Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
waar het om gaat 
toetsie - 13.05.2006 21:59

is de kwaliteit van het getoonde filmpje, want daar ging de posting over, en die is niet best, want pure propaganda voor de ngo's die er met het forum vandoor zijn gegaan. Rene Danen is slechts hun (goedbetaalde) ambtenaar...
Racisme wordt gewoon 
Rene D. - 13.05.2006 18:26

Goed dat Alex hierboven de citaten nog een keer zet, ik had ze niet meer bij de hand. Maar waar het om gaat is natuurlijk de vraag of het relevant is om te melden in je blad wat voor huidskleur/cultuur criminelen hebben. Er zal ook een oververtegenwoordiging zijn van mensen met bruine ogen in de gevangenissen, maar is dat een relevant oorzakelijk verband? Zitten allochtonen vaker in de gevangenis omdat ze een ander (crimineler) ras hebben of zouden de mensen in de gevangenissen gewoon jonge kansarme mensen met lage inkomens zijn (helaas meestal allchtoon in Nederland)?
En zou het niet juist hun donkere huidskleur er voor gezorgd hebben dat ze eerder aangehouden, gefouilleerd, gearresteerd en veroordeeld zijn?
Allemaal info die wel relevant is en in Ravage voor het gemak maar wegglaten werd. In plaats daarvan werden de colummen van het blad gevuld met lofzangen op veroordeelde racisten zoals Theo van Gogh.

Doe het zelf 
SNIX - 13.05.2006 14:15

Organiseer zelf je activiteiten. Kom op voor waar jij in gelooft. Wacht niet op een NSF of welk instituut dan ook.
lachu ! 
hoe vrij kan je zijn - 13.05.2006 13:02

"Een onafhankelijke mediagroep binnen het NSF zal nieuws verzorgen dat mainstream media niet wil of durft uit te zenden"

Ja hoor, en het filmpje begint met NSF-bobo Rene D. die vorige jaar herhaaldelijk opriep tot een boycot van Ravage en de site van Eurodusnie omdat die meningen verkondigen die hem onwelgevallig zijn. Over vrije pers gesproken, en een andere wereld...
Ravage en Eurodusnie 
Rene D. - 13.05.2006 16:50


Hierboven wordt beweerd dat ik "vorige jaar herhaaldelijk opriep tot een boycot van Ravage en de site van Eurodusnie omdat die meningen verkondigen die hem onwelgevallig zijn". Graag wil ik hierbij de feiten daarover weergeven.

1. Ik heb nooit opgeroepen tot een boycot van de website van Eurodusnie.

2. Ik heb wel opgeroepen tot een boycot (niet kopen) van Ravage. Maar niet omdat het blad "meningen had die mij onwelgevallig waren", maar omdat de redactie van Ravage een artikel geschreven had met daarin racistische uitspraken. Er werd ondermeer in het artikel beweert dat Marokkanen/allochtonen crimineler zijn dan (blanke) Nederlanders. Ik sta er nog steeds achter dat dat een goede reden is om een zogenaamd links blad niet te kopen. Overigens is Ravage inmiddels opgeheven en dus is deze discussie niet meer zo relevant.

Wie toch behoefte heeft aan discussie kan me mailen:  renex@dds.nl

Rene D.



propaganda 
e. - 13.05.2006 22:33

Dat filmpje is inderdaad pure propaganda, en nog erg slechte ook. Heeft niets met onafhankelijke media te maken, het is NSF-shit.
wel correct citeren rene 
alex - 13.05.2006 17:51

Zucht, daar hebben we Rene D. weer met zijn zelf verzonnen citaten en uitbanpraktijken, voornamelijk omdat Ravage destijds als een van de weinige alternatieve media kritisch schreef over zijn parlementair gerichte projectjes Keer het Tij en NSF. Om zijn immer terugkerende leugentje voorgoed uit de weg te ruimen, hierbij het bewuste citaat uit het opiniestuk 'Nederland Droomland', geschreven na de moord op Van Gogh. Het citaat was niet bedoeld om een bevolkingsgroep zwart te maken, maar om te verklaren waarom zoveel Nederlanders de Marokkaanse gemeenschap als zondebok aanwijzen.

(…) "We zijn vervreemd van elkaar en in plaats van de daadwerkelijke oorzaken te benoemen - in wezen de taak van de politiek en de opinievormers - richten we ons grote ongenoegen af op de meest herkenbare en concrete overlast: de criminaliteit in de straat. Sinds halverwege jaren '90 voornamelijk veroorzaakt door jongeren van Marokkaanse komaf, zo wijzen de cijfers uit."

Bron:  http://www.ravagedigitaal.org/2004%2B15/nederland%2Bdroomland.htm

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Antropoloog Hans Werdmölder was een van de eerste wetenschappers die het taboe doorbrak op het aankaarten van criminaliteit onder Marokkaanse jongeren. Een selectie van cijfers uit Werdmölders twintigjarige onderzoekspraktijk geeft een alarmerend beeld. In 1993 verliet de helft van de Marokkaanse jongens voortijdig en zonder diploma de school. In 2000 was dat aantal zelfs 55 procent. In 1990 waren liefst twee van de drie Marokkaanse jongeren marginaal of crimineel actief. In 1997 bleek dat de criminaliteit onder Marokkaanse jongens vijf tot zes keer zo hoog was als onder autochtonen. Werdmölder: ‘Als je de cijfers en incidenten weergeeft, heb je een moeilijke boodschap. Als je die toch geeft, krijg jij de zwarte Piet. Je ziet het te zwart, je moet positief denken, er zijn ook goede voorbeelden.’ (Bron: Zorg en Welzijn)

Holle woorden 
toetsie - 13.05.2006 13:47

Als ik dat filmpje zo bekijk, vermoed ik dat er iets fout is gegaan met de titel: de woorden "voorbij de..." kunnen beter geschrapt worden.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.