english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Irak is sinds vandaag opnieuw soeverein
Steven Duchateau - 28.06.2004 20:09

Het lijkt niet snel genoeg te kunnen gaan voor de Amerikanen. Nadat ze gedurende meer dan een jaar de touwtjes in handen hadden in Irak, hebben ze vandaag onverwacht de macht overgedragen aan de Irakese overgangsregering. Ondertussen hebben de ministers van die Irakese regering al de eed afgelegd.

De Verenigde Staten hadden oorspronkelijk voorzien om op 30 juni, binnen twee dagen dus, de macht over te dragen aan de Irakese overgangsregering. Maar tegen alle verwachtingen in is dat deze voormiddag in alle haast afgehandeld. Vanochtend wisselden Paul Bremer, de Amerikaanse bestuurder in Irak, en de voorlopige Irakese premier Iyad Allawi de nodige documenten uit waarmee de soevereiniteit aan de Irakezen werd overgedragen. De ceremonie vond plaats in de zogenaamde "groene zone" in de Irakese hoofdstad Bagdad. Daar bevindt zich het hoofdkwartier van de door de VS geleide bezettingstroepen.

Voorlopig zijn het Witte Huis en de Amerikaanse regering karig met commentaar omtrent deze onverwachte wending. Het enige dat geweten is, is dat "veiligheidsredenen" aan de basis zouden liggen van deze vervroegde afhandeling. Paul Bremer houdt het in Irak alleszins voor bekeken en heeft meteen na de machtsoverdracht het land verlaten. Volgens hem treedt Irak nu definitief toe tot de club van democratische landen. Premier Allawi sprak van een "historische dag".

Ondertussen is ook bekendgeraakt dat de ministers van de voorlopige Irakese overgangsregering al de eed hebben afgelegd. De soevereiniteit over het land berust nu formeel bij de Irakese regering. Die zegt dat ze binnenkort noodmaatregelen zal afkondigen om de veiligheid in het land te verzekeren, want de situatie wordt steeds rampzaliger. Zo werden gisteren nog een Pakistaan en een Amerikaans militair van Pakistaanse afkomst ontvoert. De ontvoerders eisen dat Pakistan zijn ambassade in Irak sluit. Ook elders in Irak waren er gisteren nog onrusten.

Van de Amerikaanse bezetter naar een nieuw Irak

Na de Amerikaanse verovering van Bagdad in april van vorig jaar werd een zogenaamde "bezettingsautoriteit" opgericht. Die Coalition Provisional Authority of CPA bestond eerst uit militairen maar nadien nam de Amerikaanse diplomaat Paul Bremer het roer over. Bremer had een aartsmoeilijke taak: hij moest de verschillende politieke en religieuze leiders bijeenkrijgen. Tegen alle verwachtingen in slaagde hij in die opgave en in de zomer werd een overgangsraad gevormd waarin zowel sjiitische, soennitische als Koerdische leiders zetelden. Het waren veelal vroegere opposanten van het Saddam-regime.

In september 2003 stelden die een bestuursraad samen met ministers die geleidelijk bevoegdheden moesten overnemen. Die raad kwam echter niet zo gemakkelijk van de grond en de bezettingsautoriteit bleef in de praktijk de touwtjes in handen houden. De wederopbouw van Irak kwam overigens moeizaam van de grond, te meer daar er steeds bloediger aanslagen plaatsvonden zoals die op het VN-kantoor in Bagdad in augustus.

De arrestatie van Saddam Hussein veranderde tot spijt van de Amerikaanse bezetter niet veel aan die situatie en in april brak op de koop toe een opstand uit in Fallujah en probeerde de radicale sjiiet Moqtada Al Sadr de macht te grijpen in het zuiden. Te midden van al dat geweld kondigden de VS eind vorig jaar aan dat de macht op 30 juni zou worden overgedragen aan een Irakese regering. Dat proces kwam echter zeer moeizaam op gang, onder meer door onenigheid binnen de bestuursraad.

Die keurde begin maart dan toch een interim-grondwet goed waarin Irak moest worden omgevormd tot een federale en democratische staat met gelijke rechten voor mannen en vrouwen en minderheden. In juni kwam de zaak in een stroomversnelling. Na veel onenigheid en discussie tussen de Irakezen, de Amerikanen en de Verenigde Naties werd een Irakese overgangsregering gevormd. De soenniet Ghazi Al Yawer werd president, een veelal ceremoniële functie.

