english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Eén winstgevende Post voor de hele Europese Unie?
Henk Ruyssenaars - Journalist - 02.09.2007 16:12

Frankrijk en Nederland stemden weliswaar tegen 't 'EU verdrag', maar vóór het einde van dit jaar wordt er weer door de Europarlementariërs z.g. 'gestemd' over het plan om in alle landen van de EU een 'winstgevende postale dienst' in het leven te roepen. Deze dienst - en daar ligt de nadruk op - moet winst opleveren. Anders moeten de mensen in de respectievelijke landen dat met belastinggeld compenseren.


FPF - Amsterdam - 2 September 2007 - De plannen kregen verder vorm op 10 Juli j.l. in Brussel en de dag erna in Straatsburg, toen tijdens een plenaire zitting van het Europa parlement. Tijdens het debat werden de gebruikelijke verschonende leugens gespuid, en zei ondermeer rapporteur Markus Ferber (EVP-ED, DE): "Gedurende meer dan 200 jaar zijn er postmonopolies geweest. Maar monopolies zijn niet in staat de problemen op te lossen waar de postdiensten zich nu voor geplaatst zien. Die problemen kunnen alleen worden opgelost indien er eerlijke concurrentie is, die de wettelijke bepalingen omtrent werk en arbeidsomstandigheden in acht neemt."*

Dit is natuurlijk weer volledige kletskoek, en wat leugenaars als Ferber menen als ze het over ''eerlijke concurrentie die de wettelijke bepalingen omtrent werk en arbeidsomstandigheden in acht neemt'' hebben, dat weten de mensen al jaren lang. Alle met veel moeite en miljarden aan belastinggeld opgebouwde posterijen, de PTT's in de landen van het Europese handelsblok EU gaan op de schop en moeten winstgevend worden, vindt de EU leiding. ['Euro-boss' Peter Mandelsohn c.s. in Londen*]. Over service, dienstverlening dus, wordt niet direct gesproken, maar wel wordt er gezegd dat bijvoorbeeld landen met veel eilanden - zoals het mooie Griekenland, of de Shetland eilanden - extra kosten gaan krijgen.

EN WIE GAAT DIE EXTRA KOSTEN EN WINSTEN VOOR DIT OPGELEGDE POSTALE SYSTEEM BETALEN?

De belastingbetaler in de 'Europese Unie' landen natuurlijk. Het is de bedoeling dat alle PTT's vóór 31 December 2010 hun 'monopolies' hebben geëlimineerd. De z.g. Europese Commissie had trouwens 1 Januari 2009 voorgesteld. De plannen zijn dus nu om dit twee jaar later te realiseren, en dan worden al deze nog bestaande ''monopolies'' voor de Europese Unie gebundeld tot één groot monopolie voor een paar multinationals die binnen de Europese Unie opereren. Letterlijk opereren, maar jammer genoeg gaan er miljoenen mensen dood aan soortgelijke operaties als er winst gemaakt moet worden. Kijk maar 's naar Irak of Afghanistan.

OM HET WINSTGEVEND TE MAKEN - WANT DAAR GAAT HET TENSLOTTE OM - ZIJN HET NATUURLIJK MULTINATIONALE ONDERNEMINGEN DIE DIT MONOPOLIE OP ''DE VRIJE MARKT'' MET 'ONZICHTBARE HAND' ZULLEN BESTUREN...

Nou, dan weten de mensen het wel. Ze worden bestolen waar ze bij staan en moeten het toch langzaam maar zeker door beginnen te krijgen, zou je zo denken. Dat de mensen niet meteen doorhebben hoe ze worden belazerd ligt trouwens aan de slinkse manier waarop alles wordt gepropageerd door de grote media die hieraan meedoen. De hersenspoeling is permanent, en geeft altijd een verschonende en leugenachtige omschrijving. Net als in de reclame. Eerst kon bijvoorbeeld nog een limiet van 350 gram voor de eigen staatsbezorgdienst van de posterijen worden geaccepteerd, maar die 'reserve' is langzaam teruggedraaid naar 50 gram (1 Januari 2006) en moet nu blijkbaar helemaal verdwijnen.

In drie landen is dat al het geval, in Zweden, Finland en het Verenigde Koninkrijk, en is de post - zoals dat in Newspeak heet: "volledig geliberaliseerd". Hetgeen altijd een eufemisme is voor winstgevend. Mocht iemand familie, vrienden of kennissen in die landen hebben, vraag dan 's waarom de gewone postbezorging zoveel slechter en duurder is geworden. Zelf zag ik in Zweden de postbezorging van drie naar 1 per dag teruglopen, van zes naar vijf dagen in de week, en de zweedse uitdrukking voor 'stelligheid': "Som ett brev på posten." 'Zeker als 'n brief op de post', die uitdrukking is ook zogoed als verdwenen...

