english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Verbod Islamboek
13.04.2004 13:48

Een verontruste docent aan een ROC stuurde GroenLinks de 'Gids voor islamitische opvoeding' toe. De inhoud daarvan is schokkend, omdat wordt aangezet tot vrouwenbesnijdenis, mishandeling en antisemitisme. GroenLinks wil dat dit boek uit de handel wordt genomen.

Femke Halsema en Naïma Azough (GroenLinks) stelden daarover de volgende vragen aan de minister van Justitie:

1. Kent u de 'Gids voor islamitische opvoeding' (*)?

2. Is het u bekend in hoeverre in de moslimgemeenschap dan wel in het bijzonder onderwijs gebruikt wordt gemaakt van dit boek, waarvan de oorspronkelijke titel luidt 'Child Education in Islam'?

3. Heeft u kennis genomen van de passage op pagina 59 inzake vrouwenbesnijdenis, waarin geconcludeerd wordt dat geleerden het er unaniem over eens zijn dat besnijdenis de voorkeur geniet voor vrouwen? En van pagina 60, waar de belangrijkste redenen voor besnijdenis worden opgesomd, zoals een voltooiing van de onwankelbare oprechtheid die door Allah wordt verordend, een matiging van de seksuele verlangens en het voorkomen van kanker? Deelt u de mening dat deze passages de islamitische ouders aanzetten tot genitale verminking van hun kinderen?

4. Bent u bekend met de passages op de pagina's 64 en 242, waarin de echtgenoot wordt opgedragen zijn vrouw te slaan, zodanig dat het geen tekens achterlaat op haar lichaam, respectievelijk zijn zoon wegens het (verwaarlozen van) het gebed vanaf de leeftijd van tien jaar? Deelt u de mening dat mannen hier worden aangezet tot geweld tegen hun vrouwen en kinderen?

5. Heeft u kennis genomen van de passages op de pagina's 350 en 351, waar wordt gesproken over de plannen van het jodendom voor de mensheid, waarbij de joden door hun listigheid en slechtheid de mensen bederven? Deelt u de mening dat hier wordt aangezet tot haat jegens bevolkingsgroepen?

6. Deelt u de mening dat hier sprake is van strafbare feiten? Zo ja, bent u bereid hier maatregelen tegen te nemen, bijvoorbeeld door te bevorderen dat dit boek uit de handel wordt genomen? Zo nee, waarom niet?


* Gids voor islamitische opvoeding, uitgeverij Noer, Delft 2004

Website: http://demo.groenlinks.nl:8080/2ekamer/nieuws/Nieuwsbericht.2004-04-08.0624
 

Read more about: anti-fascisme / racisme

supplements
some supplements were deleted from this article, see policy
besnijdenis... 
13.04.2004 15:12

Ben geen voorstander van vrouwenbesnijdenis, wel van vrijheid van drukpers. Zie dus niets in een verbod van dat boek, is symptoombestrijding. Het boek is slechts een uitvloeisel van de wijze waarop een deel van de moslims de islam beleidt, daar moet GroenLinks op hameren.

Overigens blijf ik me verbazen dat we wel en masse te hoop lopen tegen vrouwenbesnijdenis, maar mannenbesnijdenis kennelijk niet erg (genoeg) vinden. Beide vormen van besnijdenis op zeer jonge leeftijd gebeurt zonder toestemming van het kind en komt neer op verminking van het geslachtsdeel. Elke vorm van besnijdenis dient dus bestreden te worden.


