Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
Het nieuws. 
Jaap. - 30.06.2006 11:09

Het kabinet mag gevallen zijn, maar dat betekent nog niet dat ales er nu rooskleuriger uit gaat zien.
Er schijnt een algehele malaise in de Nederlandse politiek te bestaan, die keer op keer struikelt of zich belachelijk maakt op allerlei vorm-fouten met daaruit voortvloeiende een op de loer liggende instabiliteit die dit hele land fataal kan worden. Dat zal geen verenigd Europa ooit oplossen en dat zal ook niet op Europa afgewenteld kunnen worden.
Ze gaan hier gewoon altijd met alles te ver in een sfeer van roddel en achterklap, doorgetrokken in de politiek als spionage, aantasting van privacy en staats-controle op alweer bijkomstigheden - en vaak naar de verkeerd uitgekozen mensen.
Die dingen bestaan ook op dagelijks vlak, en komen in de politiek omdat ze niet opgelost of opgegeven worden op dagelijks niveau. Waarom niet? Omdat iedereen naar het nieuws luistert en opkijkt naar de politiek alsof die ons moet entertainen. Als je een nieuws-lezer(es) alleen al zijn (haar) stem hoort na het aanzwellende cresecendo van de inluidende
tune - alsof er een enorm hoogtepunt gaat komen - en je hoort dan de inhoudelijke nonsense alsof er enige betrokkenheid bij bestaat, dan zakt je broek gewoon af en draait je maag om in het besef dat je hier een deel van uitmaakt.
Net zoals het rookverbod in bepaalde landen een zwak excuus is, een afkoop van verantwoordelijkheid (en gepretendeerde betrokkenheid van snobs) voor werkelijke planetaire vervuiling van de ergste soort, zo gemakzuchtig en oppervlakkig wordt er ook omgegaan met discriminatie en dergelijke. Multinationals zijn verantwoordelijk voor de malaise van de derde wereld, en de gewone man wordt als racist gezien, wat boven zijn pet gaat en wat precies datgene tot gevolg heeft wat men meent te bestrijden, wat weer opnieuw discriminatie opwekt in de zin van afzijdigheid en overschilligheid en weer niuewe strijd opwekt tegen dat racisme, ad infinitum.
Ondertussen lachen de grote bedrijven en politici zich suf dat zij hun producten hebben geadverteerd met sex en anti-racisme elementen en dus vrij uit gaan!
Ze hebben zo ook een groter publiek bereikt, dat weliswaar koopt, maar met elkaar in onmin leeft, hetgeen weer de werkverschaffing oplevert voor de Staat en de psychiatrie en ook de consumptie weer verder vergroot.
Op een gegeven moment moet er eens naar het hier en nu gekeken worden op wereldschaal. Daarvoor is er echter geen Euro ontwikkeld.
Veel mensen voelen zich genaaid en weten niet op wie ze wraak moeten nemen, terwijl dat toch bij de vaderlandse trots hoort - om wraak te nemen als er een zwerver in je etalage kijkt.
Gelukkig is er genoeg 'blauw' op straat, of nee, zelfs dat niet.
Wat zal de VVD toch een plezier hebben dat bekend is dat Balkenende niet mee wilde naar Yab Yum. Zij zullen hierdoor niet zoveel zetels verliezen.



Nederland als Duitse provincie, dat nooit echter!
Nederland heeft toch nog wel enige cultuur?
Of enkel een minderwaardigheids-complex?

Jaap.
kraakverbod 
frank - 30.06.2006 09:18

Nou, er zijn wel wat andere dingen dan alleen het kraakverbod wat van tafel moet! Wat dacht je van het vluchtelingenbeleid??? Het is zo hypocriet hoe de discussie over Hirsi Ali is gevoerd. ER zijn duizenden mensen die gevaar lopen en asiel nodig hebben. Daar werkt de Nederlandse regering hard aan mee. Op dit moment is Israel bezig Gaza te zuiveren. Hartverscheurend, de beelden van Palestijnen die een gat in de muur hadden geblazen om toch tenminste te kunnen vluchten naar Egypte. Hun wordt zelfs het laatste menselijke recht ontzegd, het recht om te vluchten. Nee, als ratten in de val zitten ze en het enige wat de 'internationale gemeenschap' zegt is: "We hebben Israel opgeroepen om terughoudendheid te betrachten"
Maar hoera voor de val van de rechtse regering. Laten we hopen dat we dingen kunnen terugdraaien en de troepen terugkomen uit Uruzgan.
Fastpolitics 
Chinook - 30.06.2006 12:13

