Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
Gezellig hoor... 
Een 20 jarige. - 01.05.2006 12:09

Ten eerste: mag ik er op wijzen dat het stoken van vuur op straat niet echt normaal is? Ik snap dat het wellicht bij jullie feeststemming heeft gepast, maar zodra anderen van jullie feestvreugde last van krijgen en vragen het vuur te doven, lijkt het mij niet meer dan normaal hier gevolg aan te geven. Je hoort deze personen (in dit geval in de vorm van de politie) níet te bekogelen. Geloof me, deze mensen zijn echt niet op Koninginnedag aanwezig om de feestvreugde te drukken, maar om eenieders veiligheid te waarborgen. Alleen voor deze feiten alleen mag iedereen die hieraan mee heeft gewerkt wat mij betreft zeker een nachtje afkoelen in de cel.
Ik respecteer eenieders levensovertuiging en zéker het recht om een fantastisch feest te beleven tijdens Koninginnedag, maar je hoort hier anderen niet bij te storen. Ik was zelf zaterdag aan de drank en de jointjes, maar ik heb niemand hiermee lastig gevallen, en zeker niet getracht iemand geweld aan te doen. Sommigen onder jullie hebben dat wel gedaan, anderen schijnen dat erg gewoon en spannend te vinden. Daarmee hebben jullie het voor jezelf verpest, ik snap niet waarom jullie niet op een normale manier kunnen feestvieren.
Voor zover mijn mening omtrent deze smet op een prachtige dag, ik hoop dat jullie het volgend jaar anders aanpakken!
helaas 
Zelfkennis - 01.05.2006 01:34

Beste 'lul niet', de hand in eigen boezem steken is aan jou kennelijk niet besteed. Er zijn overigens best goeie cursussen voor.
"krakers"??? "Linkse lui"? 
huurder - 01.05.2006 11:15

Net als At5 heeft ook BlikOpNieuws.nl het over 'krakers' ... Hoe kan je in godsnaam zien of de al dan niet baldadige, en/of dronken mensen op straat op koninginnedag 'krakers' zijn en geen 'huurders' of 'daklozen' of zelfs 'kopers'??!

En dat cafe 'The Minds' is geen 'kraakpand' of 'kraakkroeg', ook al komen er wel krakers. (er komen ook wel krakers in de Albert Heijn, is dit dan meteen een krakershol?)

Laat staan dat je kan zeggen of ze 'links' zijn. Alsof uiterlijk ooit wat heeft kunnen zeggen daarover!

(er zijn ook 'punks' en 'alternatief' uitziende mensen die rechts zijn, altijd al zo geweest)

Dat ene 'Koos Koets' daar vooroordelen over heeft en meteen hele groepen stigmatiseerd met het gedrag van enkelen is tot daar aan toe, maar dat de gevestigde media dit anno 2006 nog steeds blijven doen is een grof schandaal!!

Vier keer het woord 'krakers' bijvoorbeeld in dit kleine nieuwsartikeltje (met ook nog eens een foto erbij die niet eens in de Spuistraat genomen kan zijn...):

Website: http://www.blikopnieuws.nl/bericht/24327
 
At5 TXT / web: 6 x 'krakers'! 
huurder - 01.05.2006 11:22

Welliefst ZES keer het woord 'krakers' verkeerd gebruikt in dit At5 bericht dat ook nog steeds op At5 TV teletekst staat (pagina 107)

Website: http://www.at5.nl/index.asp?newsid=17190
 
vrij spel 
Lummel - 30.04.2006 21:23

De smeris geniet met volle teugen van het vrij spel dat ze nu hebben met de komst van dat nieuwe c2000. Nul controle, ze hoeven niet bang te zijn dat de media erachter komt hoe het echt ging, met welke motieven er wat gedaan is. Het is nu alleen nog maar het woord van de politie tegenover dat van ooggetuigen.
@koos koets 
Kees Kist - 01.05.2006 08:22

Ik weet niet of je om je heen hebt gekeken, maar in de hele stad liepen mensen de rijweg te blokkeren. Dat je (je baas?) even een paar honderd euro misgelopen bent omdat het terras ontriumd moet worden, is ook al niet zo'n sterk argument om mensen te mishandelen.
Ach man, 
lul niet - 30.04.2006 23:49

onschuldige mensen die in elkaar geramd werden omdat er een paar een vuurtje hebben gestookt (let wel, op koninginnedag!) en dan nog een beetje wijzen met je vingertje. O jee, omzet misgelopen. Zij en half amsterdam wat geterorriseerd werd door zo'n 80% van de volledige achterhoek.
Dom? 
Koos Koets - 01.05.2006 17:57

Zijn jullie nou echt zo dom? Kennelijk maken jullie je meer druk over het politieoptreden, dan om het werkelijke probleem. Enig IDEE waarom de politie ingrijpt?

Juist omdat het niet normaal is dat je midden op een doorgaande weg, voor horeca gelegenheden brand sticht, NEEEEJ, daar hebben we het niet over, en maar zeiken over andere zaken.

Bovendien was ik er bij toen de politie (stonden toen met 2 man) vriendelijk verzocht om te vertrekken, ze werden helemaal niet boos om het brandje. Echter 1 gast (die er uit zag als kraker), ging te keer tegen de politie en begon zich agressief te gedragen.

Kortom moraal van het verhaal, steek ook eens je hand in eigen boezem.
Koos Koets barst van vooroordelen!!! 
Kraker in 3 delig pak - 01.05.2006 21:04

Kunnen de stigmatiserende opmerkingen en desinfo van die zeer slecht geinformeerde, burgerlijk geconditioneerde en krakers discriminerende Koos Koets s.v.p. naar ruispagina gezet worden?

Hoe kan je namelijk zien aan uiterlijk of iemand een kraker is??!!
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.