De echte leider werd evenwel de gematigde sjiiet Iyad Allawi die als premier het nieuwe Irak zou gaan leiden. Kort daarop keurde de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een resolutie goed die het nieuwe bestuur erkende en een tijdschema opstelde voor verkiezingen in Irak, die zouden volgens plan in januari 2005 moeten plaatsvinden. Het hele scenario doet denken aan de geallieerde bezetting en overdracht van soevereiniteit in Duitsland en Japan na afloop van de Tweede Wereldoorlog.

Positieve reacties op machtsoverdracht...

De Amerikaanse president George Bush noemt de machtsoverdracht in Irak in zijn eerste reactie voor de media een "dag van hoop" voor de Irakezen. Hij noemt het nieuwe Irak een voorbeeld voor de wereld. "Ik denk dat een vrij Irak en een vrij Afghanistan een voorbeeld vormen voor andere landen", zei de Amerikaanse president in het Turkse Istanbul, waar hij de top van de NAVO bijwoont.

Voor de Britse premier Tony Blair bewijst de machtsoverdracht dat de opstandelingen hun doel niet hebben bereikt. Dat doel is volgens hem het verhinderen dat Irak een "symbool van hoop" wordt.

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel was niet verrast door de versnelde machtsoverdracht, gezien de onveilige toestand in Irak. Er is volgens Michel wel nog veel werk aan de winkel, vooral dan voor wat betreft de veiligheid. België gaat zich volgens hem nu beraden over het sturen van een ambassadeur naar de Irakese hoofdstad Bagdad. Ook in die discussie speelt de veiligheid een belangrijke rol.

De Europese Commissie is iets genuanceerder en wijst erop dat "veel problemen moeten worden overwonnen alvorens Irak zich terecht een vrije en democratische staat kan noemen". Het geweld in het land is volgens de Commissie het grootste probleem. Toch heeft de Europese Commissie het over een "belangrijke gebeurtenis". Europa is trouwens ook bereid Irak te helpen, onder meer met humanitaire hulp en verbeterde handelsrelaties.

Uit de Arabische wereld komen er ook veelal positieve geluiden, vooral dan van de bondgenoten van de Amerikaanse bezetter. Buurland Kuweit, dat in 1990-1991 nog bezet werd door het Irak van Saddam, heeft het over de start van een nieuw tijdperk. Egypte hoopt dat Irak na de machtsoverdracht stabieler zal worden.

... maar ook kritiek.

Ondertussen neemt de kritiek van verschillende politieke en andere geëngageerde groeperingen op het Amerikaanse beleid in Irak toe. Volgens hen gaat de zogenaamde "machtsoverdracht" in Irak niet verder dan de uitwisseling van enkele documenten die deze ochtend voltooid werd. Ze speken dan ook liever over een "overdracht van beperkte soevereiniteit onder het gezag van de Amerikaanse bezetter".

In de praktijk blijven inderdaad de Amerikaanse militaire troepen onverminderd aanwezig in Irak. Zuid-Korea, één van de deelnemende landen aan de oorlog in Irak, besliste onlangs om in augustus nog eens 3 000 manschappen extra naar Irak te sturen. Het land wil op die manier zijn steun betonen aan bondgenoot Washington.

Ook de politiek rond de afgezette "dictator" Saddam Hussein was lange tijd een struikelblok. De Verenigde Staten hebben altijd geweigerd Hussein uit te leveren aan Irak. Nu zou op dat gebied toch een doorbraak geforceerd zijn en hebben de VS Saddam Hussein overgedragen aan het Irakese Ministerie van Justitie. Naar verluidt zou zijn proces volgende week al starten. Eerder raakte al bekend dat Hussein verdedigd zal worden door de Franse topadvocaat Jacques Vergès. Waar Saddam zich op dit moment bevindt is niet geweten.

