Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
vvd jugend 
vvd jugend - 24.05.2006 12:32

aber es macht nicht; wir sind alle Kinder von Fraülein Rita, wir sind alle rita jugend
actie 
voor ooggetuige - 24.05.2006 11:58

beste ooggetuige,

als jij het niet eens bent met de manier waarop wij actie voeren, laat dat dan tijdens de demonstratie aan ons verteld worden, op deze manier kunnen wij het jou toch niet naar je zin maken? en pas achteraf kritiek geven is een beetje jammer, maar als je de volgende keer laat weten hoe we het volgens jou zouden moeten doen laat het weten!
en nu de werkelijkheidheid... 
ooggetuige - 24.05.2006 10:28

Een dertigtal actievoerders, gekleed in de obligate camouflagekleding en legerkistjes(hoe komt dat eigenlijk op getraumatiseerde vluchtelingen over?)maakte er voor de deur van het Haarlemse horeca-etablissement 'De Gouverneur' een gezellig feestje van. Met een Italiaans ijsje in de hand werden bezoekers getracteerd op een vat vol verbale agressie, vergezeld van het o zo Nederlandse opgestoken vingertje: wij hebben gelijk en als je dat niet vind dat ben je dom, een lul of en fascist, of alledrie. Het wat gehavende spandoek met de tekst 'Rita rot op' deed het vooral leuk voor de media, en voor een enkel warhoofd dat zich met een 'I love Rita' t-shirt aan ervoor liet fotograferen.

Om 20.15 uur ontstond enige verwarring toen bleek dat Rita al binnen was. Daarop begon de nu reeds beroemde Ronde van Haarlem, waarbij actievoerders rondjes liepen om het blok waarin het bewust horecapand gevestigd is. De actiedichtheid per strekkende meter daalde hierdoor aanzienlijk. Binnen leverde Verdonk een volgend de media ontspannen en enthousiast ontvangen performance.

Toen Rita vertrok waren er dan ook weinig mensen in de buurt en de conditie van betrokkenen was kennelijk niet zodanig dat het lukte om even een stukje te rennen, of miisschien vond men het dat ook wel niet waard. Enfin, Rita werd rustig de auto in geloodst en vertrok, nagefloten door een tiental actievoerders.

Direct daarop vertrok het gehele gezelschap naar de stamkroeg in de Zijlstraat en tien minuten later deed niets in de Haarlemse binnenstad meer vermoeden dat er ooit actie was gevoerd.

Al met al moet worden vermoed dat de politieke aspiraties van Sjaak en de Axielijst(klint trouwens als een jongenboek!) leiden tot een even ondeugdelijke weergave van de werkelijkheid als door henzelf aan hun tegenstanders wordt toegeschreven.

> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.