english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Geachte Joris Demmink, werk aan de winkel!
Micha Kat - 31.07.2007 13:25

De hoogste man van het Ministerie van Justitie, SG Joris Demmink, wordt op tientallen websites, ook internationale, beschuldigd van het misbruiken van kinderen. Maar hij komt niet in het geweer. Hoe veel groter moet de schade voor hemzelf en voor ons land nog worden?

(Werkende links in origineel)*

Gepubliceerd door Micha Kat op 31 juli, 2007 in Rechterlijke macht.*

Joris Demmink, u bent een smerige en achterbakse pedofiel die het leven van tientallen en wellicht zelfs honderden kinderen (en dat van hun ouders) heeft vernietigd door ze te misbruiken uitsluitend ten dienste van uw eigen perverse seksuele genot. Door uw weerzinwekkende gedrag helpt u ons land en onze rechtsstaat de afgrond in en verliest de overheid elk moreel gezag.

Veel gekker moet en kan het niet worden: de hoogste man van Juistitie laat zich teksten als deze nu al maand na maand welgevallen zonder in het geweer te komen, bijvoorbeeld tegen mijn websites klokkenluideronline.nl en nrcombudsman.nl die de ‘campagne’ tegen Demmink mede-aanvoeren, de eerste site al vanaf 2003. In een land waar mensen van ons koningshuis ‘roddelbladen’ voor de rechter slepen als deze foto’s publiceren van hun woning, waar een bergbeklimmer jaren procedeert tegen een krant die schrijft dat hij top X niet heeft bereikt, waar een advocaat compleet door het lint gaat bij de beschuldiging een ‘mafiamaatje’ te zijn, waar een ex-minister als Job de Ruiter ogenblikkelijk actie onderneemt als hij in een boek van vergelijkbaar gedrag wordt beschuldigd als Demmink, in datzelfde land zwijgt en zwijgt onze hoogste Justitie-ambtenaar, een functionaris die boven elke twijfel verheven dient te zijn, in alle toonaarden bij de meest huiveringwekkende beschuldigingen aan zijn adres!

MIJ PER OMGAANDE TE DAGVAARDEN

Dit is om meerdere redenen niet acceptabel. Daarom eis ik van Demmink dat hij zijn advocaat opdracht geeft mij per omgaande te dagvaarden. Meer ’smaad en laster’ over de pedofiel uitstorten dan ik deed in de eerste alinea van dit stuk is niet mogelijk. Althans….. als Demmink onschuldig is zoals hijzelf en de minister steeds maar weer benadrukken. Ik denk echter dat Demmink wel schuldig is. De omstandigheid dat de SG geen smaadzaak wil opstarten sterkt mij in die mening.

Als ik door Demmink wordt gedagvaard wegens smaad hoeft in deze procedure niet te worden vastgesteld of hij zich ook feitelijk heeft schuldig gemaakt aan het misbruiken van kinderen. Ik ga al vrijuit ik als ik de rechter kan overtuigen van de zorgvuldigheid van mijn werkwijze als journalist. Een journalist is immers niet verplicht de waarheid te schrijven, wel al het mogelijke te doen deze te benaderen, zeker in gevoelige en belangrijke zaken. Juridisch is dat voor mij een eitje. Ik heb het dossier goed in de vingers, ken het klappen van de juridische zweep en zal er een mooie happening van maken, bijvoorbeeld door het laten horen van getuigen. Mensen die Demmink bezig hebben gezien in het Anne Frank Plantsoen in Eindhoven, de ‘onbekende jongen’ die reeds in 2003 aangifte tegen hem deed maar later na verregaande intimidatie verklaarde dat deze aangifte ‘vals was’.

NOS: DAT DEMMINK ZIJN MISBRUIK ‘HAD TOEGEGEVEN’

De redactie van het NOS Journaal kan ook worden gehoord: die meldden in 2003 immers ten overstaan van heel Nederland dat Demmink zijn misbruik ‘had toegegeven’, een mededeling die reeds een dag later werd ‘gerectificeerd’. Op grond van welke nieuwe ‘feiten’ heeft die unieke ‘rectificatie’ destijd plaatsgevonden? Leuk om dat onder ede van Hans Laroes te mogen horen. De advocaat van Demmink diende destijds een klacht in tegen het NOS Journaal bij de Raad voor de Journalistiek. Ook dat is een sterke aanwijzing voor zijn schuld, want echte zaken worden aangebracht bij de echte rechter. Maar laat ik niet te veel op dit ‘droomproces’ vooruitlopen. Ik beperk me nu tot het blijven beschuldigen van Demmink van het misbruiken van kinderen.

Hoe leuk een civiele procedure Demmink/Kat ook moge zijn, het blijft behelpen, want de daadwerkelijke schuld van Demmink zal er niet in worden vastgesteld. Dat kan slechts gebeuren in een strafzaak tegen hem vanuit het Openbaar Ministerie. Maar die weigeren Demmink voor de rechter te brengen, een uiterst schadelijke en onmbegrijpelijke beslissing die ons land in een diepe crisis zal storten. De beslissing die zelfs tot stand kwam zonder de onderliggende stukken serieus te bestuderen is alleen te begrijpen vanuit het besef dat er een beerput open zal gaan die gesloten moet blijven. Penny wise pound foolish, maar wat kunnen we anders verwachten van een Super-PG die zelf reeds meerdere malen is ontmaskerd als leugenaar? Het feit dat de Staat zelf de ultieme waarheidsvinding onmogelijk maakt speelt mij natuurlijk enorm in de kaart in de civiele zaak. Niemand kan namelijk bewijzen dat ik feitelijke onjuistheden debiteer als ik schrijf dat Joris Demmink zijn piemel in kinderkonten prikt.