- E-Mail: steven_duchateau@hotmail.com
 

Read more about: militarisme

supplements
some supplements were deleted from this article, see policy
Trekpoppenkast 
H.Trebla - 28.06.2004 21:48

Machtsoverdracht in Irak vervroegd. Goed georkestreerde operatie, zo kan Bush goede sier maken op de NATO-top in Instanbul en nóg beter steun bijelkaar ronselen, straks zal The Hoop Scheffer namens het Pentagon de tang aanspannen voor de Natoleden, Nederland voorop, dat zijn we aan zijn functie wel verplicht. Dus democratie in Irak?
Als dit neoconkabinet dat hier al voor Amerika te grabbel gooit, dan in Irak al helemaal niet.

bronnen 
saffie - 28.06.2004 22:39

Beste Steven Duchateau,

Opnieuw moet ik je vragen de bronnen bij je artikel te zetten, (dit geldt ook voor het artikel "Uitslag verkiezingen Servie en Litouwen"!). Je stukken zijn interessant en deels ook nieuwswaardig, maar als bij een artikel een bronnen staan kan het net zo goed uit iemands duim gezogen zijn.


Allawi=CIA agent 
Orwell - 28.06.2004 22:43

Allawi wordt door Steven "gematigd" genoemd. In werkelijkheid heeft hij met zowel Saddam Hoessein als de CIA samengewerkt, en bomaanslagen op burgerdoelen laten plegen. Nogmaals: Steven, volgens mij hoor je op de PVV of VVD site. Niet hier.
Burgerlijke media dunnetjes overdoen 
M02 - 28.06.2004 22:49

Beste Steven Duchateau,

Leer s.v.p. eerst eens wat meer over indymedia voordat je dit soort artikelen hier plaatst.

Indymedia is onder andere bedoeld als alternatief/aanvulling voor de burgerlijke media.

 http://www.indymedia.nl is voornamelijk bedoeld als nieuwssite met zelf-geproduceerd nieuws. En dus niet om de gevestigde media op te gaan napraten. En al zeker niet zonder bronvermelding.

Met andere woorden: teksten (event. vertalingen), foto's, audio, video van/door betrokkenen / aanwezigen / getuigen / insiders / enz. zijn van harte welkom! Alvast bedankt voor alle medewerking
Special Broadcast on the Occupation of Iraq 
linking - 28.06.2004 22:55

 http://lists.indymedia.org/pipermail/imc-audio/2004-June/005828.html

June 30th: The day America hands over Iraq to America

->> (Wednesday, June 30th, 2004) FULL DAY of SPECIAL PROGRAMMING on CKUT

The mighty CKUT is hosting a FULL DAY on the occupation of Iraq: tune in to
hear Iraqi voices, analyses of media coverage, Canadian role in the
brutalisation of Iraq, privatization, military industrial complex,
comparison to Canadian domestic colonialism, analysis of war rhetoric, and
more!

From 7am to 7pm, 30 June CKUT Radio 90.3 FM in Montreal.
*Available online at CKUT's MP3 Archive:  http://ckut.ca/archives.php*

->> (30th June) SPEAK OUT AGAINST THE OCCUPATION on CKUT

To amplify the voices of dissent, Montreal's CKUT 90.3 FM Radio will be
mounting a Speak Out! Against the Occupation across Turtle Island. Speak
your resistance, expose the lies, denounce the war-profiteers, show your
solidarity with Iraqis struggling against the occupation!

Call 514.398.4616 or 1.866.763.4136.

Broadcast from 12:00 to 2:00pm, 30 June on 90.3 FM in Montreal and streamed
live on www.ckut.ca.

Website: http://www.ckut.ca/
 
Machtsoverdracht ???? 
Jan - 29.06.2004 17:58

Wat is dit voor propaganda ? Er is feitelijk helemaal geen machtsoverdracht maar een symbolische.De bezetters hebben het nog steeds voor het zeggen daar en delen de lakens uit.De zogenaamde regering,die zorgvuldig door de Amerikaanse bezetter is gekozen,heeft maar te gehoorzamen aan de Amerikanen.Machtsoverdracht, dat is wat de westerse pers ons wil laten doen geloven en zelfs indymedia.nl trapt hier in !
"Machtsoverdracht" in Irak is lege doos 
Kees Feenstra - 29.06.2004 19:34

Als aanvulling plaats ik een intervieuw van Midden-Oostenspecialist Mohamed Hassan van een paar dagen geleden(overgenomen uit indymedia.be).

----

Betekent 30 juni werkelijk de terugkeer van de Iraakse soevereiniteit, zoals president Bush aankondigt ?

