Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
spijtbetuiging 
jan - 13.02.2007 11:51

Ze had nooit spijt betuigd, maar de Duitse regering heeft als voorwaarde
gesteld dat ze openlijk voor de tv haar spijt moet betuigen wil ze vrij komen. Dat is wat ik gelezen heb in de krant. Wie weet hier meer over ?
YES 
NN - 12.02.2007 22:29

vrijheid eindelijk voor onze kameraden!
RAF en arbeidersklasse 
Ischa - 13.02.2007 01:14

Het geweld van de RAF, hoe begrijpelijk ook, heeft enkel contraproductief gewerkt. Terrorisme is nooit een manier om het volk tot opstand te bewegen. Het liet idd zien hoe totalitair de BRD kon zijn, maar die BRD werd wel gesteund door het merendeel van het volk. Ook de arbeidersklasse. De RAF heeft enkel bereikt dat radicaal links in een negatief daglicht kwam te staan, en dat de heersende klasse weer een excuus meer had om links aan te pakken.

Als radicaal links ooit de revolutie wil laten slagen moet zij afstand nemen van groepen als de RAF of de Brigatta Rosso, en zich puur richten op het informeren en organiseren van de arbeidersklasse. Een kleine voorhoede kan nooit iets bereiken zonder steun van de arbeidersklasse, en die steun bereik je zeker niet door middel van terreur.

Daarnaast is het nog steeds niet meer dan een complottheorie dat Baader e.a. vermoord zouden zijn, en is ondertussen duidelijk geworden dat Baader niet meer was dan een manipulerende, sadistische control freak, die ervan hield controle uit te oefenen op zijn onderschikten. Zijn radicalisme kwam voort uit de geromantiseerde visie op revolutie die in de jaren zestig heerste, en is totaal niet gefundeerd binnen de socialistische traditie.

Kortom: de RAF was een terreurbeweging die we niet moeten vereren, maar veeleer zien als een mislukte fase die de heersende klassen alleen maar voordeel gelevert heeft. Nix 'hossana onze kameraden komen vrij' maar een paar geflipte millitanten komen vrij die enkel links weer in een negatief daglicht kunnen stellen.

E-Mail: Ischak@hotmail.com
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.