Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
milieudefensie 
nn - 06.10.2006 15:03

mm je lijkt wel een politicus. wel eens gehoord van het ontmoedigen van het autogebruik, het aansporen om de trein te nemen, werk te stimuleren in de eigen regio? verbreding van de snelweg brengt meer autoverkeer teweeg en is rampzaliger dan die files (hoera). milieudefensie voert momenteel een campagne tegen de plannen van verbreding van verkeerswegen, dus ik verwacht dat die wel fel van leer zullen trekken!
tja 
mm - 07.10.2006 22:34

Daar ben ik weer...

Nou ik ben zeker geen politicus, wow, klink ik echt zo?

Natuurlijk is het ontmoedigen van autogebruik een goede zaak. Ben zelf ook van mening dat een van de beste manieren daarvoor het stimuleren van openbaar vervoer is. Met de huidige ns prijzen die maar blijven stijgen kan ik me wel goed voorstellen dat mensen liever de auto nemen. Dat is zeker iets om je boos over te maken, ik doe dat in ieder geval wel. Heb gewoon mazzel dat ik in de stad woon en werk en daardoor eigenlijk alles met de fiets kan doen (ik heb niet eens een rijbewijs)

Ik weet niet wat ik moet denken van het ontmoedigen van autogebruik door het in de file laten staan van mensen, dat is slecht voor het milieu en automobilisten blijken daarin toch ook wel behoorlijk hardleers.

Van mensen op mijn werk die wel soms noodgedwongen in de file staan begrijp ik dat juist die verbinding zo ongeveer de ergste van Nederland is. Er zal dus wel iets aan gaan gebeuren (daar zorgen de politici wel voor). In dat geval vind ik het verbreden van een bestaande weg misschien niet goed maar wel stukken beter dan een nieuwe weg dwars door een mooi gebied. Over zo'n wegverbreding zou ik me niet zo druk maken.

Ik maak me eerder druk over een overheid die miljoenen uitgeeft aan een hsl die, behalve onherstelbare schade aan het milieu, niet eens een nut heeft omdat die in ons land niet eens op snelheid kan komen. Dat lijkt me een een-tweetje met wat grote bouwondernemingen, schande!

Of het feit dat er nu opeens zo makkelijk over kernenergie wordt gepraat in plaats van daadwerkelijk in duurzame energieprojecten te investeren. (ja ja, ik weet dat auto's niet duurzaam zijn maar we moeten straks ook onze huizen verwarmen en nog veel meer van dat, waarom wordt daar geen aandacht aan besteed?)

Niet alleen milieuzaken maar ook het schandalige beleid van deze overheid naar vluchtelingen is een zaak die mij ontzettend kwaad maakt.

Zo'n wegverbreding staat bij mij dan op de 6782e plaats van ergenissen.

oef.
tja 
mm - 06.10.2006 14:33

Tja, meer auto's vind ik ook een slecht idee. Maar op dit moment staat die huidige verbinding minimaal 3 keer per dag vast met rokende auto's in een file. Zelfs als het aantal auto's gelijk blijft is er dus een probleem. Die files zijn slecht voor het milieu. Hoewel de auto's natuurlijk boosdoeners zijn is het onrealistisch te denken dat er in de komende jaren zo een drastische afname van auto's zal zijn dat deze files vanzelf zullen verdwijnen, het aantal groeit zelfs. Misschien als de energiecrisis over en jaar of 10 de benzineprijs zodanig opschroeft dat het echt niet meer te betalen is zullen wat meer mensen hun auto thuislaten. Tot die tijd staan er nog steeds elke dag stinkende files.

Om dit fileprobleem hier op deze plek op te lossen zijn er twee mogelijkheden:
1. verbreden huidige weg
2. aanleg nieuwe weg (en dat dan dwars door een prachtig natuurgebied)

Tegen optie 2 is er de laatste tijd fel geprotesteerd (logisch) en het lijkt er nu op dat deze optie van de baan is (hoera!)
Om nou weer tegen optie 1 te gaan protesteren... zucht. Ik snap het wel maar zijn er niet meer dringende (milieu-)zaken waar je je op dit moment als activist(?) voor in zou willen zetten?
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.