het hoofdburo
Sloop 
Anoniempje - 03.10.2003 21:40

De sloop is al begonnen, maar zal nog wel even duren. Er is asbest. Eerst wordt het onbewoonbaar gemaakt.
Arrestant met brandwonden 
Arie - 03.10.2003 21:45

De politiescanner meldde zojuist dat uit de Blauwe een arrestant is afgevoerd met brandwonden. Na behandeling in het Westeinde ziekenhuis zou deze persoon naar het hoofdbureau afgevoerd kunnen worden. De brandwonden zijn waarschijnlijk het gevolg van het losmaken van de lockons die gebruikt zijn door de actievoerders.
Lawaaidemo bij hoofdbureau 
Arie - 03.10.2003 22:12

TV West meldde zojuist dat een tiental demonstranten een lawaaidemo bij het hoofdbureau van de politie hebben gehouden alwaar zich de arrestanten bevinden van de Blauwe Aanslag. De actie zou inmiddels beeindigd zijn. Nadere bijzonderheden werden niet meegedeeld
De politiescanner berichtte net dat er opnieuw twee arrestanten opgebracht zijn bij het hoofdbureau van de politie.
Foto's 
Bob - 03.10.2003 22:29

Ik heb meer foto's online gezet:

 http://www.mijnkopthee.nl/photos/blauwe/index2.htm
 http://www.mijnkopthee.nl/photos/blauwe/index3.htm

Website: http://www.mijnkopthee.nl/
 
Gevestigde media over de Blauwe Aanslag 
M02 - 03.10.2003 22:31

Plaats links en citaten uit de reguliere media over de ontruiming graag op deze pagina als aanvulling:
 http://www.indymedia.nl/nl/2003/10/14252.shtml
Inpakken en wegwezen 
03.10.2003 23:14

De politie pakt in en gaat naar huis.....
Aanrijding Amsterdamse ME 
Arie - 03.10.2003 23:30

De politiescanner meldde enige minuten geleden dat een bus Amsterdamse ME-ers op hun terugreis is aangereden door een auto...
Opnieuw arrestaties Blauwe 
Arie - 03.10.2003 23:55

Zojuist meldt de politiescanner dat er drie arrestanten uit de Blauwe zijn gehaald.
machtsvertoon en provocatie 
roos - 04.10.2003 02:17

Het laat al de adrenaline die je in je lijf hebt vreselijk overkoken.Wat een machtsvertoon,leek wel oorlog.
Ik werd zo boos want ook een stuk van mijn herinneringen zijn kapot gemaakt voor nog meer autoweg(die we straks toch niet meer kunnen betalen)De stad staat in dienst van de commercie maar niet voor de mens.Niet voor de mens die een andere manier van leven heeft.Voor hoeveel geld is er ontruimd?Kunnen we nu straks met dezelfde hoeveelheid blauw gaan staan bij al die grote kantoren die leeg staan terwijl er woningnood is of mensen hun huizen niet meer kunnen betalen.
Een man werd aangehouden en ruim 4 uur vastgehouden omdat hij "lampekap" zie tegen een ME die tegen zijn fiets had geschopt.Ik werd wegens opruiing aangehouden en met grof geweld gearresteerd en op de foto gezet.Daarvoor had kleuter agent al gevraagd of ik niet moest gaan werken ipv politie pesten.We bleven staan en liepen door maar op ons gemak ipv in de houding.Een willekeurige schop tegen de benen gekregen wat niet in verhouding stond met het woord LAMPEKAP maar dat is geoorloofd toch?
Alleen mag je iemand daar niet op aanspreken anders word je gelijk opgepakt en afgevoerd.
En volgens de politie was er een nepperd aangehouden en meegenomen.HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH reserve machinist!!!!!!!!!!!!!!!!!
Leve de blauwe aanslag
Leve de vrijstaat??????????????????????????
Stand 
De Ander - 04.10.2003 07:53

STAND

They think they own our streets now, they're claiming our walls now, so where are we gonna meet now, now that they sold our city out!

