english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Irak is stervende
michiel turmel - 18.11.2004 21:11

een stukje over de vernieteging van Irak en de Iraakse samenleving doormidel van het afvuren van verarmd uranium ook wel DU genaamd. waardoor het geheel Irak, het Iraakse folk, soldaaten en mensen die in Irak zijn geweest radioactief besmet raken.

Irak, een plek waar tot ver in de toekoms geen fatsoenlijk leven meer mogelijk is.


Irak radioactief
Irak radioactief

Ik zat in de trein naar mijn werk, met de metro op schoot. Mijn oog viel op een reportage met de volgende titel: De Iraakse ondergang (zie www.members.lycos.nl/input/ongergangirak.htm). Dat stond er met grote letters geschreven, toen ik het artikel uit had gelezen was ik boos en verdrietig, ik kreeg gelijk het gevoel dat ik iets moest doen. ik ben door dit verhaal zo geraakt dat ik het volgende naar wil mededelen


Amerika heeft Irak in de golfoorlog en in de aanval in 2003 munitie gebruik met een uranium legering genaamd DU (depleted uranium = verarmd uranium). De totale hoeveelheid van die DU die ze op Irak ebben afgevuurd is 2 miljoen kilo. de toestand in Irak is hopeloos, de leidinggevende van Amerika (Bush en zijn bandieten) hebben ervoor gezorgd dat Irak een land der doden is geworden. Het land zal langer dan 4 miljoen jaar besmet blijven. Ouders kunnen haast geen gezonde kinderen meer krijgen, doordat ze radioactief besmet zijn krijgen ze misvormde kinderen (b.v. kinderden zonder ogen of geslachtsorganen), en ze zijn zelf zo ziek dat ze amper voor hun kinderen kunnen zorgen. Degene die besmet zijn krijgen haast altijd een vorm van kanker die niet te genezen is. Niet alleen de Irakezen zijn hiervan het slachtoffer, ook de soldaten die weer terug keren zijn vaak radioactief besmet, ook de Nederlandse soldaten. De symptomen, zijn moeheid, en de afname van het immuunsysteem waardoor allerlei ziektes de vrije hand krijgen. Deze ziekte noemt men ook wel golfsyndroom. Maar het is eigenlijk geen ziekte het is een radioactieve besmeting, en daar is niks meer aan te doen. In Afghanistan en andere landen die Amerika heeft aangevallen gebruikten ze ook DU. De meeste Amerikaanse republikeinen zijn denk ik blind voor deze feiten, als ze wisten wat ze de Irakezen en hun eigen soldaten en de moeders en families van deze soldaten aan doen, zouden ze dit nooit toestaan. De Amerikaanse lijding heeft niet eens gekozen voor eigen volk eerst nee ze hebben gekozen voor alle rijken eerst. Of nog beter gespecificeerd: alle rijken die ons steunen eerst. bush en zijn bandieten kan het geen moer schelen of hun arme landgenoten sneuvelen. Want de meeste soldaden zijn de armste van Amerika, die geronseld woorden door het leger. De geronselde zijn vaak afro-amerikaanen, Die geboycot zijn om te stemmen doordat geen enkele senator een handtekening wou zetten onder de stemlijsten van afro-amerikaanse stemdistricten. Die handtekening is nodig om de stemmen geldig te verklaren. Laat staan dat ze zich een ene zier om de Irakezen of Irak zorgen maken. De nieuwe president van Irak “Hamid Karzai”, is een voormalig adviseur van Unocal een grote Amerikaanse oliemaatschappij die heel veel belang hebben bij de olie van Irak, Hamid Karzai heeft een handtekening gezet zodat Amerika die olie kan gaan winnen. Zo zie je waar het bush en zijn bandieten eigenlijk om gaat. Geld en geld = macht.

geschreven door: Michiel Turmel

Hier nu een stukje wat bekend staat als de Bush-doctorine alles wat tussen haakjes staat heb ik toegevoegd:

In vier beknopte paragrafen werkt Bush een nieuwe opvatting uit over wanneer het gerechtvaardigd is militaire actie te ondernemen:

