english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Respect voor Dieren demo's in Belgie
Respect voor Dieren - 15.10.2005 19:19

RESPECT VOOR DIEREN BELGIE SAMEN MET BITEBACK IN ACTIE
Vrijdagmorgen 8 uur... Alles is rustig in Vilvoorde. Personeel van Roche Vilvoorde (Schaarbeeklei 198), blij dat het hun laatste werkdag van de week is, arriveert aan hun kantoor... om daar (alweer voor de derde keer) begroet te worden door boze activisten van Respect voor Dieren België en Bite Back. Bedoeling was het personeel heel luid en heel duidelijk te maken wat we denken van Roche's betrokkenheid bij vivisectie en Huntingdon Life Sciences in het bijzonder.
Veel personeelsleden waren te beschaamd om het Roche-terrein op te rijden, en bleven aan de overkant van de weg staan. Diegenen die 'moedig' genoet waren, kregen de volle lading. We lieten hen horen en zien waar zij verantwoordelijk voor zijn, de bloedige waarheid kwetst hé!


vr 21 oktober: fisher emergo protest in Landsmeer!
zat 5 nov: anti-bontoptocht Amsterdam

Na een tijdje arriveerde de lokale politie en enkele minuten later een kerel in een chique Jaguar. Net zoals de andere werknemers kreeg ook hij de waarheid te horen en zien. Dit was duidelijk te veel voor mr. Jaguar, die meteen enkele van zijn personeelsleden optrommelde om ons van het terrein te krijgen. Ook gedroeg hij zich als een gek om zijn personeel, dat nog steeds aan de overkant van de straat koffie stond te drinken, aan te manen direct naar Roche te komen. Hij was zeer boos op ons en op de politie. Op ons voor duidelijke redenen, op de politie omdat ze ons gewoon onze gang lieten gaan, "Stop ze allemaal in de cel", liep hij te roepen. Beste mr. Jaguar, begrijp jij dan niet dat wij gebruik maken van ons democratisch recht om vreedzaam actie te voeren, en dat (hoe graag je ook zou willen) jij hier niets tegen kan doen? Jij hebt geen respect voor dier of mens, nu heb je ook al geen respect meer voor democratische waarden.
Ondertussen was het 10.30u geworden en waren alle personeelleden 'veilig en wel' binnen, achter gesloten deuren en ramen. Nadat we nog een laatste keer heel luid te verstaan gaven wat we van Roche denken, bliezen we deze zeer succesvolle actie af... Tot de volgende keer!

Nu was het tijd om een ander verwerpelijk bedrijf te bezoeken, Novartis (Medialaan, Vilvoorde).
Toen we eraan kwamen, liep een deel van ons meteen naar binnen om hen heel luid duidelijk te maken wat we van vivisectie en hun samenwerking met HLS denken. Andere activisten maakten hun ongenoegen buiten kenbaar. De 2 receptionisten en 1 security kerel wisten niet wat hun overkwam. Nadat hun eerste paniek over was, begonnen ze meteen als gek te telefoneren, maar met een megafoon in de buurt is dat natuurlijk niet zo gemakkelijk. Veel personeel kwam luisteren en zien wat er aan de hand was. Goed zo, hoe meer mensen we de waarheid kunnen vertellen, hoe beter!
Na een tijdje kwam er een 'kleine delegatie' van Novartis om met ons te praten. De pr-man beweerde bij hoog en laag dat zij geen dierproeven doen, en dat ze hier een verklaring van op papier gingen zetten. Laat maar komen, die verklaring, dat zou pas een 'wereldprimeur' zijn. Ondertussen hadden ze natuurlijk wel de deuren vergrendeld, zodat een deel van onze activisten opgesloten waren. Erg genant voor Novartis, vooral omdat er een cameraploeg van de Vlaamse tv aanwezig was, en 1 van hun medewerkers ook 'gevangen zat'...
Het was wachten om de lokale politie om de deuren weer los te krijgen. En ondertussen bleef de pr-man maar doen waarvoor hij betaald wordt : ontkennen dat Novartis iets met HLS en dierproeven te maken heeft. Erg goed deed hij zijn job wel niet want op onze gerichte vragen over vivisectie, HLS, ... kon hij nauwelijks antwoorden. Indien ik Novartis zou zijn, zou ik toch 2 keer nadenken over de toekomst van mijn pr-man, die eigenlijk van toeten of blazen afwist!
Maar uiteindelijk was ze daar dan toch, de bewuste verklaring op papier... En zoals we al verwacht hadden, was het gewoon lachwekkend. We gaan de Engelstalige verklaring (die ze volgens snel van hun website hadden gehaald), hier niet volledig weergeven, maar de samenvatting is heel duidelijk. Ze geven gewoon toe dat ze 'waar nodig' aan dierproeven doen! Alsof we dit nog niet wisten. We lieten dan ook met zijn allen horen wat we dachten van hun verklaring. Jullie weten wat je met jullie verklaring kunnen doen!