Now it's time to take a stand, here's a list, a list with our demands, reclaim the power reclaim the streets, don't want to be branded when we rock the city beat, so we're proud to take a stand
So get your spraycans out, and colour our streets, and if they don't agree, we'll vote'em out!

This is no riot but a rave, because we all deserve some fun, but where are we gonna party, now that public space is gone?

Now it's time to take a stand, here's a list, a list with our demands, reclaim the power reclaim the streets, don't want to be branded when we rock the city beat, so we're proud to take a stand
So get your spraycans out, and colour our streets, and if they don't agree, we'll vote'em out!

They try to suck us out now, demolish all our parents built, they won't get away with it, so you better rise up!

Now it's time to take a stand, here's a list, a list with our demands, reclaim the power reclaim the streets, don't want to be branded when we rock the city beat, so we're proud to take a stand
So get your spraycans out, and colour our streets, and if they don't agree, we'll smoke'em out!

(Leek me een passende tekst...)

nog wat foto's 
laurens - 04.10.2003 09:32

I vond deze site (op een ADO-forum) met wat foto's van de Blauwe:  http://home.wanadoo.nl/baneb/blauwe.htm
arrestanten 
anoniem - 04.10.2003 11:38

Negentig aanhoudingen bij ontruiming kraakpand

Uitgegeven: 4 oktober 2003 10:39

DEN HAAG - Rond de ontruiming van kraakpand de Blauwe Aanslag in Den Haag heeft de politie vrijdag negentig personen aangehouden, zei burgemeester Deetman zaterdag. Van hen bevonden er zich 57 in het gebouw en de tuin van het kraakpand. De 33 anderen werden gearresteerd tijdens ongeregeldheden op straat.

Zaterdag zitten nog zestig personen vast. Politiemensen zijn tot vrijdagavond laat bezig geweest in het voormalige belastingkantoor, dat sinds 1980 was gekraakt. Om middernacht maakte de gemeente een begin met de sloop, die naar verwachting enkele weken duurt. De ruimte die dan vrijkomt, wil de gemeente gebruiken om de weg te verbreden, zodat het verkeer beter kan doorstromen

minieme daad in sevilla 
kraker op vakantie - 04.10.2003 12:12

Als absoluut minimale bijdrage mijnerzijds heb ik in het stof op de achterruit van een smeris autootje een kraakteken achtergelaten en een verwijzing naar de blauwe.
kon er zelf wel om lachen.(
en nee ik had geen spuitbus bij me, ben ff op vakantie)
Nieuwsupdate 
Arie - 04.10.2003 13:32

De sloop van de Blauwe is inmiddels in volle gang. Niet alleen wordt het pand onbewoonbaar gemaakt, men heeft inmiddels een deel van het gehele pand met de grond gelijk gemaakt.
De arrestantengroep werkt inmiddels op volle toeren om de juridische bijstand van de gevangenen te verzorgen. De laatste bezetters werden vannacht omstreeks 2.30 uur uit het pand gehaald. Degenen die zich in enkele boomhutten hadden verschanst, kregen een waterkanon op zich gericht en werden hiermee bespoten. Dit terwijl de sloop reeds was aangevangen. De politie liet weten zich niet verantwoordelijk voor deze bezetters te voelen. Een door de arrestantengroep ingeschakelde advocaat moest er aan te pas komen om de politie er op te wijzen dat zij hiervoor wel degelijk aansprakelijk was. Hoe dit voorval precies is afgelopen is op dit moment onbekend aangezien het telefonisch verkeer met de boomhutters op een gegeven moment ophield.
Inmiddels zijn de eerste arrestanten onder de bezetters reeds op vrije voeten. Zo'n zestig mensen zitten nog vast.
De Haagsche Courant besteed vandaag veel aandacht aan de ontruiming met lezenswaardige artikelen. Kan iemand even de links hiermee verzorgen?
OPROEP!!! 
arrestantengroep - 04.10.2003 14:30

OPROEP:

WILLEN ALLE MENSEN DIE IN DE AFGELOPEN DAGEN ROND DE ONTRUIMING VAN DE BLAUWE AANSLAG EEN ARRESTANTENBRIEFJE IN HADDEN GEVULD EN NIET OPGEPAKT ZIJN, ZICH ZSM AFMELDEN BIJ DE ARRESTANTENGROEP!!!
TEL.NR. 06-18172936. (ALLEEN BELLEN VOOR AFMELDINGEN AJB)
hoogwerker brandweer??? 
Yvonne - 04.10.2003 14:52

