Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
natuurlijk! 
nn - 04.01.2007 23:53

"het valt dus allemaal best mee met onze rechtsstaat". Laten we dat niet vergeten...
effect aanhouding 
Paul - 19.01.2007 21:26

Natuurlijk is het mooi (en terecht) dat de betrokkenen vrijgesproken zijn. Mijn punt is alleen een ander: Ik geloof niet dat de staat verwacht had dat er daadwerkelijk mensen zouden worden veroordeeld. In ieder geval niet dat dat hun eerste prioriteit was. Ze hebben feitelijk al gewonnen op het moment dat in de media komt dat er mensen zijn opgepakt om die posters. Dit schept bij mensen het beeld dat degenen die die posters ophingen 'criminelen' zijn, of in ieder geval mensen met verkeerde bedoelingen. Het is volgens mij dus meer een manier van de overheid om de publieke opinie naar haar hand te zetten dan een manier om mensen daadwerkelijk veroordeeld te krijgen. Ik heb bijvoorbeeld die arrestaties en de daarop volgende ophef veelvuldig in de media voorbij zien komen, maar over de vrijspraak is volgens mij weinig gezegd in de media. Dus: veroordeeld of niet, het effect is min of meer hetzelfde.
Reactie op de aanvullingen 
Ad Vocaat - 05.01.2007 00:45

""het valt dus allemaal best mee met onze rechtsstaat". Laten we dat niet vergeten..."

Laten we vooral al helemaal niet vergeten wat de aanleiding voor het hele gedoe met die posters was. Onze 'rechtsstaat' leidde ertoe dat elf mensen levend verbrandden en dat tienduizenden mensen geïllegaliseerd door het leven moeten, met als enige recht het recht om op te rotten.

Deze uitspraak mag dan ook niet gezien worden als een blijk van redelijkheid van de kant van de overheid. De vrijheid van meningsuiting staat hier hoog in het vaandel, maar ondertussen blijven alle andere mensenrechten in het verdomhoekje.

Zolang er grenzen zijn, zolang er gedeporteerd wordt, kan er van een rechtvaardige toestand geen sprake zijn.

En zolang moeten we doorgaan met verzet, op welke manier dan ook.
snelle link 
gijs kluft - 05.01.2007 11:32

 http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx?snelzoeken=true&searchtype=ljn&ljn=AU6828&u_ljn=AU6828

hier de snellle link waar je het tottaal kan lezen.

Website: http://www.myspace.com/stone21music
 
Aanvulling 
NN - 05.01.2007 12:14

Dat is dus een uitspraak van een andere zaak, en niet de uitspraak van bovenstaande
zie daar 
d - 04.01.2007 14:18

het valt allemaal dus best nog wel mee met onze rehststaat.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.