english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Kamerdebat: Nederland is schuldig aan oorlogsmisdaden
Henk Ruyssenaars - 10 jaar Afrika & M-O corr. - 05.04.2007 11:20

Er is nooit of te nimmer en aan wie dan ook n'importe welke soort 'oorlogsmandaat' verstrekt om de armste landen ter wereld, Afghanistan, Irak of nu weer Iran wederrechtelijk aan te vallen, te bezetten plunderen en uit te moorden. Nooit! Ook niet aan Nederland.

INDYMEDIA NEDERLAND:

Caveat voor sommigen op de redactie van Indymedia.nl: Mocht dit artikel met broodnodige informatie van deze Indymedia site verdwijnen, zoals dikwijls wordt gedaan, dan zullen er naderhand toch veel mensen van de Indymedia.nl redactie zijn - en anderen die er weg zijn gegaan - die zullen vertellen wie de infiltranten en verraders waren en nu zijn die bij o.a. Indymedia.nl dit vieze werk opknapten voor hun baasjes. En die net als de NSB'ers na de 2e WO daarvoor dus gestraft moeten worden. Laten we hopen dat de wraak bij strafrechtelijke vervolging van de Judassen blijft. - Henk R.

-0-

NEDERLANDSE MILITAIRE ACTIES ZIJN ZEKER STRAFBARE OORLOGSMISDADEN

door Henk Ruyssenaars

FPF-Amsterdam 5 April 2007 - Na een aanvankelijk geweigerd z.g. debat in het parlement proberen de hoofdschuldige leden van het z.g. kabinet en de volksvertegenwoordigers in Nederland tevergeefs uit te leggen waarom er ongewenst en illegaal toch volledige steun is gegeven aan de oorlogsmisdadige acties van de oorlogszuchtige junta van de Verenigde Staten en Engeland. Er zijn ook ongevraagd en ongewenst belastingmiljarden aan deze oorlogsmisdaden uitgegeven. Zoals invasies, bezettingen en volkerenmoord door de VS junta. Hoofdschuldigen als premier Balkenende, 'politici' zoals Bos, Verhagen en alle andere volledig onbetrouwbare figuren, beseffen dat ze volgens de letter der wet volledig schuldig zijn aan oorlogsmisdaden, maar proberen zich achter een nevel van onwaarheden te verschuilen. Ze proberen door feiten achter te houden 'zich eruit te liegen' hetgeen in naam der rechtvaardigheid absoluut nooit getolereerd kan worden.

Alle internationale waarnemers en natuurlijk ook alle volksvertegenwoordigers in het Nederlandse parlement en 'kabinet' weten dat er volgens internationaal recht geen enkel "adequaat volkenrechtelijk mandaat" bestaat dat het eigen oorlogsmisdadige handelen zou kunnen rechtvaardigen en men probeert dus steeds zichzelf aan de verantwoordelijkheid voor de eigen wandaden te onttrekken. Als Nederland een beetje een 'rechtstaat' is zal ze dat niet lukken.

Volgens internationaal maar ook Nederlands recht zijn alle figuren en instanties die steun hebben gegeven aan de illgale oorlogen wettelijk strafbaar. Dat geldt dus alle politieke personeel in Den Haag, de 'politici' maar ook hun ambtenaren en vooral de figuren die vroeger zeiden 'journalist' te zijn maar liegende propagandisten blijken in de sterk gecontroleerde staats- en oorlogshetzende onbetrouwbare media. Zij alleen - en geen échte critici die met feiten staven wat ze zeggen - maar dus alleen de meelopers en leugenaars worden toegelaten in de gedrukte pers, de radio en de leugenachtige TV kanalen. Alle bedriegers die men op TV ziet zijn de Judassen die de feiten hebben verdoezeld, dagelijks op bevel van hun bazen en voor de liegende politici de schendingen van de rechten van ons mensen hebben gerechtvaardigd en zodoende oorlogsmisdaden op grote schaal voor de VS/England junta mogelijk hebben gemaakt.