De hoogwerker die werd gemeld om 17.30u en met name de foto die er in het overzicht bij wordt getoond is niet van de brandweer maar van de politie Amsterdam. Dit is zelfs geen hoogwerker maar een kraanwagen, waarmee ze de bekende BraTra container mee op het dak zetten. Indien de brandweer zich laat inzetten als handlangers van de politie (wat wel eens gebeurd met hoogwerkers en ladderwagens) dan zijn ze niet ethisch bezig. Dit zijn namelijk REDvoertuigen en bedoeld voor reddingen, niet bedoeld voor arresterende politieagenten!!!!!!
Overigens was de overige brandweer waarschijnlijk in principe aanwezig voor als er iets mis zou gaan qua brandveiligheid. Voor een groot en complex (en inmiddels zwaar gebarricadeerd) gebouw als de Blauwe is dit een redelijk normale procedure. Wel zo prettig voor de veiligheid van de mensen binnen in het pand. Desalniettemin hebben de autoriteiten behoorlijk opgeschaald en veel materieel aan laten rukken.
Niet helemaal onschuldig 
Pieter - 04.10.2003 15:26

De haagse brandweer was wel aktief bij ondersteuning van de ontruiming, met een uigebreid noodaggregaat en bijhorende lampen om het gebouw te verlichten tijdens het begin van de sloop afgelopen nacht. Interessant was wel dat de brandweer en de aansturende politieofficier om ongeveer 2300 (ik stond toevallig in de buurt nadat de afzetting op de zoutkeetsingel was opgeheven) ervan overtuigd waren dat er alleen nog maar gesloopt ging worden die nacht. De betrokken brandweercommandant dacht dat hij het wel met enkele mensen van de wijkposten Centrum en Escamp af zou kunnen. De Bratra was ook al aan het opruimen en het uitslopen van de bar was al een eind op weg (en goed te zien). Als er inderdaad om 02.30 nog mensen zijn gearresteerd moet dat een behoorlijke verassing zijn geweest.
 
04.10.2003 18:38

Mijn opmerking was niet helemaal bedoeld om de brandweer vrij te pleiten. Natuurlijk hebben ze meegewerkt aan de ontruiming met ondersteunende faciliteiten, waar ze eigenlijk helemaal niet voor bedoeld zijn. Het is jammer dat ze zich soms wel voor dit soort zaken laat lenen. Maar zeker in Den Haag zijn ze daar erg gevoelig voor. Vriendjes blijven met politie dus. (de brandweercommandant van Den Haag was vroeger ME commandant, bij de politie dus.....)
Neemt niet weg dat sommige bijstand wel puur bedoeld is voor de veiligheid van de mensen, dus ook van de krakers.
aantal arrestanten vrijgelaten 
puscii - 04.10.2003 18:51

In de loop van de dag vandaag zijn arrestanten vrijgelaten. Hoeveel precies is niet bekend.

Wel schijnen alle vrijgelaten mensen van vandaag bij de groepen te horen die buiten het pand zijn opgepakt.

Tegen mensen die zijn vrijgelaten vertelde de politie dat iedereen in verzekering was gesteld, en dat de 'binnenploeg' voorlopig niet wordt vrijgelaten.


An eyewitness account of the Blauwe Aanslag 
rhizome - 04.10.2003 19:29

We at www.rhizomes.nl received the following story anonymously:

?An eyewitness account of the Blauwe Aanslag eviction.

After receiving a phone call on I had gone to the BA on Friday morning. Unfortunately I arrived too late to help out inside. By the time I got there the place was crawling with (riot)pigs, firemen, vehicles, spectators and the press and you couldn?t get within 45 meters of the building There were roadblocks everywhere and the traffic was a mess.

So I decided I would document what followed with my digital camera. I walked around with a mate for hours and observed the Riot police growing in numbers. There were regular people as well as squatters in the crowd that wanted to do more than just watch but there were too few.

