Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
Meulenbelten op Indymedia 
Nationaal Bolsjewisten Holland - 02.08.2007 19:43

waarom worden de berichten van lokale antifascisten weggehaald?
@ (autonome) AFA-amsterdam 
nn - 02.08.2007 08:22

geen flauw idee wie jullie zijn. \nooit gehoord van een actie van jullie groep. AFA licht de overheid in over NVU demo's dat klopt. Daar kan je kritiek op hebben maar wanneer je wilt dat die kritiek ook landt zou je die iets meer moeten toelichten.

En verder is het wel zo dat AFA vrijwel de enige club is die mensen georganiseertd de straat op krijgt tegen extreemrechts. Ik heb dat (autonome) AFA-amsterdam niet zien doen, behalve bij de zielige vertoning in A'dam Zuid tegen de NA een of twee jaar terug. Misschien waren jullie dat. AFA Amsterdam heeft toen nix gedaan , geen idee waarom....
Foto's 
NN - 31.07.2007 12:36

Er zijn dus foto's gemaakt begrijp ik. Kunnen die alsnog op Indymedia verschijnen?

frank 
frij - 31.07.2007 12:17

dit keer maar geen censuur van indymedia????????
"Feiten" 
nn - 02.08.2007 10:07

Waarom roept AFA-NL op om "We roepen betrokkenen op zich te melden met de feitelijke weergave van de gebeurtenissen"? De feiten staan toch bovenaan, vermeld door Erik? Waarom dit in twijfel getrokken en gebagatalliseerd? Denkt AFA-NL dat neo-nazi's niet zo gevaarlijk zijn? Denk maar eens terug aan Rijswijk, of was die nazi-aanval niet zo erg als het allemaal leek?
veroordeling op uiterlijk? 
pluk - 01.08.2007 10:26

Graag wil ik even reageren op deze (ondoordachte) omschrijving, die stijf staat van de vooroordelen en beoordeling op uiterlijke kenmerken.:

"duidelijk rechtse kleding (bomberjacks, kisten, legerbroeken, donkere strakke spijkerbroeken)"

Dus als ik het goed begrijp is bijvoorbeeld in de gemiddelde punk/kraak-kroeg een behoorlijk groot gedeelte van de bezoekers als 'duidelijk rechts gekleed' te omschrijven??

Ik vind dat het beweren van dit soort stellingen op z'n zachts gezegd wel erg kort door de bocht. Het lijkt me meer een afspiegeling van je eigen subculturele modebeeld (Hoe kleed je je 'links'/kraker/AFA/punk? Hoe kleed je je 'rechts'/nazi/whatever?) dan een zinnige bijdrage aan de bestrijding van fascisme.

Teksten als ´Good night left side´ en (neo-)nazistische symbolen laten duidelijk zien waar iemand staat, net zoals een AFA-logo op je jas weinig onduidelijkheid overlaat. Maar om mensen vanwege bepaalde kleding als `duidelijk´ links of rechts te bestempelen vind ik erg onzinnig. Of is elk persoon die Lonsdale draagt echt een nazi in hart en nieren?
NN 
groningen - 01.08.2007 07:53

En wie krijgt er weer de schuld van AFA en de blanke krakertjes die eigenlijk veilig in hun bolwerkje zaten?

De antifascisten natuurlijk.

Laten we vooral niet de schuld leggen bij die lieve onschuldige nazi's die rustig zaten te borrelen! Deze lieverds doen niemand kwaad.

Misschien een boeketje sturen? sorry nazi's dat we jullie avond verstoorden!

Welkom in de realiteit mensen.
gadver 
nn - 01.08.2007 21:18

kan "afa-nederland" ff er eerlijk bijzeggen dat ze helemaal niet in de buurt waren toen het misging.
wat een laffe trap na, maar goed wat wil je van mensen die liever cd-rommetjes sturen aan de staat en zo fascisme bestrijden overlaten aan de smeris.

kots.

(autonome) AFA-amsterdam
NN 
enen - 02.08.2007 11:53

Totdat AFA-landelijk secretariaat aangeeft waarom zij het bovenstaande in twijfel trekken stel ik voor dat de aanvulling van hen ook naar de ruispagina gaat.
Meulenbelten op Indymedia 
Nationaal Bolsjewisten Holland - 02.08.2007 19:43

waarom worden de berichten van lokale antifascisten weggehaald?
Meulenbelten op Indymedia 
Nationaal Bolsjewisten Holland - 02.08.2007 19:43

waarom worden de berichten van lokale antifascisten weggehaald?
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.