'SERVICE' WORDT GEKOCHT EN ALLEEN VERLEEND ALS DIE PROFIJT OPLEVERT

Onder de kop "De markten openen" - en dat klinkt weer zo lekker positief - had de EU al voor de postale service 'directieven' (97/67/EC) in de trant van Fritz Bolkestein gekozen. Dat we dat niet wisten is logisch, want de overname van dit hele ''monopolie'' is gelogen en bedrogen natuurlijk. Net als 99% van alle schijnheilige gewauwel in Brussel en Straatsburg over die z.g. ''universal service'', waarbij alleen de winst voor de privé-ondernemers die dit weer flikken - 'universal' is. Service, dus dienstverlening aan de burgers, is er heus niet bij. Wat de propagandisten ook beweren. Service krijg je alleen als je ervoor kunt betalen.

In buurland Duitsland is het de 'Deutsche Post' die 'geliberaliseerd' wordt door collaboratrice Angela Merkel c.s. En in de dagelijkse uitverkoop in Nederland door de VS/GB junta's Balkenende en SHELL-Bos, met de kwalijke rest van het collaborerende politieke personeel in Den Haag en de media van de multinationals, gaat de post allang dezelfde slechte kant op. De PTT die met belastinggeld was opgebouwd en miljarden waard was wordt nu - na een aantal toeren om het spoor bijster te raken - winstgevend gerund door Sandd, Selekt Mail, en TNT Post etc.

CAO's EN ANDERE CONDITIES

In Brussel - en soms als ze even naar Straatsburg verkassen, wat trouwens een waanzinnige geldverkwisting is - beweren de figuren in dit 'Postcomité' van de EU landen die ze verwacht worden te vertegenwoordigen - maar dat niet kunnen doen, alhoewel ze er niets van zeggen - dat er ''garanties'' moeten zijn en onderhandelingen over CAO's, de collectieve arbeidsvoorwaarden. ''Daar mag niet aan getornd worden'', zeggen ze tegen beter weten in. Of ze liegen zoals zo dikwijls gewoonweg ronduit. Zélf hebben deze z.g. 'volksvertegenwoordigers' overigens allemaal een uitermate riant pensioen, ook van belastinggelden. Werkloos zijn ze nooit meer op dat riool-niveau: daar drijft altijd wel iets rond...

Maar, waar alle werklozen die naarstig op zoek zijn naar werk dat kunnen vinden, dat wordt er niet bij verteld. In elk geval moet voor de werknemers die overblijven binnen de ''Europese Unie Post'' tenminste symbolisch worden gesproken over 'de maximale werkperioden' en 't 'het minimumloon'. Niet het maximumloon? Men zegt dat de werknemers - net als de Europarlementariërs - ook recht moeten hebben op betaalde vakantie, en dat er gesproken moet worden over de gezondheidszorg, de veiligheid en dat soort mensenrechten. Dat is er eerlijk gezegd in Bolkestein's Europa nog nooit van gekomen, en zal er heus niet van komen, want dat kost alleen maar geld. En dat gaat van de winst af. Tegen Fritz Bolkestein c.s. en dat soort crimineel handelen moet worden opgetreden, zoals de Fransen deden.*

JAMMERLIED

De Poolse en andere buitenlandse EU-werknemers die door een slechte economie in eigen land gedwongen zijn om bijvoorbeeld in de hollandse tuinbouw of de havens werken voor de helft tot éénderde van de minimumlonen die in Nederland gelden kunnen er een jammerlied over aanheffen. Over de zich in Europa uitbreidende woekerpraktijken á la Bolkestein zijn al processen geweest.

Tot dusverre is er na invoering van de 'marktbevrijding' niets meer terechtgekomen van de rechten van de mens via de 'onzichtbare hand' die volgens de Bolkesteiners in deze kwalijke financiële wereld het loonzaamheidsprincipe als hun God Mammon vereert. En bij de BIS, de centrale bank van alle centrale banken, lachen ze zich kapot.*

Want die groep wil t.z.t. - en globaal - één winstgevende PTT hebben, en ze zijn aardig op weg met de EU landen. In Nederland plakken ze zelfs al postzegels die reclame maken voor Unox rookworst op hun post. Dit zijn geen Artsen, maar 'Consumenten zonder Grenzen'.

Want dat met die 'pijngrens' van de consument zal wel een fabeltje zijn.


Henk Ruyssenaars


REFERENTIES:

* WAAR KOMEN DE WOEKERWINSTEN UITEINDELIJK TERECHT? - BIS - Url.:  http://www.augustreview.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=4

* ''EU-BOSS'' PETER MANDELSON - EERDER 'ADVISEUR' VAN DE OORLOGSCRIMINEEL TONY BLAIR - WERD DOOR DE WAR LORDS IN LONDEN BENOEMD - DE FRANSEN VOCHTEN TERUG - Url.:  http://www.indymedia.org.uk/en/2006/03/337032.html

* FRITZ BOLKESTEIN EN DE FRANSEN - Url.:  http://www.indymedia.org.uk/en/2005/04/309134.html

* EUROPEES 'PARLEMENT' - Url.:  http://www.europarl.europa.eu/parliament/public.do?language=en

* DE EUROPESE UNIE IS EEN HANDELSBLOK VOOR DE MULTINATIONALS EN VEROORZAAKT OOK DIT IN AFRICA - Url.:  http://digitalfilmmaker.net/Bang/images/VULTURE.jpg

