Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
NSF is divers 
John - 24.05.2007 11:05

Het NSF biedt slechts organisaties, individuen en netwerken een ruimte om hun strategien voor een andere wereld te bediscussieren en gezamenlijk actieplannen te maken.

In die zin was het NSF meer dan succesvol, voor de hele beweging. Op 20 mei hebben meer dan 1200 mensen meegedaan aan bijeenkomsten en een actie, een paar miljoen mensen hebben daarvan ook kennis kunnen nemen via de media. Wat een schande, jammer dat we niet met 20 radicalo's op ons eigen eilandje zaten!!!!

De mensen die het 'NSF' beschuldigen om voor de G8 te zijn, willen bewust het NSF in discrediet brengen. Daarom citeren ze selectief.
In het NSF doen ook organisaties en individuen mee die expliciet anti-kapitalistisch zijn of op zijn minst de legitimiteit van de G8 afwijzen (bv XminY, CEO, Internationale Socialisten, Bolivariaanse Kring en veel anderen).

In tegenstelling tot de mensen die vanaf de zijlijn zichzelf als de echte radicalen presenteren, zijn er ook anti-kapitalisten die zich verantwoordelijk voelen om de beweging zo divers mogelijk op te bouwen en daarbinnen te pleiten voor een anti-kapitalistische strategie en alternatieven.
Als dat is waarvan we beschuldigd worden, dan zijn we schuldig!

Trouwens, dit is ook precies wat de meeste organisaties in Duitsland aan het doen zijn. Daarom is er een brede coalitie (www.heiligendamm2007.de) die de grote demonstratie organiseert en daarom is er een kader waarbinnen alle groepen met verschillende strategieen hun plek hebben gevonden.

Daarbij is er genoeg ruimte voor debat over de legitimiteit van de G8.

Als je denkt dat je de honderdduizenden mensen in Nederland overtuigt van de illegitimiteit van de G8 door zo hard mogelijk te schreeuwen, ga je gang.




even nadenken 
GI - 24.05.2007 12:45

Dat is nu net het verschil. De "brede coalitie" waar reageerder John naar verwijst  http://www.heiligendamm2007.de/ en die trouwens alleen de demonstratie van 2 juni en een tegentop organiseert, dus niet de blokkades,

begint z'n website en oproep met de duidelijke stellingname: "Die G8 ist eine Institution ohne Legitimation". Dat staat dus recht tegenover de laffe prietpraat van Novib en Milieudefensie, die door het NSF verdergetoeterd wordt (over dat de G8 vooral verder moet gaan en "leiderschap moet tonen"). Organisaties met een dergelijke opstelling zouden in Duitsland niet aan kunnen schuiven.

Het is dan ook begrijpelijk als groepen in Nederland weigeren deel te nemen aan een NSF dat niet eens in staat is om even helder te formuleren wat z'n standpunt is. Je zult maar meegedaan hebben en dan achteraf deze woorden namens jou in de mond gelegd krijgen.

Dissent heeft van te voren aan het NSF om duidelijkheid hierover gevraagd, en geen ander antwoord gekregen dan een nietszeggend briefje waarin niet op de vragen ingegaan werd. En zo is het gegaan. Dat zo'n club als de IS, die geen enkele ander oogmerkt heeft om aan NSF en G8-campagne mee te doen dan te proberen wat zieltjes te winnen voor z'n bolsjevistische revolutie, overal wel aan mee probeert te doen is natuurlijk ook al niet zo'n sterk argument.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.