Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
"fuck off met je god" 
Henk - 14.01.2007 12:35

Hoe staat de anti SGP tegenover contactorganen tussen moslims en overheid en uitgesproken islamitische politici die hun geloof als leidraad voor de politiek beschouwen en niet alleen als een prive-hobby zien? En tegen joodse politici en tegen boeddhistische, hindoeistische en andersgelovige politici (die minder voorkomen in Nederland omdat het christendom, jodendom en tegenwoordig ook de islam qua invloed meer gewicht in de schaal leggen)?

Of heeft men alleen iets tegen het christendom, niet tegen geloof opzich?

En tussen haakjes: de god van de christenen is dezelfde als die van de moslims, dus wees er van bewust dat "fuck off met je god" ook voor moslims aanstootgevend kan zijn.

Krijtje antwoordt peranteau 
Krijtje v.d. Stoep - 15.01.2007 08:30

nu de aanvulling van peranteau op indymedia geplaatst is, neem ik ook de vrijheid te reageren:
Aan peranteau: je mag ophouden met suggereren dat ik zou vinden dat alle foetussen die een lichamelijke handicap dreigen te hebben niet geboren zouden mogen worden. dat is een zeer unfaire en onware aanteiging.
wat jij niet begrijpen wilt is dat zelfbeschikkingsrecht voor vrouwen het uitgangspunt moet zijn.
waar geen recht op abortus is moeten vrouwen zich met landbouwgif, breinaalden of klerenhaken aborteren als ze onverhoopt ongewenst zwanger raken.

en je kort door de bocht versie van de abortuskliniek in Barcelona, waar vrouwen tot bijna het eind van hun zwangerschap nog een abortus kunnen hebben vergt meer uitleg:
rond begin december 2006 had netwerk een uitzending gemaakt over een abortuskliniek in Barcelona waar vrouwen voor een bedrag van 4000 euro heel laat nog een abortus kunnen ondergaan.
met deze uitzending heeft netwerk de anti abortusbeweging weer een wapen in handen gegeven om de abortuspraktijk onterecht in een kwaad daglicht te zetten. maar goed: wat kan je anders verwachten van de EO?
ik denk dat weinig mensen het niet moeilijk zullen vinden als zo laat in de zwangerschap nog een abortus moet gebeuren. ook kun je je bedenkingen hebben bij een praktijk waar alleen rijke vrouwen gebruik van kunnen maken omdat het zo duur is.
maar het is wel zo dat er geen aanwijzingen zijn dat er in deze kliniek in Barcelona niet verantwoord gewerkt zou worden vanuit gezondheidstechnisch oogpunt.
bij de foetus wordt een middel ingespoten waardoor het hart stilstaat. dat lijkt mij een pijnloos gebeuren. ik vind dat ook deze praktijk niet zomaar ongenuanceerd gecriminaliseerd mag worden, wat door de wijze waarop netwerk het in het nieuws heeft gebracht wel gebeurt.
het kan namelijk gebeuren dat een zwangerschap nog laat afgebroken moet worden. daar kunnen gegronde redenen voor zijn. dus is het noodzakelijk dat daar ook de mogelijkheid toe is.
peranteau is uiteraard ontzettend fout bezig als hij dit aangrijpt om iemand die voor recht op abortus actievoert te kakken te proberen te zetten. als hij tegen recht op abortus is moet hij daar gewoon eerlijk voor uitkomen.
suggereren dat recht op abortus automatisch met zich meebrengt dat op grote schaal in de laatste dagen van de zwangerschap geaborteerd wordt is onzin.
drievierde van de abortussen in Nederland vinden plaats voordat de foetus de grootte van een erwt bereikt.
waar geen recht op abortus is vinden veel schrijnender dingen plaats dan waar het wel is.
zowel recht op abortus als recht op goede betaalbare (eigenlijk liefst gratis) voorbehoedsmiddelen en middelen voor seksuele hygiene zijn een voorwaarde voor vrouwen om hun leven te plannen.
er wordt wel eens vergeten dat die mensen die altijd zo zielig doen over foetusjes als onderliggend agendapunt hebben: vrouw terug achter het aanrecht met zeven koters hangend aan haar rok.
rot toch op met je god.

re 
perantau - 14.01.2007 01:59

Helemaal mee eens.
In Spanje kun je voor een schappelijke prijs je kind nog laten weghalen tot enkele dagen voor de geboorte, netjes uitgevoerd door Nederlandse
artsen. Eindelijk een reden om trots te zijn op ons land.
Waarom eigenlijk niet op de dag van de geboorte zelf?
Met een beetje lobby moet jullie club dit zeker voor elkaar gaan krijgen,
ook in Nederland, waar het beleid nog lang niet ver genoeg gaat.
Al die mensen met lichamelijke afwijkingen moeten zo gauw mogelijk
uit het straatbeeld verdwijnen : een hazelip is in Nederland al voldoende
grond voor een abortus, maar de lijst met afwijkingen kan nog een stuk ruimer. Dan komen we weer wat dichter bij die ideale samenleving, waarin de volmaakte vrijheid eindelijk is gerealiseerd : wie er anders over denkt,heeft nog niet begrepen wat vrijheid is. Die moet desnoods gedwongen
worden het te begrijpen of anders zwijgen.
Die SGP is inderdaad bedreigend met zijn verpletterende ledenaantal , enorme groeipotentieel, bovendien nog zeer bedreven in het bespelen van
de massamedia. Die partij dreigt verworvenheden aan te tasten ,die al
eeuwenlang breed geworteld zijn in de samenleving, zoals het onvervreemdbare recht op euthanasie en de totale autonomie van het individu. Levensgevaarlijk die SGP, meteeen verbieden.....

Zo zie je maar weer hoe elk ideaal kan perverteren in het volmaakte tegendeel. Het ""Ken U zelf"" van de oude Grieken was zo gek nog niet.



> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.