Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Inenten? 
SNIX - 27.03.2006 15:55

Wat is er tegn intenten? Of zijn linksradicalen plotseling fundamentalistisch christen geworden.
Kinderen zijn individuen 
Nani - 27.03.2006 17:00

Kinderen moeten helemaal niet via een methode of leefwijze van ouders opgevoed worden, behalve waar dat een logisch gevolg is van gezin of leefvorm van de ouders. Woon je in een kraakpand, dan woont je kind ook in een kraakpand. Eet je vegetarisch of veganistisch, dan geldt dat ook voor het kind. Jij bent namelijk de verzorger van je kind. Eet je wel vlees, maar je kind kiest ervoor om vegetarisch-veganistisch te zijn, heb je dat te respecteren, want het betekent dat je kind keuzes maakt. Je kind zal steeds meer eigen keuzes maken,waar dan ook op gebaseerd. Naarmate het ouder wordt is het je taak als ouder om de constante afweging te maken tussen beinvloeding en ondersteuning. Dat is alles.
Tegen elke nieuwe ouder zeg ik altijd iets wat ik tot mijn grote waardering ook meekreeg van een vriendin toen ik een kind kreeg, namelijk, wat je ook doet, ouderschap is het enige dat niemand, ooit, goed zal kunnen doen. Heel geruststellend. Dat betekent niet dat je niet je best kunt en moet doen, zoveel mogelijk zelf, maar het blijft vanuit de gegevens en beperkingen van je eigen leven, kennis en moraal. Tis niet anders en nooit anders geweest. Elk kind heeft zijn ouders uiteindelijk wel iets kwalijk te nemen. Maar sluit je kind niet af voor wat niet het jouwe is, en accepteer uiteindelijk dat je kind anders dan jij zult zijn.
Probeer altijd advokaat van de duivel te spelen, en je kind het gereedschap aan de reiken voor zichzelf te denken. Een individu en geen kuddedier te zijn. Dat is het belangrijkste wat je voor je kind, en voor je kind in de maatschappij kunt doen.

E-Mail: nani@xs4all.nl
tegen inenten 
dr. prik - 27.03.2006 16:40

zie www.nvkp.nl voor niet-religieuze bezwaren tegen inenten (die bestaan ook).
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.