Door fast food dreigen allerlei traditionele gerechten die meer tijd en aandacht vragen om te bereiden teloor te gaan.
“Fast” heeft ook de politiek veroverd. Gemakkelijk te bevatten oneliners en ideeën beheersen de politieke wereld. De politici moeten uitblinken in begrijpelijkheid anders worden ze door de kiezers uitgekotst. Leve de domheid. Wie zich niet aanpast aan de domheid is er geweest. Pas op politicus, dwing uw kiezer niet tot nadenken, want hij haakt onherroepelijk af!
Slow politics kunnen echt niet meer, wie slow is, die is altijd te laat.
Toen Bush Irak binnenviel had hij geen resoluties van de Verenigde Naties nodig. Iedereen die tegen hem was werd afgeserveerd met de mededeling dat hij irrelevant was. Heel West Europa kreeg het predikaat irrelevant. Bush zocht bevestiging, wie daarin niet mee ging was tegen hem. Bush had een eenvoudig beeld van de werkelijkheid. Saddam Hoessein zou massavernietigingswapens hebben en het terrorisme steunen en moest daarom worden aangepakt. Dat gebeurde ook.
Na de overwinning voegde Condoleezza Rice nog toe dat de Amerikaanse soldaten er niet waren om politieagent te spelen. Dat was kennelijk te min. We kennen het vervolg.
Bovendien bleek Saddam geen massavernietigingswapens te bezitten en is enige steun aan terrorisme niet bewezen. Simpele redeneringen. Fast politics. Snelle antwoorden die geen echte antwoorden bleken.
De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) kwam op 11 april jl. met haar rapport over de wijze waarop in ons land met de islam wordt omgegaan. De fast politici ronken al geruime tijd dezelfde taal, waarin weinig respect en tolerantie meer doorklinken, sterker: waar een toon van haat en xenofobie de boventoon voeren.
Eén van degenen die onmiddellijk reageerden was Ayaan Hirsi Ali, die eveneens slechts met één (en steeds dezelfde) retorische truc op ideeën reageert die niet met de hare overeenstemmen. De “W” in WRR stond volgens Hirsi Ali nu voor Wereldvreemd…

Leiderschap is tijd- en plaatsgebonden. Guliani werd als burgemeester van New York pas na 11 september 2001 een held. George Bush jr. werd dat in eerste instantie ook door na 11 september zijn War on Terror te starten, beginnend met een aanval op Afghanistan. Daarna heeft Bush zijn leidende rol weer hopeloos verspeeld door zijn Europese en andere medestanders van zich te vervreemden en door een tweede oorlog te starten in Irak.

Fast politics. Too fast.
En toch, ze komen er mee weg. Zowel Bush en consorten zitten nog steeds op zijn plek en echte massale betogingen tegen hun regering blijven uit. En, ze zijn nog steeds gevaarlijk. Ze hebben gemakkelijk te begrijpen ideeën. Zo gemakkelijk dat die ideeën haast wel ondeugdelijk moeten zijn.

Bush is fast. Beware!
Fast politics. Beware!



met dank aan Peter Markensteijn
Hmmmm 
n - 29.06.2006 23:31

het vorige demissionair kabinet is aan een oorlog begonnen. Er is helaas weinig kans dat ze de behandeling van een kraakverbod dan wel uit stellen tot na de verkiezingen.
De stop eruit en laten zinken die hap..... 
Chinook - 30.06.2006 09:46

illustratie: Alice Blokland
illustratie: Alice Blokland

Maak van Nederland een provincie van Duitsland, dan is het gelijk afgelopen met die halfslachtige mickey mouse politiek, het mickey mouse voetbal en kunnen de Scheveningenaren eindelijk zelf lekker kuilen graven op het strand zónder zich bezwaard te voelen.....

Het zelfde alternatief maar dan ten Zuiden van ons kikkerlandje laat ik liever aan iemand anders over.

Blijven over: de mogelijkheden ten Westen en ten Noorden. Lekker simpel.
De stop eruit en laten zinken die hap.....
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.