Het was niet de eerste keer dat we Roche en Novartis bezochten en het zal zeker niet de laatste keer zijn! Bedrijven zoals deze geven geen zier om het verschrikkelijke lijden van ontelbare onschuldige dieren, dus geven wij geen zier om hun gemoedsrust. Samen zullen we HLS en de hele vivisectie industrie sluiten!

In de namiddag brachten we een bezoek aan Air France (Louisalaan 149, Brussel). Ook hier was het niet de eerste keer en zal het ook niet de laatste zijn. Zolang jullie onschuldige dieren blijven vervoeren, zolang zullen wij jullie tot de orde roepen, in naam van elk bang dier dat jullie al vervoerd hebben! We zullen iedereen in jullie building en ver erbuiten op de hoogte brengen van jullie smerige business. We gaan jullie boycotten tot jullie stoppen! Weten jullie dan niet wat voor leed jullie veroorzaken bij die onschuldige dieren die sterven op kille vivisectietafels.

Hetzelfde verhaal bij de ambassade van Mauritius (Bollandistenstraat 68, Brussel). Tijdens onze vorige protest vroeg mr. Gunessee, de ambassadeur, ons binnen voor een gesprek. Hij zei ons dat indien we een oplossing konden aanreiken voor zijn 'probleem met de overbevolking ven primaatapen op Mauritius', hij in detail zou bekijken wat ze kunnen doen om de kwekerijen te sluiten. Beleefd en gedreven als we zijn, hebben we daar toen direct op geantwoord, maar sindsdien hebben we niks meer van hem gehoord... Zo mr. Gunessee, jij had je kans om iets positiefs voor de dieren te doen, jij hebt bewust gekozen dit niet te doen. Nu kiezen we ervoor jou en je regering te laten weten wat we van jullie smerige handel denken. En je zou verbaasd zijn te horen hoeveel Belgen we ontmoeten tijdens Thomas Cook demo's die oprecht boos en geshoqueerd zijn door wat zich afspeelt op Mauritius .
Het was overigens wel duidelijk dat bijna alle personeel die namiddag vrij had genomen, behalve de ambassadeur zelf. Op een bepaald moment werd er een pakje afgeleverd, en wie deed de deur open? Mr. Gunessee himself! Dit was natuurlijk een mooie kans om hem duidelijk te maken wat we van hem denken. We hebben nog nooit een deur zo snel weten sluiten! De enige keren dat we hem nog zagen, was als een bangerik glurend vanachter zijn gordijnen.
Je gaat ons nog vaker terugzien, mr. Gunessee, we gaan Mauritius en Thomas Cook boycotten tot jullie voor eens en voor altijd stoppen met het vangen en kweken van onschuldige primaatapen. Dieren zijn geen produkten die je zomaar kan verkopen, het zijn levende wezens die angst en pijn lijden! Jullie zijn verantwoordelijk voor dit lijden!
Toen we de actie afbliezen, kwam de bangerik mr. Gunessee een paar keer gluren of we nog niet waren vertrokken, hij wou blijkbaar ook naar huis.

Dus tot de volgende keer allemaal, met evenveel lawaai en boosheid als vandaag!!!

Voor de dieren.

SOLIDARITEIT MET NIEUWEZIJDS!

- E-Mail: respectvoordieren@yahoo.com Website: http://www.respectvoordieren.org
 

Read more about: natuur, dier en mens

supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.