Mohammed Hassan. Dat het 30 juni is geworden, heeft vooral te maken met de Amerikaanse verkiezingen. Bush zou graag aan zijn kiezers kunnen zeggen: "Wij hebben het probleem Irak opgelost, wij hebben de macht overgedragen aan de Irakezen, en als wij daar blijven, is het omdat de Irakezen het zelf vragen." Exact hetzelfde scenario dat Irak kende in 1921 toen de Britse kolonisator een Arabische Raad benoemde die formeel het land bestuurde. Terwijl de bezetting door het Britse leger bleef doorgaan tot in 1932.

Na 30 juni zal bestuurder Paul Bremer vervangen worden doorJohn Negroponte. Die is nu Amerikaans ambassadeur bij de Verenigde Naties. In de jaren '80 was hij betrokken bij de oprichting van doodseskaders in Midden-Amerika.

De Iraakse regering zal niet soeverein zijn. Over fundamentele kwesties heeft ze niets te zeggen. The Wall Street Journal schreef op 13 mei: "Paul Bremer en de andere Amerikaanse officials hebben discreet een reeks instellingen opgericht die de Verenigde Staten machtige hefbomen zullen bezorgen om van dichtbij alle belangrijke beslissingen die de interimregering gaat nemen, te beïnvloeden."

De beurskrant preciseert dat "de nieuwe Iraakse regering maar een magere controle zal hebben over haar strijdkrachten, niet de bevoegdheden zal hebben om wetten te maken of te veranderen, en niet de mogelijkheid zal hebben belangrijke beslissingen in de verschillende ministeries te treffen zonder de stilzwijgende instemming van de VS."

Leden van de Iraakse regeringsraad hebben zich bij de Verenigde Naties beklaagd dat ze geen toegang hebben tot de oliecontracten die het Paul Bremer en compagnie getekend hebben en die voor hen geheim zijn. Het fameuze decreet 39 dat alle wettelijke hindernissen voor de privatisering van de Iraakse economie opruimde, kan ook niet ongedaan gemaakt worden door de nieuwe regering.

Ondertussen bouwen de Amerikanen veertien militaire basissen in het land. De Iraakse regering heeft geen enkel veto op de acties van het Amerikaanse leger, terwijl het Iraakse leger zelf onder de duim wordt gehouden door Amerikaanse instructeurs. Waar bespeur je in dit alles iets dat op soevereiniteit lijkt?

Maar de Iraakse regering kan nu toch de Amerikaanse troepen terugsturen ?

Mohammed Hassan. De regering is rechtstreeks door de Amerikanen benoemd. Acht ministers komen uit bewegingen die door de Amerikanen gefinancierd worden. Twee ministers zijn Amerikaans staatsburger. Denk je dat die marionettenregering de Amerikaanse troepen zal vragen op te hoepelen? Deze regering is zo onpopulair dat ze de Verenigde Staten zal vragen te blijven al was het maar om hen te beschermen tegen de woede van de bevolking.


Toch zijn er veranderingen te zien bij de benoeming van deze nieuwe regering. Ahmed Chalabi, de man van het Pentagon en gedoodverfde toekomstige premier, lijkt in ongenade te zijn gevallen?

Mohammed Hassan. De Amerikanen hebben uiteindelijk gekozen voor Iyad Allawi, gerekruteerd door de CIA in de jaren '90 en een man die dicht bij minister Powell van Buitenlandse Zaken staat. Ook deze verandering betekent niets goeds voor het Iraakse volk. The New York Times van 9 juni moet toegeven dat de groep van Allawi in de jaren '90 aanslagen tegen bioscopen en bussen heeft gepleegd om de Iraakse regering te destabiliseren. Hij is dus een terrorist. Hoe de Amerikanen dat rijmen met hun 'strijd tegen het terrorisme' is voor iedereen een raadsel. De benoeming van Allawi is wel een onrechtstreekse erkenning dat het verzet serieuze slagen heeft toegebracht aan de bezetter.


Een onrechtstreekse erkenning ?

Mohammed Hassan. Ja, want Allawi is benoemd omdat de tactiek van Chalabi en Bremer mislukt is. Beiden hebben er alles aan gedaan om het oude Iraakse leger te ontmantelen. Ze gaven de opdracht alle kaders van het Baathregime te vervolgen. De slag om Fallujah, waar het Amerikaanse leger zich heeft moeten terugtrekken, was een keerpunt: de Amerikanen hebben een generaal uit het leger van Saddam Hoessein benoemd om de opstandige stad te controleren. De kern van het verzet bestaat effectief uit jonge officieren van het vroegere leger.