One punk shouted ?Fascist pigs? at the police and was immediately arrested.

Some of the Ado supporters that were watching the eviction were heard to say things like ?that?s how they waste our tax-dollars.? and ?Fucking Jews? !!?!

Soon their attitude changed however. While we (about 3 squatters and 80 very normal people) looking two riot police vans drove up fast and actually hit some people as they drove by. Then riot pigs ran up, formed a line, shouted something over the p.a. and charged immediately. They wildly ran and hit anyone they could with nightsticks!! Fascists!! There were many children, girls, women and older people in this very narrow street. Of course people shouted in fear and later in anger. I heard ?You motherfuckers!!? and ?What the hell is wrong with you people!?. I also saw people filming this abuse.

I heard a lot of squatters did come and help out. Or at least many tried. Allegedly there was a ?temporary emergency situation? everyone that looked slightly funny or could not show papers was detained or put on a train back home.

Later, with permission of some residents we and some others climbed on the roof of the apartment building directly across the main entrance of the BA. This meant we were just outside the police lines. We had a beautiful view and just sat down to watch the show. Pretty soon however a lot of policemen ?many in plain clothes- entered the apartment building. They did not dare climb on the roof itself so they started shouting and threatening we should come off immediately or face arrest bla bla dibla. Some of us did so, some of us did not or chose not to hear them. Remember the whole area was extremely noisy. After some time they borrowed a ladder

FROM THE FIREMEN ?Fuckers!

(I distinctly heard the police say whose ladder it was after everyone was of the roof)

Anyway, they came up on the roof and made the rest come down and we all had to give them our names. Everyone did this except me. I was the only one arrested and charged with ?refusing to obey a police order?, ART 184 LID 1 SR. I got cuffed and stuck in a police van, from there I could just see the ME container hoisted up against the building. Off to the nearby Jan Hendrikstraat cop-shop we went. Searched me ?what?s your name? bla, bla, ?why didn?t you? bla bla. I only told them that they should be ashamed to do their work if it includes making people homeless and arresting people on ridiculous charges. Then they directed me to a day-cell. On the way there I saw lots of boots and shoes, meaning loads of cells were already full. In they put me. Over the next 21 hours of detainment I had some interesting cellmates, one looked like a sharp skinhead. He had been going to the BA for years. He was poked in the face twice with a nightstick and then arrested because he pushed a riot police out of the way because the cop was about to batter a small friend of his. After 6 hours and signing a statement (and receiving an order to appear in court?.) he was let go.

The second was a punk guy that had been inside the BA during the eviction but decided he had enough before anything ?serious? happened. As soon as he climbed out he was arrested. The charges? ?Just being there.? Despite his retarded charges he was released about 9 hours later and only after signing a statement.

The third was a young normal looking guy who said he had done nothing ?when he asserted this in everyone?s presence, the police never contradicted him-. He was let go after about 3 hours. I think he also signed a statement.

Number four was a typical young ?Hagenees? who had thrown an empty beer can and was charged with assault I think. He also told us the ?Kankah-ratte? (I swear he said Kankah every other word) tried to pin possession of coke on him even though he did not have anything on him!! They dropped the last charge, he gave his name, signed, got a court order (I think) and walked after about 4 hours of detention.

The last two were punk people who had been sitting in a tree house directly behind the BA for about 4 days!!! They did not manage to get these people out until Friday morning 08:00! The insane, irresponsible police had sprayed them with their ?water-werper?! The two could have easily fallen to their deaths 40 meters below! In the end they used a crane to get them pull them out, in the process they severely scratched up the girls leg. They were both charged with ?damaging goods in public?, ART 141 and ART 184 ?refusing to obey a police order? as well as with throwing a Molotov cocktail!!! Yeah right! As if they would have and throw Molotov cocktails way up in an extremely flammable tree house while they are surrounded by a woody (flammable) forest type area. Despite being an obvious fabrication these two people (and the others in the Tree-houses) face up to three days in prison. Only two hours after their arrival they were told they were being put ?in verzekering?