Zij - die hele laffe meute van propaganda spreiders - zijn dus uitermate medeschuldig en strafbaar. En niet alleen ik persoonlijk, maar veel andere mensen hopen ook dat deze vuile verraders wegens hun medeplichtigheid aan massamoorden de rest van hun miserabele tijd gevangen zullen zitten. En mét dwangarbeid! Dat hebben die verraders van ons mensen zeer zeker verdiend.*

ANP - ALGEMEEN NEDERLANDSE PROPAGANDA

Het ANP dat lang geleden nog enige journalistiek bedreef - is nu het uitermate onbetrouwbare informatiebureau dat sinds jaar en dag eigendom is van het Nederlandse bedrijfsleven - en beweert dat ''het 'Kabinet' het mandaat voor militaire actie wil uitleggen'' - maar de liegende redactieleden weten dat dit tot de onmogelijkheden behoort: er is nooit door wie danook over ook maar enig soort oorlogsmandaat gestemd door de landen die vertegenwoordigd zijn in wat vroeger de Verenigde Naties was.

En er is nooit of te nimmer en aan wie dan ook een oorlogsmandaat verstrekt om de armste landen ter wereld, Afghanistan, Irak of nu weer Iran wederrechtelijk aan te vallen, te bezetten plunderen en uit te moorden. Nooit!
Het feit dat de oorlogsmisdaden in het regereerakkoord in Nederland staan beschreven, verergert de situatie alleen maar. Het geestelijk ontwortelde politieke personeel in Den Haag heeft zich absoluut niets meer van de wensen van de mensen aangetrokken, maar is in het geniep doorgegaan met deel te nemen en te betalen aan de globale moordpartijen. Ze hebben de criminele misdadige eisen van de managers van Nederland gevolgd en gingen door met het collaboreren met de oorlogshetzers. Het politieke personeel en hun ambtenaren en ordebewakers, plus de ook met belastingen betaalde nederlandse militairen zijn belogen en vernaggeld. Zonder dat de nederlanders er ook maar enige invloed op hebben gehad.

Volgens elke door Nederland ondertekende oorlogs- en folterwetconventie en de bepalingen van het internationaal recht is de groep in Nederland die verantwoordelijk is voor het zonder enige vorm van proces bezetten van landen en uitroeïen van de medemensen in die landen strafbaar. De conventies van Den Haag en Genève zijn ook heel duidelijk op dit punt, net zoals de vonnissen van het Neurenberg Oorlogsmisdaden Tribunaal.

Juridisch gezien lijdt het geen enkele twijfel dat de verantwoordelijken in Nederland zo snel mogelijk strafrechtelijk vervolgd moeten worden voor hun deelname aan - wat de vorige secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, ook in een interview met de BBC* "de illegale oorlog in Irak" noemde en "deze schending van het Handvest van de Verenigde Naties." Aan deze illegale moordpraktijken op grote schaal zijn dus alle politieke verantwoordelijken schuldig, en ze zullen zich absoluut moeten verantwoorden: maar voor nieuwe, eerlijke en onafhankelijke rechters. De huidige rechtspraak in Nederland lijdt aan - zoals Trouw het indertijd beschreef - aan 'betonrot' door kwalijke figuren als Donner en Hirsch Ballin die karikaturen zijn en een gevaar voor de rechtspraak. Collega rechters beschreven Donner als ''even funest als een dijkdoorbraak''.*

De verantwoordelijken in Nederland zijn de managers van en via het oorlogsindustrie-bedrijfsleven en de hun orders opvolgende laffe en liegende volksvertegenwoordiging - die eigenlijk ons mensen die hen betalen - tegen dit soort onmenselijkheden zou moeten beschermen maar dat niet doet. Nederland werd nooit angevallen, er is nooit ook maar enige dreiging geweest, er bestaat van geen van die landen een oologsverklaring en de 'doorsnee Nederlander' is volgens alle acceptabele opiniepeilingen faliekant tégen deze oorlogen.

