english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
ZKH Prins Bernhard en zijn schoftenstreken
Charles Destrée - 03.12.2004 15:47

Prins Bernhard, de 'koninklijke handelsreiziger', heeft tal van misdaden op zijn geweten. ZKH was letterlijk van alle markten thuis. Wapenhandel, schilderijensmokkel, ivoor zwarthandel. Verder verenigde hij schaamteloos jacht op groot wild en World Wild Life Fund.

ZKH Prins Bernhard en zijn schoftenstreken

Prins Bernhard, de 'koninklijke handelsreiziger', heeft tal van misdaden op zijn geweten. Medeplichtige daaraan is in de allereerste plaats Koningin Wilhelmina. Die heeft deze misdadiger binnengehaald in het Huis van Oranje toen hij in Hitlers SS bezig was. Later collaboreerden zij samen vanuit Londen met de Duitse bezetter. ZKH Prins Bernhard was letterlijk van alle markten thuis. Wapenhandel, schilderijensmokkel, ivoor zwarthandel. Verder verenigde hij schaamteloos jacht op groot wild en World Wild Life Fund. Hij aarzelde niet zijn vrouw koningin Juliana de gebedsgenezeres Greet Hofmans op haar dak te sturen via zijn vriend 'generaal' Koot, en vervolgens Juliana belachelijk te maken door dit aan de pers bekend te maken. Hij ging zelfs zo ver om haar te laten opsluiten in de Ursula-kliniek van zijn vriend dr. Hoelen.
Op 14 juli 2004 zond ik onderstaande tekst (iets aangevuld) in een e-mail aan 4 adreslijsten; media, privé, poli-tieke partijen en universitaire verantwoordelijken.

Kapitale belangen

Het wetsbesluit A1, dus het allereerste Koninklijk Besluit door Wilhelmina in Londen genomen, betreft de fi-nanciën; de goudreserves van de Nederlandse Bank in New York. Leonardus Trip, president van de Nederlandse Bank en secretaris-generaal van Financiën, zet zijn poot dwars. Zwitserland en Zweden respecteren dit KB niet. In augustus 1940 worden voor de Ministerraad te Londen de heersende denkbeelden bekend. Van Kleffens (Bui-tenlandse Zaken) verklaart: "Hitler is niet alleen een veroveraar, maar vooral een revolutionair, bezield met ge-dachten, die (men moge haar verwerpen) een constructief karakter hebben." Welter (Koloniën) droomt van een Latijns blok – dus Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal, waar uitsluitend fascistische dictators heersen... In mei 1941 wordt Trip door Rost van Tonningen vervangen als secretaris-generaal van Financiën en president van de Nederlandse Bank. Rost wordt ook nog secretaris-generaal voor Bijzondere Economische Zaken. En nog meer Bernhard's rivaal. Want Hitler belooft Rost een belangrijke post na de Duitse eindoverwinning. Die wordt aanvankelijk en tot minstens begin 1943 – met de dan in '42 voorziene ontruiming van Holland door de Duitse troepen - ook door de Geallieerden voor waarschijnlijk gehouden.

De collaboratie van Oranje met de Nazi's - "een delicaat ding"

Wilhelmina en Bernhard collaboreerden vanuit Londen met de Nazi's in Den Haag. Dat moet natuurlijk eeuwig taboe blijven.
Hoe dan ook, die eindoverwinning zal er een zijn van de Duitse en Geallieerde multinationals – waaronder het Huis van Oranje en de 'Koninklijke'/Shell - die met deze oorlog kolossale winsten maken. Wilhelmina, al 'de rijkste vrouw van de wereld', geeft zomer '41 aan Woltersom.haar instemming met de collaboratie van het Nederlandse bedrijfsleven. Het praktische Englandspiel – de nog steeds geheim gehouden Brits/Duits/Nederlandse operatie - begint op 22 maart 1942. Vanaf april 1942 wordt De Geer door Wilhelmina betrokken in Vorrink's Nationaal Comité. Naar aanleiding van zijn houding en optreden in de oorlog veroordeelt de Bijzondere Raad van Cassatie De Geer op 29 oktober 1947 tot 1 jaar gevangenisstraf voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Maar hij blijft Minister van Staat (van 31 augustus 1933) tot 12 november 1947!
Na de 'bevrijding' – in feite de nieuwe Oranjefascistische bezetting – zegt de voorzitter van de Parlementaire Enquêtecommissie Donker aan Gerbrandy dat in Londen "de dingen al gauw overal bekend" waren. Gerbrandy merkt op: "Een gedeelte wel. Er was een bepaald gedeelte, dat volkomen afgesloten was." Donker, die de zaak duister moet houden - met de griffier die Duisterwinkel heet - vraagt niet: welk? Ook Gerbrandy is in dit verband inderdaad "in verbinding geweest met de Secret Service". "Dat is om zo te zeggen gesmoord in (sic, waarin komt niet uit de bus, CD): dat is een delicaat ding (vetmarkering door mij, CD). Dat is eigenlijk de reden waarom het is gesmoord." Donker gaat er weer eens niet op in.
Lieve lezer, is het niet moeilijk om goed te leren lezen?
En om ook nog de betekenis te (willen) begrijpen van wat er eigenlijk staat?
Het vervolg op deze historische, maar officieel nog steeds verbloemd gehouden toestanden, vinden wij in het tweede deel van dit verhaal over Oranje en De Geer.

