Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
tjongejonge 
l. - 26.08.2006 12:42

tjonge jonge, moet er weer meteen gezeken worden?
Ik snap niet waarom men zo wantrouwend doet: wat denk je nou zelf, dat het collectief ervan op vakantie gaat? Het is juist hardstikke tof dat ze die tent gaan verbouwen en er iets leuks van proberen te maken, goed initiatief toch? Beetje jammer zo'n reactie, zeker gezien de Vrankrijk in haar bestaan al zoveel clubjes gesteunt met giften.
Natuurlijk is het leuk als je een beetje op de hoogte gehouden wordt over hoe het staat met de verbouwing, de financien of de giften, maar om zo wantrouwend te doen...er zijn zo ongelooflijk veel inzamelingsacties die dat niet doen waar dit soort wantrouwen zelden wordt geuit. Daarnaast had je ze ook even een mailtje kunnen sturen met de suggestie om de (eventueel gul donerende) achterban wat beter op de hoogte te houden, of iets dergelijks, ipv weer een zure opmerking op indymedia, toch?

transparantie a.u.b. 
el - 25.08.2006 14:20

Alweer een benefiet voor de 'verbouwing' van café Vrankrijk. Twee jaar geleden werd er een landelijke inzamelingscampagne gevoerd die 200.000 euro had moeten opleveren. Hoeveel daarvan tot nu toe is ingezameld weet niemand, heb daar nog geen letter van op papier terug gezien. Ook niet op de website van Vrankrijk. (inkomsten giften, bestedingspatroon, etc.). Kortom, opening van financiële zaken is geen overbodige luxe, want ga me niet vertellen dat het aanpassen van wat wc's bij elkaar 2 ton heeft gekost...
Dat moet makkelijk te financieren zijn 
èneR - 25.08.2006 17:22

Het vinden van mensen voor de bouwbrigade zal geen enkel probleem zijn als je die mensen uitbetaalt. (Uitbuiting is een rechtse methode, toch? :)

Geld voor het hele gebeuren -inclusief vergoedingen voor bouwhulp van buiten- is waarschijnlijk niet zo'n groot probleem als het vaak lijkt. Over het hele land heeft de in Utrecht gevestigde vereniging Solidair (www.solidair.nl) meerdere grote projecten die uit de kraakbeweging voortkwamen mogelijk weten te maken door de meerwaarde van bij de vereniging aangesloten voormalige kraakpanden en andere geldpotjes aan te spreken, goedkope leningen mogelijk te maken etc. Dus klop eens aan bij www.verenigingsamsam.nl - een klup die bij solidair is aangesloten en die graag geld uitleent aan toffe projecten als dit.

Maar inderdaad, een voor donateurs en andere betrokkenen controleerbare financiële huishouding, jaarverslagen etc. is wel een vereiste.

Hopelijk is de verbouwing ook milieutechnisch enzo verantwoord? Geen fout hout enzo?

Begrijp me goed - er is geen enkele reden om Vrankrijk te wantrouwen (behalve als ze met een art. 140 voetbaltoernooi meedoen want dan spelen ze vals en stelen ze de cup van de winnaar, maar da's een ander verhaal).

Maar simpelweg geld voor een verbouwing vragen zonder medezeggenschap of financiële openheid is wel errug jaren-tachtig.



> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.