Anders gezegd: door de weigering Demmink voor de rechter te brengen lokt het OM de civiele zaak zelf uit, een rechtsgang waarover de Staat geen directe controle kan uitoefenen (van een strafrechterlijke vervolging van Demmink had gemakkelijk een geregisseerd schijnproces kunnen worden gemaakt) en die de overheid dus veel meer schade kan berokkenen, daar zal ik wel voor zorgen. Stompzinning beleid van het OM dus, ingegeven door pure angst. Tenslotte is er nog een derde juridische mogelijkheid: Demmink kan zelf bij het OM aangifte doen tegen mij om mij strafrechtelijk te laten vervolgen wegens smaad, of laten we er dan ‘demoniseren’ van maken.

EIGEN REPUTATIE IN HET GEDING

Maar is het voorstelbaar dat het OM in actie zal komen op verzoek van Demmink inzake smaad waar het de aangifte van twee gerenommeerde advocaten tegen de man inzake het veel zwaarde delict van kindermisbruik lachend in de prullenbak heeft gekieperd? Ik zou direct niet-ontvankelijkheid eisen wegens klassenjustitie: blijkbaar kan Demmink ‘vrijelijk beschikken’ over de ‘vervolgingsdiensten’ van het OM als zijn eigen reputatie in het geding is.

Een van de factoren die de schuld van Demmink voor mij nog weer aannemelijker maakt is de gang van zaken rond Eddy de Kroes. De voormalig vleeshandelaar werd tot en met de Hoge Raad veroordeeld voor fraude tot een jarenlange gevangenisstraf maar bleef door-feesten met een zogeheten ‘vrijbrief’ in zijn kontzak van het OM, een stuk dat in geen enkel strafrechtelijk leerboek voorkomt. Dat deze onbegrijpelijke gang van zaken destijds niet tot op de bodem is uitgezocht en dat de verantwoordelijken voor deze verkrachting van de rechtsstaat niet zijn gestraft, heeft een kankergezwel veroorzaakt dat zich steeds meer uitzaait.

INMIDDELS IS ER MEER INFORMATIE BESCHIKBAAR OP DIT PUNT

En al die informatie wijst op chantage door De Kroes van hoge Nederlandse justitie-mensen als Demmink en Hans Holthuis, de officier die de zaak-De Kroes destijds behandelde. Chantage, net als gepleegd door de Turkse overheid met als gevolg het schijnproces tegen de Koerd Baybasin. Het probleem-Demmink gaat dus veel verder dan het zedendelict in engere zin. De relatie Nederland-Turkije staat op het spel net als de complete reputatie van mensen als Sorgdrager, Donner en Hirsch Ballin. Logisch dat het OM de beerput gesloten wil houden.

TOT SLOT KOMT ER NOG IETS BIJ DAT IK NIET ONVERMELD WIL LATEN

De Nederlandse Staat heeft zich tegen mij van haar slechtste kant laten zien door het proces van de Haagse rechter Hans Westenberg tegen mij te financieren, een zuiver op rancune gebaseerde poging van de man mij het zwijgen op te leggen omdat ik de wantoestanden die zich onder zijn voorzitterschap in de Nederlandse rechtszalen hebben afgespeeld heb blootgelegd. De rechter verloor het proces tegen mij, maar hoger beroep op staatskosten (het gaat om meerdere tonnen van mijn eigen belastinggeld) hangt nog in de lucht. Ik moet mijn eigen financiering verzorgen: over equality of arms gesproken! In dit proces was de advocaat actief die ook optreedt als de advocaat van Joris Demmink.

Anno 2007 is het in Nederland niet meer mogelijk gewone journalistiek te bedrijven. De mainstream media weigeren botweg de waarheid af te drukken of brengen louter nog gespinde pseudo-waarheden naar buiten en als er onverhoopt toch eens eens een klein stukje waarheid naar buiten mocht komen wordt deze wel langs juridische weg de kop ingedrukt via intimidatie van schrijver of medium door peperdure ‘topadvocaten’.

Maar de ‘waarheid’ rond Joris Demmink mag blijkbaar ongestraft op internet worden rondgebazuind…


MICHA KAT


[andend] - Klokkenluider online - Url.:  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/444/geachte-joris-demmink-werk-aan-de-winkel.html#more-444


FPF-FWD. + LINKS:

* THE STATE OF OUR WORLD IN RELATED LINKS - Url.:  http://tinyurl.com/2ncumy

* FPF-COPYRIGHT NOTICE - In accordance with Title 17 U. S. C. Section 107 - any copyrighted work in this message is distributed by the Foreign Press Foundation under fair use, without profit or payment, to those who have expressed a prior interest in receiving the information. Url.:  http://tinyurl.com/3z3r6

FOREIGN PRESS FOUNDATION
Editor: Henk Ruyssenaars
 http://tinyurl.com/jf8sl
The Netherlands
 fpf@chello.nl

-0-



















Website: http://tinyurl.com/jf8sl
 

Read more about: media vrijheid, repressie & mensenrechten

supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.