english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Illegale Japanse walvisvloot naar Antarctica
Sea Shepherd - 16.08.2006 23:19

In november zullen de meedogenloze walvismoordenaars vanuit Japan naar Antarctica vertrekken, op verzoek van diegenen die profiteren van en plezier beleven aan de sadistische slachting van deze vriendelijke reuzen van de diepte.

PERSBERICHT

VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE
16 augustus 2006


NOG VIER MAANDEN VOOR DE ILLEGALE JAPANSE WALVISVLOOT NAAR ANTARCTICA VERTREKT…

In november zullen de meedogenloze walvismoordenaars vanuit Japan naar Antarctica vertrekken, op verzoek van diegenen die profiteren van en plezier beleven aan de sadistische slachting van deze vriendelijke reuzen van de diepte.

Momenteel ligt de Farley Mowat – het Sea Shepherd vlaggenschip - in Melbourne om daar op de tocht te worden voorbereid. De Sea Shepherd helikopter onderging eveneens een onderhoudsbeurt.
Vrijwillige bemanningsleden worden gerekruteerd en getraind.

In het Caribische gebied wordt ons tweede schip, de snellere Leviathan, in gereedheid gebracht om de lange transatlantische reis af te leggen richting Australië, waar dit schip de Farley Mowat zal vergezellen bij het geplande vertrek op 2 december.

Beide schepen zullen zuidwaarts koersen naar de afgelegen en vijandige kusten van Antarctica om de Japanse walvisvloot op te zoeken.

Het doel van de Sea Shepherd expeditie is om de internationale beschermingswetten te handhaven in overeenstemming met de principes van het “United Nations World Charter for Nature”.
Maar Sea Shepherd zal eveneens de Australische wet handhaven, aangezien vorig jaar 9 van de 10 walvissen door Japan in de Australische territoriale wateren rond Antarctica werden gedood.

Aan het eind van dit jaar zal Japan 850 Antarctische dwergvinvissen, 50 bedreigde bultruggen en 50 bedreigde gewone vinvissen gaan doden. Wederom zal 90% van de walvissen die worden gedood zich in het Australische walvisreservaat bevinden.
“Het doden van walvissen door Japan in Australische territoriale wateren is een overduidelijke schending van het beleid van de Internationale Walvisvaart Commissie”, aldus Ian Campbell, de Australische minister van Milieu.
“Ze doden niet alleen grote aantallen walvissen, ze vernietigen ook de volgende generatie”, aldus Campbell. “Het is inhumaan en het kan niet worden getolereerd”.
Sea Shepherd Conservation Society kan zich volledig vinden in de woorden van Campbell. “Het mag niet en het zal niet worden getolereerd”, reageerde kapitein Paul Watson. “De Japanse walvisjagers worden als criminelen bestempeld door de Australische overheid. We zien de Japanse walvisjagers als een criminele organisatie en criminele organisaties mogen op een agressieve manier worden tegengehouden. Mijn bemanning is erop voorbereid om de nodige risico’s te nemen en is bereid om eventueel verwondingen op te lopen opdat de internationale beschermingswet wordt gehandhaafd, om zo bedreigde walvissen te redden van de illegale walvisjagers. Dit is duidelijk een gerechtvaardigde interventie tegen een criminele organisatie.”

Vreemd genoeg verzet de Australische regering zich tegen de legale juridische procedure bij het Australische gerechtshof van de “Humane Society International” tegen het Japanse walvisbedrijf Kyodo Senpaku. Via deze zaak probeert deze organisatie om Canberra te dwingen actie te ondernemen tegen de illegale walvisjacht in de Australische territoriale wateren.
Senator Campbell zegt dat de regering voor het gerechtshof zal beweren dat het niet in staat is om de walvisjacht fysiek tegen te houden. Hij zei: “Ik geloof niet dat deze gerechtelijke procedure de meest effectieve manier is om de walvisvangst te beëindigen.”

Dit doet dan de vraag rijzen: welke effectieve acties onderneemt de Australische regering dan wel?
Sea Shepherd Conservation Society verwacht dat de Australische regering zich ook zal verzetten tegen de interventieacties op zee.
“Wij worden niet beïnvloed door handelsverdragen zoals de Australische regering,” aldus kapitein Watson. “De inmiddels overleden antropologe en voormalig lid van de Sea Shepherd Adviesraad, Margaret Mead, vertelde me ooit dat we nooit moeten rekenen op regeringen voor serieuze interventies om zo veranderingen te creëren. Regeringen zijn meestal het probleem en niet de oplossing. Dr. Maed zei dat de geschiedenis ons toont dat veranderingen altijd voortkomen uit de passie van individuen. Dat is wat hier en nu ook nodig is – particuliere actie door gepassioneerde mensen die de walvisslachting daadwerkelijk de wereld uit willen helpen.”
Sea Shepherd Conservation Society ziet de regering van Australië als een bondgenoot, samen met alle andere landen die tegen de walvisjacht hebben gestemd tijdens de laatste vergadering van de Internationale Walvisvaart Commissie in St. Kitts and Nevis.
“We waarderen wat senator Campbell heeft gezegd en gedaan,” aldus kapitein Watson. “We begrijpen dat hij rekening moet houden met bepaalde beperkingen vanwege de economische en politieke realiteit. Wij vragen hem niet om ons te steunen, we vragen alleen dat hij ervan af ziet om ons aan te vallen. Uiteraard mag hij de Sea Shepherd tactiek afkeuren, maar hij zou moeten erkennen dat wij hetzelfde doel nastreven.”
“Wij respecteren op die manier ook de positie van Greenpeace”, vervolgde kapitein Watson. “We willen graag dat Greenpeace twee schepen naar het walvisreservaat stuurt. Zij willen ons daar misschien niet, maar wij willen hen daar wel. De walvissen hebben alle steun nodig die ze kunnen krijgen. En hoewel Greenpeace vijandig blijft tegenover Sea Shepherd, begrijpen we dat kracht ligt in diversiteit.”


EINDE

Over Sea Shepherd Conservation Society

Sea Shepherd Conservation Society (SSCS), in 1977 opgericht door Paul Watson, is een non-profit natuurbeschermingsorganisatie met als wereldwijde missie het verdedigen, conserveren en beschermen van alle zeeleven en ecosystemen.

De website www.seashepherd.org documenteert onderzoek, directe actie, publiekseducatie en –programma’s en illustreert hoe SSCS gedurende drie decennia vecht tegen illegale walvisvangst, stroperij, haaienvinnen, zeehondenjacht, illegale vernietiging van habitats en andere overtredingen van de wetten die de oceanen beschermen.
Kapitein Paul Watson, oprichter en voorzitter van Sea Shepherd, is tevens medeoprichter van de Greenpeace Foundation, is directeur van de Amerikaanse Sierra Club en is een bekend en gerespecteerd milieubeschermer.


Met vriendelijke groeten
Anne Van Ingelgem
Secretaris Sea Shepherd Europe




SEA SHEPHERD EUROPE

PO BOX 92 - 2170 AB SASSENHEIM - THE NETHERLANDS
PO BOX 65 - 1840 LONDERZEEL - BELGIUM

mailto: info@seashepherd.nl
 http://www.seashepherd.org/
 http://www.seashepherd.nl/



- E-Mail: info@seashepherd.nl Website: http://www.seashepherd.org
 

Read more about: natuur, dier en mens

supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.