Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Toga een verouderde mode 
F.E.M. - 22.09.2006 14:12

In Ierland is er ook actie gevoerd door het volk en wel omdat de rechters en advocaten tot recent nog in deze odes aan de Brittish BAR rondliepen, toga's en pruiken. Het is nu niet meer gebruikelijk dat deze in Ierland nog worden gedragen, alleen de die hard pinguins doen het nog en er word hun steevast gevraagd of die pruiken niet onhygienisch zijn aangezien ze niet zomaar gewassen kunnen worden... bah vies. Verder betekend het vasthouden aan hun sworn to the bar dat elke rechter en advocaat in de wereld onder brits bewind staat en dus naar de Engelse BAR moeten luisteren en hun richtlijnen volgen. Zonder inschrijving bij de BAR kom je de rechtszaal niet eens in als advocaat. Dit betekend dat geen enkele advocaat onafhankelijk is en dus voor iemand kan werken, zij kunnen alleen voor de rechtbank werken en jou daarin vertegenwoordigen en zich door jou laten betalen. Leuk maar daar schiet je dus zelf niets mee op. Een advocaat is er dus om jou af te zwakken on de rechtbank zodat je niet teveel kritiek op het BAR systeem kan hebben en verder willen ze alleen geld. In Ierland, een land met 4 miljoen inwoners is dat al zo'n 5 miljoen euro per dag die in het hoogerechtshof van eigenaar(het volk) verwisselen naar de sollicitors (advocaten maar letterlijk vertaald hoeren) toe. Kassa dus! En dan zeggen dat het niet te voorkomen is dat het volk op het minimum leeft. Hoe Nederland er aan toe is weet ik niet maar het lijkt mij hetzelfde verhaal te zijn.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.