Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
inderdaad 
GI - 26.09.2006 17:12

"probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen..." inderdaad, daar gaat het dus om, inplaats van mensen wijs te maken dat het best wel meevalt als je maar een aflaat betaalt. Stel je voor dat ze vroeger hadden gedacht "ach, de achturige werkdag, of stemrecht voor vrouwen, krijg dat maar eens voor elkaar in heel Europa..." dan was er inderdaad geen kip de barricades opgegaan. Zie hier het (en een van de vele) goede voorbeeld:  http://www.planestupid.com/
paartd achter de wagen 
GI - 26.09.2006 14:04

Deze campagne zingt al een tijdje rond en spant het paard achter de wagen. Of erger nog: adviseert mensen om maar lekker in de rondte te vliegen in plaats van de bus te nemen, als ze maar wat extra geld storten om daar (een heel klein deel van) de milieuschade mee te compesneren. Wat vergeten wordt is dat vliegen nog veel meer schadelijke effecten heeft dan alleen co2-uitstoot. De enige oplossing is toch echt (helaas voor de happy people): minder vliegen/reizen.
Zie eerdere discussie:  http://www.globalinfo.nl/article/view/792
Vlieg op. ofzo 
Jakkez - 26.09.2006 18:24

GI,
Volkómen gelijk!!
Het is volstrekt vergelijkbaar met wat ook als 'recht' / 'eerste levensbehoefte' wordt beschouwd, als het gaat om auwtogebruik, al kun je je hele leven auwto rijden, t.o.v. een vliegreisje...

Iemand vermoorden achten we terecht afschuwelijk, maar iedereen mag ongediplomeerd, ongebreideld wél nieuwe aardbewoners erbij fokken! Zo iemand wordt gefeliciteerd en krijgt een premie toe (lang leve het CDA!).

Genoeg is genoeg! Teveel is Teveel!

Dat geldt dus voor semi-progessieve typjes, net zo goed als voor rechtse rukkers... ;-)

E-Mail: sjaak@axielijst.nl
typisch 
groetjes - 26.09.2006 16:20

lijkt me logisch dat niet vliegen veel beter is alleen probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen om heel Europa ervan te overtuigen. het is denk ik al lastig genoeg om alle activisten op deze website niet te laten vliegen.

tja 
groetjes - 26.09.2006 18:11

persoonlijk denk ik als je moet kiezen of vermindering van broeikasgassen of niet dat de keuze vrij makkelijk is. vermindering van vliegverkeer kun je zeker voor elkaar krijgen op de lange termijn alleen het vliegen stop zetten dat zal alleen gebeuren op het moment dat mensen niet meer kunnen adem halen.

vrij veel mensen kan het alleen geen reet schelen en vrij veel mensen luisteren niet wanneer je zegt dat ze niet moeten vliegen zelfs niet korte afstanden. "milieu, de voor naief uitgemaakte mens van vandaag is de realist van morgen"

goed dan kun je al die mensen negeren of acties gaan voeren waardoor je die mensen alleen maar van je vervreemd en je doelen nog verder weg zijn of je voert acties waar je tevens die mensen mee kunt bereiken en ze erbij betrekt.

principieel valt er niets aan te merken op wat je zegt, alleen ik geloof niet dat het zwart of wit is wanneer je actie voert. vrouwen rechten,een 8 urige werkweek en stemrecht die waren er ook niet in 1x hoewel dat wel het streven was. Volgens mij is het streven van de broekkasgassen actie om uiteindelijk de volledige uitstoot op 0 te brengen en juist om minder tot niet te vliegen. het is maar hoe je de site leest. er staat 'blijf reizen' maar dat is natuurlijk afhankelijk van je humour een grappige contradictie.




> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.