Met uitzondering van de weinige figuren die van de oorlogen profiteren en deze daarom met leugens en ontkenningen en met behulp van de propagandisten in alle massamedia proberen te ontkennen c.q. rechtvaardigen.
Maar moord is moord, wie er ook aan schuldig is, zoals in dit geval iedereen in de Nederlandse volksvertegenwoordiging die niet openlijk tegen deze massamoord en het onbeschrijfelijke oorlogsleed wat wij mede door hun lafheid, oppertunisme en schuld deze andere mensen hebben aangedaan en nog dagelijks aandoen.

Deze periode is weer een pikzwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis, en volksmisleiders zoals Balkenende, Bot, Verhagen, Donner etc.: alle verantwoordelijke voor deze oorlogsellende zoals de parlementsleden die er verantwoording voor dragen net zoals de slaafse militairen die de eisen van het berijfsleven opvolgen strafbaar zijn. Ze hebben allemaal willens en wetens meegedaan met het uitroeïen van mensen zoals wij, terwijl ze toch beschikken over nog veel meer belastend materiaal dan U en ik - die dit ook op Internet lezen.

Volgens elke menselijke fatsoensnorm zijn allemaal deze figuren waar ter wereld ze ook mogen zijn - 100% schuldig aan oorlogsmisdaden en moeten ze absoluut strafrechtelijk worden vervolgd. Zo niet dan zal - net zoals na de Tweede Wereldoorlog - hun mensonterende misdadige gedrag zeer waarschijnlijk gewroken worden tijdens een Bijltjesdag waar ook ter wereld, want hun 6 miljard sachtoffrs zijn overal. En dat zullen ze weten.

Goed beschouwd is - ook in Nederland - iedereen die ertégen is dat wij, onze familie, vrienden en kennissen zonder enige vorm van proces gedood, gevangen gezet of gemarteld mogen worden - iedereen die daar tégen is die is ook tegen het hier in nederland gevoerde wanbeleid dat dit uitmoorden tracht te rechtvaardigen.

Normale mensen met ook maar een greintje fatsoen wil dit soort oorlogsmisdadigers als de Eichmannen van deze tijd berecht zien. Iedereen van deze z.g. 'morele leiders' of voksvertegenwoordigers die het illegale oorlogsgeweld heeft toegestaan of zoals een de Hoop Scheffer of Balkenende zelfs slinks heeft bevorderd is schuldig en zal ervoor berecht moeten worden.

Of geldt dat "Gij zult niet doden!" nog steeds nergens meer? Ook niet voor de schijnheiligen die zich 'christen' noemen?

Hoog tijd voor een écht onafhankelijk onderzoek naar de ongelofelijke oorlogsmisdaden van dit misdadige personeel.
En zeer zeker - zoals gebruikelijk - geen corrupte commissie van eigen vriendjes zoals Hoekstra etc. die de misdaden proberen wég te liegen.

Volgens de letter der wet zijn al deze Nederlandse oorlogsmisdadigers met hun vooral buitenlandse bazen strafbaar: er moet gerechtigheid komen.

Al deze massamoordenaars zullen voor hun misdaden moeten boeten.

Allemaal!

Henk Ruyssenaars

* Waarom Jan Peter Balkenende strafrechtelijk vervolgd moet worden - Url.: antwerpen.indymedia.org/news/2007/04/6178.php

* Enkelen binnen de vrijwel niet meer bestaande rechtspraak in Nederland, mr. J. Peeters, plaatsvervangend president van de Amsterdamse rechtbank, heeft er op gewezen dat de nieuwe ''terrorismewetgeving'', en vooral acties van justitieminister Donner ''het fundament van het strafrecht nog verder aantasten." - De rest van het artikel - dat door Trouw zélf van hun site is gehaald - is hier te vinden - Url.:  http://tinyurl.com/c5jln