* BOLKESTEIN VERTEGENWOORDIGT DE BIS* GROUP: "Al kort na het begin van de oorlog tussen Iran en Irak deden de eerste berichten van gifgasgebruik door Irak de ronde. Deze berichten waren ook in Den Haag bekend. Toch ondernam Nederland geen stappen om te voorkomen dat Nederlandse bedrijven bij de opbouw van Irak’s gifgasprogramma betrokken zouden raken. Pas nadat de Verenigde Staten Nederland begin 1984 confronteerde met grote Nederlandse opdrachten vanuit Irak kwam Buitenlandse Zaken in actie. Er werd op voorspraak van internationaal topexpert wijlen dr. Ooms een lijst van aanvankelijk 21 chemische stoffen opgesteld, waarvoor een vergunningsplicht moest gaan gelden. Deze lijst werd onder zware druk van Bolkestein teruggebracht tot slechts zeven stoffen." - Meer - Url.:  http://vredessite.nl/nieuweoorlog/2007/ctw0905.html

* HET 'LIBERALISEREN' VAN DE PTT IN DE EU IS MAAR EEN KLEIN ONDERDEEL. - WHAT'S THE BILDERBERG GROUP PLANNING CONCERNING YOU? - You can read more here at the web site of Daniel Estulin, one of the few experts on Bilderberg. What he doesn't know about the Bilderberg mafia and your future isn't worth knowing. - Url.:  http://danielestulin.com/?op=inicio&idioma=en

* THE BOARD OF DIRECTORS OF THE EVIL EMPIRE REVISITED - Url.:  http://tinyurl.com/hcrg7

* IN THE EVIL EMPIRE HUNGER KILLS 18.000 (EIGHTEEN-THOUSAND) CHILDREN EVERY DAY! - According to 2007 figures by UN officials. - Url.:  http://dc.indymedia.org/newswire/display/137924/index.php

* ZOIETS ZOUDEN WE OOK VOOR DE EU MOETEN HEBBEN: US CITIZENS AND TAX PAYERS IN THE US JUNTA'S COLONIES: WATCH AND WEEP! Visit this site to check out what the war has cost your town or city or state. - Url.:  http://nationalpriorities.org/index.php?option=com_wrapper&Itemid=182

*NEDERLAND/BELGIËE ETC. IS HIERAAN MEDEPLICHTIG: NUMBER OF IRAQI CIVILIANS SLAUGHTERED IN AMERICA'S WAR ON IRAQ - AT LEAST 655,000 (anno 2007 many more) - Url.:  http://tinyurl.com/usq4x

* FINANCING THE NAZIS VIA A BANK IN ROTTERDAM? - THE BUSH FAMILY, HITLER AND THE DUTCH CONNECTION - Url.:  http://www.rense.com/general26/dutch.htm

* YOUTUBE VIDEO - THE BUSH FAMILY AND THE NAZI CONNECTION - Url.:  http://www.youtube.com/watch?v=cz89qiaJhUM&mode=related&search

* "IF THE FREEDOM OF SPEECH IS TAKEN AWAY, THEN DUMB AND SILENT WE MAY BE LED, LIKE SHEEP TO THE SLAUGHTER. - GEORGE WASHINGTON - ''ELECTRONIC CONTROL IS SLAVERY'' - Url.:  http://tinyurl.com/ym4777

* BBC? - WHY WAR PROPAGANDISTS ARE KIDNAPPED AND KILLED - Url.:  http://forpressfound.weblogs.cz/2007/06/28/bbc_why_war_propagandists_are_kidnapped_~2535725

* EN DE CRIMINELE INTERNATIONALE BUSINESS GAAT NOG STEEDS DOOR: THE PROPAGANDISTS KEEP THE MYTH CONCERNING THE US MADE 'AL QAEDA' ALIVE SO THE US/UK/NATO JUNTA CAN GO ON USING WARS AND TERROR FOR THEIR SICK EMPIRE. - Url.:  http://tinyurl.com/2y774j

* Henk R. is a journalist who has been declared 'Persona non Grata' by five 'governments' in East and West. This far he has lived and worked abroad - never in an English speaking country - for more than 4 decades for international media, but always as an independent foreign correspondent. Of which 10 years - also covering Gulf War I - in the Arab World and the Middle East. Seeing worldwide - from the war in Vietnam until now - that every bullet and every bomb breeds more resistance against the inhuman US junta's war machine and its global terror!

* FPF-COPYRIGHT NOTICE - In accordance with Title 17 U. S. C. Section 107 - any copyrighted work in this message is distributed by the Foreign Press Foundation under fair use, without profit or payment, to those who have expressed a prior interest in receiving the information. Url.:  http://tinyurl.com/3z3r6

FOREIGN PRESS FOUNDATION
Editor: Henk Ruyssenaars
 http://tinyurl.com/2yxlyj
The Netherlands
 fpf@chello.nl

-0-



 

 

 


































Website: http://tinyurl.com/2ye2p2
 

Read more about: europa globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten

supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.