Om dezelfde reden hebben de Amerikanen besloten Allawi te benoemen. In de jaren '70 was hij officier in het Iraakse leger. Zij hopen daarmee ex-officieren van de Baathpartij te rekruteren en zo de weerstand te verzwakken. Allawi heeft al amnestie beloofd aan alle verzetslui die er willen mee stoppen of bij het nieuwe Iraakse leger willen aansluiten.

Dat heeft weinig kans op slagen; de Amerikaanse experten erkennen dat de weerstand in heel het land nog aan kracht wint.


En dan is er de benoeming tot president van Ghazi Al-Yawer, de soennietische sjeik uit de grootste stam van Irak, de Shummar...

Mohammed Hassan. Ook met de benoeming van een sjeik afkomstig van Mossoul, een bolwerk van het verzet, willen ze een deel van het verzet aan hun kant krijgen. Al-Yawer heeft lang in de Verenigde Staten en in Saudi-Arabië geleefd. De Amerikanen noemen hem nu een vertegenwoordiger van de soennieten, terwijl de Shummar-stam zowel uit sjiïeten als uit soennieten bestaat, zoals trouwens bijna alle Iraakse stammen. De overgrote meerderheid van de Iraakse stammen verwerpt de huidige Iraakse regering, ook de stam van de Shummar. Het Iraakse verzet zirgt voor zeer grote tegenstellingen binnen de partijen waarvan de leiders collaboreren met de bezetter.

De pro-Iraanse partijen zoals de Dawa en de Opperste Raad van de Islamitische Revolutie, zien hun invloed verminderen ten voordele van de nationalistische beweging van Moqtada Al-Sadr, die wordt uitgesloten van de verkiezingen. De pro-Amerikaanse Koerdische partijen, die dachten te profiteren van de situatie, zijn gemarginaliseerd. Delen van deze partijen vervoegen het front van het verzet.

Irak oog in oog met de bezetting (EPO), het boek van Mohammed Hassan en David Pestieau geeft inzicht in het Iraakse verzet. Te koop voor 15 euro in onze shop.

Leren

Mohammed Hassan en David Pestieau geven vorming (in het Engels) op de marxistische Zomeruniversiteit: «Defeating the US. Resistance, Terrorism & Nationalism in the Middle East». Van 20 tot 22 augustus in het internaat van het KTA, Ruggeveldlaan 471, 2100 Deurne (Antwerpen). Info:  http://www.marx.be en 02/50.40.144.

Betogen

Verzameling op 30 juni van 16 tot 18 uur voor de ambassade van de VS in Brussel voor de volgende eisen: Geen marionettenregering in Irak, stop de bezetting, geen Belgische deelname aan de oorlog en de bezetting, onafhankelijkheid voor Irak. Organisatie en info:  http://www.stop.usa.










Irak is NIET souverein 
Olijfje - 29.06.2004 21:07

Beste indymedia,
Kan het eerste bericht verwijderd worden?
Hier wordt leugens verteld die westerse mainstream-media ons ook vertellen.
nee Steven 
viva - 30.06.2004 09:41

het is ook een kwestie van stevig in je schoenen staan. Vergis je niet in je lezers, die zijn terecht allergisch voor middelstroom media, die vaak met opzet een gedeelte van een verhaal verzwijgen of veranderen naar het gerief van hun abonnee's en adverteerders.
Voor sommige onderwerpen is het een complete dagtaak om je naar behoren te verdiepen, zeker een luchtkasteel als de Iraakse machtsoverdracht, de bezetting is gelegaliseerd.
soeverein 
K. Ritisch - 01.07.2004 12:19

Irak is nu in feite net zo souverein als Nederland tijdens WO II of tijdens de Napoleontische tijd. Feitelijk was Nederland immers niet bezet door de Duitsers, want de regering was in handen van Rijkscommissaris Seiss-Inquart. En de Fransen hebben 'ons' ook niet bij hun land ingelijfd, maar ons een eigen koning gegeven. Maar je kan je natuurlijk afvragen of dat nou echt soeverein is...
supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.