Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
Ku Klux Klan? 
j.p. - 13.01.2008 02:12

ik ga de pooster zeker op mijn raam hangen. met een vraag naar de maker ervan.
is het toevallig dat er gekozen is voor de layout van marlboro? dit vraag ik omdat morlboro wel eens in verband word gebracht met de kkk. zie link  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ku_Klux_Klan

waarvan
"De drie K's op het Marlboro-sigarettenpak zouden naar de Ku Klux Klan verwijzen. Ook het gebruikte lettertype wijst in die richting daar we - na het omdraaien van de naam 'Marlboro' op het pakje - orobljew (of horrible Jew) kunnen onderscheiden. Wanneer men vervolgens het bovenste deel van de merknaam afdekt kan men in de M en de stokken van de lb twee paar hangende voeten zien."

doorzoeken: http://www.stormfront.org/forum/showthread.php/marlboro-en-de-kkk-365942.html
en
 http://www.snopes.com/business/alliance/marlboro.asp
dat gesuggereerd dat philip moris , eigenaar van marlboro een kkk kopstuk zou zijn.
enz. enz.
stoppen met wilders 
fokke - 14.01.2008 10:38

sommiggen zijn al eerder gestopt

Website: http://kraak-forum.nl/viewtopic.php?f=8&t=4781
 
duh? 
nihilist - 12.01.2008 21:35

Dit begrijp ik niet:
"Een van de arrestanten is Pepijn Brandon, redacteur van deze website, de site van de makers van de poster."
Ik kan me haast niet voorstellen dat Pepijn werkelijk lid van de 'redax' van Indymedia is (alsjeblieft!), en ik denk niet dat deze, m.i. overigens niet bijster interessante postertje, door een site, welke dan ook, is gemaakt. Een poster wordt door een mens (of meerdere mensen samen) gemaakt, en kan via allerlei wegen op allerlei sites belanden.

Dus wat hier het geval is, is dat de IS reclame voor zichzelf maakt op Indymedia, maar zelf te beroerd is om de tekst die voor de eigen site bedoeld is aan te passen als ze 'm elders dumpen. Kortom, reden genoeg voor een verplaatsing richting prullenbak...
wat een sektarisch gezeik 
sjerp van wouden - 13.01.2008 17:39

mensen,

ik heb vandaag en gister in de bak gezeten omdat ik wilders' (en dat van de rest van rechts) zn racisme niet pik, en dat gezeik over IS dit IS dat, blabla alles domineren, dat heb ik nou wel ene beetje gehad.

Hoe beter kan je Wilders in de kaart spelen. Wij hebben nooit een punt gemaakt niet met iemand samen te willen werken, dus hou op met dat sektarisch commentaar en sluit de rijen tegen racisme!
Triest... 
J Arnhem - 12.01.2008 22:32

Dit was wel weer te verwachten. Een paar 'linkse' mensen beginnen hier natuurlijk over te zeuren, omdat het de IS betreft ("infiltratie", "reclame". Hoe kom je erbij?).

Er zijn natuurlijk tegenstellingen tussen anarchisten en trotskisten maar we behoren tot dezelfde radicaal-linkse vleugel!

Dat anti-Wilders posters zijn afgepakt en de actievoerders zijn gearresteerd is absurt! Het is puur censuur... De IS zou juist gesteund moeten worden op dit punt. Een paar van de reacties hierboven zijn echt achterlijk en die mensen zouden zich moeten afvragen hoe links en solidair ze eigenlijk zijn!

Het heeft inmiddels de landelijke pers bereikt:
 http://news.google.nl/?ncl=1135230065&hl=nl&topic=h


Plaatje 
Joop - 13.01.2008 13:49

Juist door de arrestaties is de poster nu verspreid op het internet. Zelf heb ik 'm in diverse Hyves groepen gezet. Puur uit protest.
POster 
Jasper - 13.01.2008 11:23

Vooral zo doorgaan ik vind dat wat de politie heeft gedaan onredelijk.
Wat hij doet mag wel maar mensen die er iets tegen doen mag niet vreemd.
Zo zie je maar weer eens dat dit echt een politie staat is.
WIlders 
Jasper - 15.01.2008 10:04