hollandse nuchterheid . . . . . ? 
poul van bremen - 13.04.2004 15:56

Laten we het heel even hebben over wat integraatsie nu eigenlijk inhoudt of in kan houden en dan de houding van GroenLinks bespreken. Integraatsie is een proses, zoals mensen, dieren en planten - allemaal onderhevig zijn aan een proses, en je ook het leven van ieder levend wezen als een proses kunt zien. Nu is zo een integraatsieproses maar heel gedeeltelijk te sturen (lees te beinvloeden) door "de politiek". Dat is wel gebleken in de afgelopen vijf-en-dertig jaar. Gaat zo'n eigenwijs kabinet nu in tegen zo'n integraatsieproses door bepaalde dwangmaatregelen te nemen, dan zorgt het kabinet alleen maar voor een remmende faktor en voor de rest gebeurd er niet zo veel. Veel van 'die mensen-van-buiten' zijn alleen naar Nederland en andere ons omringende landen gekomen om meer dan een flinke boterham te verdienen en een groot deel van hun spaargeld over te maken naar een bank in het land van herkomst. Nu is er op een of andere manier in de breinwerken van de leden van het kabinet het idee gekomen dat het met die integraatsie helemaal fout gegaan is, dat er herstel dient te komen en dat er om te beginnen iedereen die hier in het kikkerland is gekomen maar moet beginnen met een kursus nederlands die, schrik niet, zevenduizend euro gaat kosten. En nu zijn al die van buiten komers blij? Nee, natuurlijk die kunnen minder spaarcentjes oversturen. Gaat iedereen dan ook netjes een kursus nederlands volgen? Who knows. Het is een voorbeeld van hoe integraatsie (en zijn proses) niet moet. Het in drie jaar tijd naar huis sturen van 26.000 vluchtelingen is een ander voorbeeld van een desastreus beleid van deze regering. Stel je in de plaats van zo'n vluchteling die hier al pakweg 7 jaar zit: je hebt keurig nederlands geleerd, je hebt werk gevonden en een dak boven je hoofd en dan ineens komt er een andere regering met heel andere ideejen. Daar begrijp je dan ook helemaal niets van, want je komt uit een land waar een heel slechte regering aan de macht is, zeer autoritair maar tegelijkertijd ook heel stabiel in zijn slechtheid en autoritair gedrag. Dus zit je zeven jaar in Nederland met de hoop hier te kunnen blijven en je verder te kunnen ontwikkelen, hebt die vrij moeilijke taal geleerd (vooral moeilijk te schrijven) en dan moet je toch weg! Waarheen?
Integraatsie, vergeet het maar - op die manier worden mensen tegen hun haren ingestreken en zijn we met z'n allen niet bewust van dit (toch mooie) proses dat best wel ruim een of meer generaatsies kan duren.
Dan GroenLinks. Maar eerst: we missen duidelijk een politieke partij, de P.S.P. We hebben geen Pascifistiese Socialistiese Partij meer. Ik heb geen idee waarom, maar hij is er niet meer. GroenLinks is dan wel Groen en waarschijnlijk ook wel Links met haar kleine telg Dwars, maar een Pacifistiese Partij? Het zou leuk zijn en het zou ook wel erg goed zijn als dat zo zou worden, het zou zelfs nodig zijn en een naamsverandering verdienen, maar wie ben ik? De Tweede Kamerleden van GroenLinks hebben ongetwijfeld meer dan honderd prosent gelijk wanneer ze kamervragen stellen aan de desbetreffende minister over het Islamities gekleurde boek dat een artikeltje bevat over vrouwenbesnijdenis. 0m zo'n boek verboden te krijgen zal waarschijnlijk niet eenvoudig zijn (misschien ook wel), maar we kunnen hier in Nederland geen negatieve bijverschijnselen krijgen van dat integraatsieproses. Tegelijkertijd is dit ook een teken om juiste voorlichting te geven aan mensen: mannen, vrouwen en kinderen die uit Islamitiese landen zich in Nederland hebben gevestigd. En juiste voorlichting wil ook zeggen dat het om juiste voorlichting gaat op de juiste manier volbracht.
Tegelijkertijd maak ik ook graag van de gelegenheid gebruik om de 'moddergooiers' van hierboven te wijzen op het feit dat ze dezelfde dingen kunnen zeggen als hierboven, maar met een andere woordkeuze. Het hoeft niet echt vriendelijk te zijn, maar kan ongetwijfeld met een kooreltje meer respekt ook overkomen!
Goejemorgen
PSP 
Geert - 13.04.2004 18:20

PSP '92 bestaat toch wel. Ik praatte vorig jaar met de oprichter in ieder geval. Ze zijn alleen niet zo groot nee.
groen slinks 
14.04.2004 00:35

Waar het hier gewoon om gaat is dat Groen Links heeft gekozen om een nogal populistische partij-politieke stunt uit te halenm. Hun propaganda aparaat heeft zelfs indymedia menen te moeten verblijden met het belangrijke nieuws dat zij kamervragen gaan stellen.
Waarom niet gewoon kalm aangifte gedaan van het een en ander? Als het strafbaar is dan hebben wij onze rechtsmiddelen allang. Groen Links wil met deze aktie gewoon politiek scoren en dat maakt mij in elk geval een beetje misselij
vrijheid van drukpers 
jan lul - 25.04.2004 19:01

Bere interessant, vrijheid van drukpers, kun je wat van leren nietwaar. Het is maar net wat mensen ermee doen nietwaar ? Dat een enkeling nog steeds parafreerd met de ideen van een kadaver als Adolf Hitler (mein kampf) zegt meer over de benevelde toestand van deze mensen dan over de ideen van voornoemde. Neem randdebielen als Ernst Zundell, David Erving of de schrijver (en uitgever) van de in het artikel genoemd ranzig werkje, lees en vorm je eigen mening. Kan geen kwaad lijkt me, het sterkt de geest.
Keihard Protesteren Tegen Onderdrukking 
Gay Arab - 14.08.2005 17:26

Tienduizenden vrouwen en homo's worden in Nederland onderdrukt met behulp van dergelijke gruwelijke teksten.
supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.