* KUNNEN DE HIERVOOR VERANTWOORDELIJKEN ZICH NIET MEER VOORSTELLEN HOE HET IS OM ALS MOEDER EEN BABY TE ZIEN STERVEN? ALS JE EEN HALF MILJOEN DODE BABIES 'DE JUISTE PRIJS' NOEMT DAN BEN JE ECHT NIET GOED SNIK! - Former U.S. PNAC-Secr. of State Madeleine Albright-Korbel, in her comment on the at least HALF A MILLION dead children in Iraq: "WE THINK THE PRICE IS WORTH IT" - On CBS '60 Minutes' - Url.:  http://tinyurl.com/2vmc8

* NET ZOALS NU: Verraders, infiltranten en provocateurs in de Tweede Wereldoorlog - Wikipedia - Verraders en provocateurs tijdens de Tweede Wereldoorlog maar vooral infiltranten vormden een ernstige bedreiging voor het verzet. - Url.: nl.wikipedia.org/wiki/Verraders_ en_Provocateurs_in_de_Tweede_Wereldoorlog

* WE ZIEN OVERAL IN DE ILLEGALE OORLOGSGEBIEDEN HONDERDDUIZENDEN LIJKEN VAN MENSEN ZOALS U EN IK, DIE ZONDER ENIGE VORM VAN PROCES MEDE DOOR ONZE SCHULD WERDEN EN DAGELIJKS WORDEN VERMOORDT. DAT KAN TOCH GEEN FATSOELIJK MENS GOEDVINDEN? DAT IS TOCH STRAFBAAR? MSNBC - Live Vote: Do you believe President Bush's actions justify impeachment? - Url.:  http://www.msnbc.msn.com/id/10562904/

* BIJLTJESDAG & WRAAK: "People do not forget. They do not forget the death of their fellows, they do not forget torture and mutilation, they do not forget injustice, they do not forget oppression, they do not forget the terrorism of mighty powers. They not only don't forget: they also strike back." - 2005 Jewish Nobel Literature Prize winner Harold Pinter - Url.:  http://tinyurl.com/9cyeq

* Those who first of all start shouting about 'conspiracy theory' and 'paranoïa' or similar, are always the evil INFORMANTS The paid INFILTRATORS which are afraid of being disclosed. They are the real Judas's working for treacherous 'masters' - they are the 'Quislings' that will go to jail - Url.:  http://tinyurl.com/clcjn

* DE NEURENBERG PRINCIPES: ELKE PERSOON DIE EEN HANDELING VERICHT OF STEUNT DIE VOLGENS INTERNATIONAAL RECHT EEN MISDAAD IS, IS HIERVOOR VERANTWOORDELIJK EN DIENT HIERVOOR GESTRAFT TE WORDEN." - Url.:  http://tinyurl.com/byurp

* REFERENTIE: DE GENÈVE CONVENTIES - Url.:  http://www.genevaconventions.org

* The leaked 'Downing Street Memos' expose the criminal lies by war criminals like Bush, Blair, Berlusconi (It.) Balkenende (NL) - their collaborating media and other malignant ilk - Url.:   http://www.downingstreetmemo.com/

* KABINET DENKT EIGEN OORLOGSMISDADEN TE KUNNEN UITLEGGEN - NU.nl - Url.:  http://www.nu.nl/news/1032323/11/Kabinet_zal_mandaat_voor_militaire_actie_uitleggen.html

* FPF-COPYRIGHT NOTICE - In accordance with Title 17 U. S. C. Section 107 - any copyrighted work in this message is distributed by the Foreign Press Foundation under fair use, without profit or payment, to those who have expressed a prior interest in receiving the information. Url.:  http://liimirror.warwick.ac.uk/uscode/17/107.html

* BEROEPSVERBOD EN ACHTERGROND HENK RUYSSENAARS IN HET NEDERLANDS - Url.:  http://tinyurl.com/2betsx

FOREIGN PRESS FOUNDATION
Editor: Henk Ruyssenaars
 http://tinyurl.com/gpr4j
The Netherlands
 fpf@chello.nl
-0-

- E-Mail: fpf@chello.nl Website: http://tinyurl.com/gpr4j
 

Read more about: anti-fascisme / racisme media vrijheid, repressie & mensenrechten

supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.