Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
...maar toch... 
antimilitarist - 24.10.2006 16:02


- ik ben bijzonder tegen "onze" aanwezigheid daar,
- schrijf "onze" uiteraard tussen dikke cynische aanhalingstekens,
- vind het belachelijk dat zo'n journalist daar gezellig zit te doen met de militairen,
- vind het natuurlijk het goedrecht van de mensen daar om zich te verdedigen tegen westerse militairen,
- weet dat dit bericht al snel op de ruispagina zal eindigen,

maar
- als ik eenmaal in een hinderlaag zou zitten en er op me geschoten werd, dan zou ik wel mogelijk het eerste wapen pakken dat ik kon vinden om daarmee mijn best te doen het er levend vanaf te brengen. wouldn't you?
nou nee 
GI - 24.10.2006 18:15

Het blijft van de gekke dat er daar een stel Nederlanders een beetje om zich heen loopt te schieten. Moet je je voorstellen dat dat in Nederland zou gebeuren. Helemaal idioot wordt het als die wapens vervolgens ook nog zonder gevolgen door mensen gebruikt gaan worden die er helemaal geen opleiding of autorisatie voor hebben. Die militairen hebben nog iets van een vn-mandaat of zo. Dat kan echt niet. Een andere kwestie die duidelijk wordt is hoe journalistiek en militair steeds meer in elkaar overvloeit. Dat programma waar die schietgrage journalist aan werkt(e) is een cooperatie tussen het ministerie van Defensie en RTL 7 ( http://www.rtl.nl/programma/dutchmil). Ik snap niet dat de heren en dames journalisten hier niet tegen protesteren, want dit heeft natuurlijk ook consequenties voor de manier waarop ze door de andere partij gezien en behandeld zullen worden.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.