Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Burgerlijke vrijheden. 
Japa. - 30.07.2006 18:29

Renesse, Zomer 06.

'Burgerlijke' en 'vrijheden' gaan helaas niet samen.

Vrijheid van meningsuiting wortelt in een bepaalde verstandhouding. Die laatste wordt continu gemanipuleerd in eigen voordeel. Het was te voorzien dat dit constante misbruik van woord en betekenis overal tot een tegenreactie zou leiden in de vorm van onderdrukking van mening(s-uiting). Deze onderdukking zit in de burgerij ingebakken, die constant klaagt, over het koude of te warme weer, maar nog eerder het warme, omdat zijn bestaan is gebaseerd op innerlijke kilte. Met discriminatie enzovoorts wordt de spot gedreven door de middenstand. Als iemand gediscrimineerd wordt, en daarvan gewag maakt, wordt hij weggehoond.
Recentelijk heben we een persoon gerapporteerd die van een strandtent bij Renesse, 'De Branding' te Renesse (dependance van Cafe Zeerust aan de andere kant van het duin, Rampweg 1) werd weggestuurd omdat hij zijn tafel afstond aan vier toeristen, en zelf elders op het terras in de zon wilde gaan zitten.
De nieuwe bezoekers hielden wat aan: 'Blijf toch zitten!, maar onze gast ging elders alleen zitten, omdat hij niet langer onder een parasol wilde zitten, zo excuseerde hij zich. Hij zei nog: 'Anders wordt ik ook nog zo - als die parasols!' en werd toen weggestuurd omdat hij de klanten weg zou jagen door zijn 'gedrag en uiterlijk'. Hij noemde daarop artikel 1 van de Grondwet, maar dat heeft alleen betrekking op politiek erkende minderheden, zoals allochtonen, vrouwen en homos, lijkt het, met alle respect trouwens. Bovendien heeft een klacht over de sectarische middenstand bij de politie nooit effect, omdat die laatste zelf tot de midenstand behoort, 'zijn brood verdienende' zogenaamd.
Het publiek op een terras is alleen nuttig voor consumptie, en als iemand al vaker komt bij zo'n gelegenheid en daar bekend is zal hij weggejaagd worden vanwege een verveelde toerist (die zich bijna altijd verveelt en bezig gehouden moet worden). Op de genoemde plaats in Zeeland heeft het massa-toerisme vermeend een vlucht genomen met de heer Schultz (van pension (enz.)'Het Klokje') die in de oorlog bij de N.S.B. en later bij de politie te Scharendijke zat.
Misschien moest hij noodgewongen de politie verlaten; ik weet het niet, maar nu komt 80% van alle Duitse toeristen in Nederland in deze omgeving, zonder hiermee de Duitsers te willen beschuldigen, maar de details zijn sfeerbepalend geweest en nog steeds, lijkt het.
Commercie is een soort verkapte oorlog of ook wel land-verraad.
De dorpen worden aan elkaar gebouwd met een voor een groot deel van het jaar verplicht leegstaande bungalows.
Wat heeft dit alles met elkaar te maken? Dat snappen veel mensen niet eens.
Waar dit mee te maken heeft is dat in een door geld zozeer bepaalde samenleving - met geld als enige voldoening voor de slavernij en de afstomping - democratie en vrijheid en rechtvaardigheid geen enkele inhoud hebben, en zelfs de Wet dat niet heeft. Het begrip 'gelijkheid voor de wet' wordt al volkomen verkeerd geinterpreteerd, dus de wetten volgen automatisch.
Aangezien een volk de leiders krijgt die het verdient, is het relevant uit te leggen hoe dergelijke commerciele structuren hun basis hebben in verraad, bijvoorbeeld N.S.B., al dan niet goedbedoeld of uit onwetendheid, want dat bestaat (of bestond) ook. N.S.B.ers zijn (of waren) niet speciaal meelopers, maar kunnen ook gezien worden als oorzaak van en voorafgaand aan het (invallende) fascisme.
Daarom is het logisch dat de hypocriete dubbelzinnigheid van de burger tot fascisme leidt, zoals in het Westen, en vooral Nederland, dat kan disicrimineren uit zelfgenoegzaamheid - en onder de vlag van tolerantie.
Dit komt doordat iedereen hier gelijk moet zijn, en dus: als je iets nieuws of bijzonders (in termen van de doorsnee intelligentie van de burger dan heet dat bijzonder, het gaat in wezen om simpele feiten die deze klasse veracht, omdat men niets anders beneden zijn niveau kan ontdekken.) te vertellen hebt, irriteert de middenklasse zich en gooit je eruit. Zo gaat het in ALLE sectoren van de maatschappij. Dit heet opvoeding.
Daarna komt pas de 'werkgelegenheid'.
Te Scharendijke is er een nieuw attractiepark geopend. Als je de kinderen in de zee nabij ziet spelen, weet je dat dit het zich ontwikkelende circus in de buurt louter commercieel opportuisme is, dat zich nu op deze nieuwe doelgroep heeft gericht, die straks niet meer zelfstandig zal kunnen denken - in overeenstemming met de natuur.
We weten nu waar deze nieuwe opvoeding ongeveer vandaar komt, en waarom er zo hard om vrijheid van meningsuting en 'andere onzin' wordt gelachen, en waar - bijvoorbeeld ook in Nederland en door wie.
Ga eens een kijkje nemen op deze symbolische plek.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.