Het ernstigste gevaar voor de vrijheid bevindt zich op het levensgevaarlijke kruispunt van radicalisme en technologie(het lijkt hier wel of hij het over zichzelf heeft). Wanneer zowel chemische en biologische wapens en kernwapens als balistische rakkettechnologie verspreid raken, zouden zelfs zwakke staten en kleine groepen een rampzalige macht kunnen verwerven om grote landen aan te vallen (Sommige kustgebieden van Amerika woorden bewaakt door maar een trooper (= vorm van Amerikaanse politie) vanwege bezuinigingen (zie dvd : Michael Moore fahrenheit 9/11, kijk op www.michaelmoore.com). Onze vijanden hebben verklaard dat ze dit van plan zijn en zijn betrapt toen ze probeerden deze verschrikkelijke wapens in handen te krijgen.(er zijn geen massavernietigingswapens gevonden in Irak).

Gedurende het grootste deel van de afgelopen eeuw berustte de verdediging van Amerika op de Koude-Oorlogsdoctrines van afschrikking en beheersing. (deze tactiek gebruikt Bush ook om zijn mede Amerikanen te beheersen, daarom willen ze een sterke lijder om zich te beschermen tegen al dat “afschrikwekkendst”). In sommige gevallen zijn die strategieën nog steeds van toepassing(ja Bush, in Amerika doormidel van angst op te wekken via de partijdige media multinationals als fox network (ijgendom van het neefje van Bush ). Maar nieuwe bedreigingen vergen ook nieuwe denkwijzen. Afschrikking – andere landen zware vergelding beloven – heeft geen zin tegen(maar bush doet het wel met Irak. Zinloos geweld) schimmige terroristische netwerken die geen land of burgers te verdedigen hebben. Beheersing is niet mogelijk wanneer onevenwichtige dictators in het bezit zijn van massavernietigingswapens en die wapens op raketten kunnen afschieten of in het geheim aan terroristische bondgenoten kunnen verstrekken.

Verdediging van het vaderland en raketverdediging maken deel uit van een sterkere beveiliging en zijn essentiële prioriteiten voor Amerika. Toch zal de oorlog tegen het terrorisme niet defensief gewonnen worden. We moeten de strijd naar de vijand brengen, zijn plannen verstoren en de ergste bedreigingen het hoofd bieden voordat ze zich voordoen. In de wereld die we binnen zijn gegaan, is de enige weg naar veiligheid de weg van actie. En deze natie zal in actie komen.

Lijst met links

www.members.lycos.nl/input/ongergangirak.htm de Iraakse ondergang door hans vogel (uit de metro woensdag 17 november 2004
www.michaelmoore.com info o.a. over film/documenaire fahrenheit 9/11
www.ncpn.nl/archief/2004/06/du.htm Besmetting met verarmd uranium in Irak
www.ncpn.nl/archief/2004/01/uranium.htm
 http://www.tweevandaag.nl/index.php?module=PX_Story&func=view&cid=2&sid=26265# Nederlandse militairen vinden verarmd uranium
www.thijs.scarlet.nl/paginas/uranium.htm risico’s verarmd uranium stelselmatig onderschat


- E-Mail: michielzon@hotmail.com Website: http://www.members.lycos.nl/input/ondergangirak.htm
 

Read more about: militarisme vrijheid, repressie & mensenrechten

supplements
some supplements were deleted from this article, see policy
Verbeterde link. 
a42 - 18.11.2004 23:33

 http://www.members.lycos.nl/input/ondergangirak.htm

Schrijf tweede kamerleden aan 
Arend - 18.11.2004 23:48

Het kan nooit kwaad de tweede kamer hier over in te lichten.
Schrijf een persoonlijke brief aan je favoriete MP.

Er staan een heleboel adressen op:
 http://www.nicomokveld.nl/docu/2dekamer.htm

......... 
halo - 19.11.2004 10:32

DIE .... in de 2e kamer zouden ons toch eigenlijk in moeten lichten.
dat stelletje .....!
aanpassing 
anoniem - 19.11.2004 12:41

Hamid Karzai is "gekozen" president van Afghanistan niet Irak.
Meer gedetailleerde info 
M. Curie - 19.11.2004 12:56

is te vinden op

Website: http://www.firethistime.org
 
supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.