Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
tegengeluid is ook vrij 
Pro Choice - 09.12.2006 08:34

het staat ze vrij? tuurlijk. maar het staat ons ook vrij een tegengeluid te laten horen.
er zal trouwens geflyerd worden ter plekke voor de manifestatie VOOR recht op abortus, zie
 http://www.indymedia.nl/nl/2006/12/41181.shtml

en dan nog wat Joost: wat gaat het jou aan als meiden van 20 al drie keer een abortus hebben ondergaan?
baas in eigen buik zou ik zeggen, ook meiden van 20.
wees blij dat die meiden in een land leven waar abortus mogelijk is op een veilige manier.
wees blij dat die meiden de abortus overleefd hebben!
Repressie is inderdaad geen oplossing 
B - 09.12.2006 17:19

Wat ik probeerde te zeggen is dat een ongewenste zwangerschap beter kan worden voorkomen dan "genezen" door een abortus provocatus. Natuurlijk moet iedere vrouw baas in eigen buik zijn en moeten we ons verzetten tegen religieuze fanatici die middels repressie van abortus hun (seksuele) moraal aan anderen willen opleggen. Het antwoord op Joost klinkt echter alsof abortus een ideaal "voorbehoedsmiddel" is zonder nadelen.

Er zijn natuurlijk wel problematische kanten aan abortus die niet moeten worden ontkend. Veel vrouwen houden een trauma over aan een abortus. Redenen om abortus te plegen kunnen ook te maken hebben met "eugenetische" voorkeuren van de ouders/maatschappij/staat om geen mensen met down syndroom of andere minder "ideaaltypische" burgers voort te brengen. Sommige vrouwen worden tot abortus gedwongen, omdat een buitenechtelijke zwangerschap een schandaal op zou leveren.

In de reguliere media las ik het bericht dat abortus legaal wordt gepleegd in een termijn van de zwangerschap dat de foetus al levensvatbaar is als zij/hij in een zou worden couveuse geplaatst. Waar ligt de grens tussen abortus en infanticide?

 http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2087-1892696,00.html
Vrijheid 
Joost - 09.12.2006 00:08

Het wordt echt eens tijd dat sommige mensen eens wat meer respect krijgen voor vrijheid van meningsuiting. Als mensen willen protesteren tegen abortus, staat dat ze vrij, net zoals dat jij vrij bent om te verkondigen dat je vóór abortus bent.

PS: Zelf juich ik abortus ook niet echt toe. Het is uiteindelijk toch het doden van een levend iets, en dat is iets waar je zeer voorzichtig mee om moet gaan. Ja, het moet kunnen, maar als je ziet dat meiden van 20 al drie keer een abortus hebben laten plegen..
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.