Oranjefascisme & politieke moorden

Politieke moorden zijn onder het Oranjefascisme schering en inslag. De waslijst telt, onder meer, de volgende slachtoffers: 1619 Johan van Oldenbarnevelt; 1672 Johan en Cornelis de Witt; 1933-1940 medeplichtigheid aan politieke moord in Duitsland van over de Duitse grens teruggezette vluchtelingen; 1939 Waldemar Pötch; 1943 Pasdeloup; 1943 Van der Waals (nepmoord) en Boere; 1944 Van Bilsen en Van Hasselt - en Jan Thijssen en Van Bijnen; 1945 baron Speyart van Woerden (mislukt) – Hillesheim, Allert Brinkman, De Boer en pater Bleys; 1946 King Kong, later Tine Onderlinden - en Thomsen; 1947 Eduard Necker Veterman; 1948 G.J. Sas; 1949 Nieuwenhuizen en Schallenberg; 1950 Anton van der Waals; 1965 J.E. van der Starp; 1968 Van der Gouw; 1990 Jan Wildschut; jaren 90 Mariëtte Daniëls verdwijnt; 1995 medeplichtigheid Srebrenica; 1996 Eddy de Roever, 1997 Van Traa; 2001 Pim Fortuyn; tot heden: medeplichtigheid aan moorden in Indonesië en andere gekoloniseerde landen.
Wie de medeplichtigheid aan gruweldaden van het Oranjefascisme wil verbloemen en/of ontkennen, is geen haar beter dan de revisionisten die de Duitse concentratiekampen willen verbloemen en/of ontkennen. Zij zijn even medeplichtig aan de huidige verpesting van de samenleving en van de toekomst van onze kinderen.
De communicatie, het goede woord, moet onze redding zijn. Hierbij daag ik ZKH prins Bernhard en mevrouw Florentine Rost van Tonningen uit, om openlijk de in deze artikelenserie belichte zaken te bespreken.
Tot zover die e-mail.
Er kwam, uiteraard, geen reactie.
Uiteraard, want waar fascisme de scepter zwaait, heerst censuur – en politieke moord.

Buffalo Bush & het Multi-Nazionisme bedreigen Internet

The Washington Times, 3 December 2004.
'Tenet calls for Internet security'. By Shaun Waterman UNITED PRESS INTERNATIONAL Published Decem-ber 2, 2004 (bold markings by me, CD)
"Former CIA Director George J. Tenet yesterday called for new security measures to guard against attacks on the United States that use the Internet, which he called "a potential Achilles' heel."
"I know that these actions will be controversial in this age when we still think the Internet is a free and open society with no control or accountability," he told an information-technology security conference in Washington, "but ultimately the Wild West must give way to governance and control."
The former CIA director said telecommunications -- and specifically the Internet -- are a back door through which terrorists and other enemies of the United States could attack the country, even though great strides have been made in securing the physical infrastructure.
The Internet "represents a potential Achilles' heel for our financial stability and physical security if the networks we are creating are not protected," Mr. Tenet said.
He said known adversaries, including "intelligence services, military organizations and non-state actors," are researching information attacks against the United States.
Within the federal government, the Department of Homeland Security has the lead role in protecting the Internet from terrorism. But the department's head of cyber-security recently quit amid reports that he had clashed with his superiors.
Mr. Tenet, who retired in July as director of the CIA after seven years, warned that al Qaeda remains a sophisticated group, even though its first-tier leadership largely has been destroyed.
It is "undoubtedly mapping vulnerabilities and weaknesses in our telecommunications networks," he said.
Mr. Tenet pointed out that the modernization of key industries in the United States is making them more vulner-able by connecting them with an Internet that is open to attack.
The way the Internet was built might be part of the problem, he said. Its open architecture allows Web surfing, but that openness makes the system vulnerable, Mr. Tenet said.
Access to networks like the World Wide Web might need to be limited to those who can show they take security seriously, he said.
Mr. Tenet called for industry to lead the way by 'establishing and enforcing' security standards. Products need to be delivered to government and private-sector customers 'with a new level of security and risk management already built in.'
The national press, including United Press International (UPI), were excluded from yesterday's event, at Mr. Tenet's request, organizers said."
Tot zover Shaun Waterman.( http://www.washingtontimes.com/functions/print.php?StoryID=20041201-114750-6381r - The Washington Times - www.washingtontimes.com - Copyright © 2004 News World Communications, Inc. All rights reserved.)

Redelijk argumenteren behoort in Oranjefascistisch Nederland en de Multi-Nazionistische U$A niet tot de waarden en normen.

Charles Destrée, 3 december 2004.


- E-Mail: kaak@wanadoo.fr Website: http://perso.wanadoo.fr/doofpot.nl/
 

Read more about: anti-fascisme / racisme oranje

supplements
some supplements were deleted from this article, see policy
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.