As for me, my charge is so minor they are not even allowed ?by law- to keep me for more than 12 hours. As soon as that time was past I give them shit, told them they had to let me go and they did so immediately, they were already planning to anyway.

After I came out I called some people so they knew I would be ok. Had a nice meal (we were barely and in some cases, not fed at all) and then went straight to the BA. There I took pictures of the demolition crew at work (dirty fucking rats) and the severely demolished BA. There was a riot cop onsite as well as some regular security. I told the security that he ?Should be extremely ashamed of what he was a part off?. This no-neck intellectual dwarf only said, ?mwoh, I don?t care about that.?

Then I caught a train and at home wrote this and send it to the rhizomes.nl crew.

As I was writing this piece I just heard the news that some people (who had the same charges as the two in the trees) were just released (18:45). That?s great! It possibly means that there is a good chance that most people with those charges have gone free or will go free very soon.?

MORE STORIES AND ART LIKE THIS ON WWW. RHIZOMES.NL


Website: http://www.rhizomes.nl
 
Binnenploeg mogelijk vrij 
Pieter - 04.10.2003 22:12

Net langs het Hoofdbureau gefietst. Daar stonden enkele mensen die in de binnenploeg zaten. Volgens een van hun advocaten worden alle arrestanten vanaf ongeveer 20.30 een voor een vrijgelaten. Wanneer iedereen vrij gaat zijn is nog onbekend. Tot nu toe is iedereen vrijgekomen zonder hun identiteit te geven en zonder dagvaarding. Aan de mensen die vrij zijn nogmaals het verzoek om zich af te melden bij de arrestantengroep.

Arrestanten vrij 
Arie - 04.10.2003 22:23

De arrestantengroep bevestigt het bericht dat alle arrestanten druppelsgewijs vrijkomen. In de loop van zondagochtend zou iedereen dan weer op vrije voeten zijn.
Bijna alle arrestanten vrij 
Arie - 04.10.2003 23:23

Vrijwel alle arrestanten zijn inmiddels weer op vrije voeten. Er zouden nog enkele boomhutters in de cel zitten.
de krakenmailinglijst 
LinMichel - 05.10.2003 21:58

Begin 01 okt 2003 09:25 uur

Website: http://www.krakenpost.nl/archief/Oct
 
bloemen en arresto's 
link - 06.10.2003 00:54

Woensdag aanstaande om 17.00 uur zullen er bloemen worden gelegd bij de Blauwe
 http://dvxs.nl/~skwot/2003/Oct/0043.html

"De sloop van het kraakpand De Blauwe Aanslag in Den Haag trekt veel belangstellenden. Onder hen zijn ook krakers en sympathisanten die afscheid nemen van het gebouw. Ze leggen bloemen en teksten neer en nemen foto's. "

"Volgens een politie-woordvoerder zaten zondag nog vijf van de 90 arrestanten vast."
 http://dvxs.nl/~skwot/2003/Oct/0042.html
BAH!  
ALEN - 06.10.2003 18:09

ik ben weleens in de blauwe geweest tijdens een animal rights dag, prachtig gebouw, en ik moet zeggen dat ik het diep triest vind van de gemeente dat hij kapot moet.

zo zie je maar weer hoe erg ze nederland eentonig zonder alternatieven en vrijdenkers willen hebben.
Blauwe Foto 
link - 06.10.2003 19:43

The CrAcK "Black Bloc" - 06.10.2003 19:00
 http://www.indymedia.nl/nl/2003/10/14341.shtml
blauwe bij 2vandaag 
Yvonne - 07.10.2003 18:42

Als het goed is komt a.s. woensdag, 8 okt., de Blauwe bij 2Vandaag. Waarschijnlijk gaat het over de ontruiming e.d.
Ik stond te kijken bij de restanten van het gebouw en kreeg opeens een camera in mijn snuffert gedrukt. Dus wat ze precies zullen laten zien weet ik niet.
alle foto en video links 
link - 08.10.2003 01:11

alle foto en video links kunne gevonden worden op, inclusief nieuwe foto's en videoopnames.  http://www.blauweaanslag.nl/index.php?section_id=26

Website: http://www.blauweaanslag.nl
 
supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.