Even een melding volgens mij maakt Wilders inderdaad de dienst uit de laatste tijd wat hij zegt daar word ook gehoor aan gegeven.Ik vind dat een vreemde ontwikkeling.
wat een teken van solidariteit! 
Jaapje Solidair - 12.01.2008 22:05

Er staat in de tekst een foutje. Met de website wordt niet indymedia.nl maar www.internationalesocialisten.nl bedoeld.
Er zijn hier anti-racistische activisten gearresteerd, of je het met ze eens bent of niet. Lijkt mij reden voor steunbetuiging, ipv de facto de zijde van de politie en Wilders te kiezen.
En zelfs zover gaan om dit bericht naar de prullenmand te verwijzen, hoezo censuur, en dat ook alleen met het argument dat het afkomstig is van de IS. Eng en bizar!
Pepijn Brandon indymedia redacteur? 
in de rug... - 12.01.2008 21:33

Is indymedia.nl nu ook al geïnfiltreerd? Of doet de redactie alsnog publiekelijk afstand van de copy-paste van die bende is'ers?
discussie 
Chaoss - 13.01.2008 17:26

Ik dacht dat Indymedia niet bedoeld was als discussie pagina. Toch laat de redax allerlei suggestieve mededelingen gewoon staan. Doe ik ook maar een suggestieve opmerking: komt dit omdat dit IS bashende opmerkingen zijn dat ze mogen blijven staan?
extremist (reaktie op Brub) 
OR - 13.01.2008 15:13

Uit Wilders' stemgedrag en uitspraken blijkt wat hij werkelijk wil. Hij wil de sociale zekerheid nog verder uitkleden dan de afgelopen twintig jaar al is gebeurd. Hij wil meer privatisering in zorg, onderwijs, veiligheid/openbare orde en waarschijnlijk op nog meer gebieden (dijkbewaking? defensie?) Zijn plannen met die laatste twee dingen kan ik niet met uitspraken/stemgedrag van Wilders onderbouwen, maar het past naadloos in zijn polititieke lijn. Verder wil hij afschaffen van het minimumloon, CAO's (Iedereen moet zelf maar met zijn werkgever 'onderhandelen') en hij wil het ontslagrecht zover uitkleden dat we bijna van afschaffen kunnen spreken. Volledige huurliberalisatie is onderdeel van zijn programma, en hoe hij heeft gestemd inzake de zorgverzekeringswet van Hoogervorst zal niemand verbazen.
Wilders is een vrijemarktfundamentalist. De typering 'Extremist' is dus alleszins gerechtvaardigd. Dat hij met deze toch wat impopulaire liever niet in het nieuws komt is begrijpelijk en hoe hij het doet doet hij het, maar hij slaagt er in de aandacht te leiden naar zijn racistische uitspraken waarmee hij de schuld van alle problemen (die natuurlijk voor een groot deel zijn terug te voeren op bovengenoemde wetten) af te schuiven op de meest gemarginaliseerde groep in onze samenleving.
Naast extremist/fundamentalist is hij dus ook nog eens racist en (zoals jij zegt) populist. De waarschuwing op de poster hoeft nauwelijks een verdere toelichting.
Adhesiebetuiing tav anti-Wildersdemonstratie 
Astrid Essed - 16.01.2008 05:21

Geachte Redactie en lezers,

Voor zover nog niet gedaan, wil ik bij dezen iedereen een gelukkig, voorspoedig, gezond en strijdbaar 2008 toewensen
Op naar een wereld zonder oorlog, bezettingen, racisme, andere mensenrechtenschendingen en uitbuiting van de economisch zwakkeren door de sterkeren
Op naar een vrij Palestina,l Irak, Affghanistan en al die andere bezette landen
Voor gelijke rechten van migranten!

Langs deze weg wil ik van harte mijn adhesiebetuiging doen toekomen aan de Internationale Socialisten, niet alleen vanwege de moedige anti-Wildersdemonstratie, maar eveneens vanwege de overwinning van de vrijheid van meningsuiting [want van persoonlijke belediging van de heer Wilders was geen sprake!] en het demonstratierecht

Onder P/S doe ik u onder A toekomen de eveneens aan de Internationale Socialisten toegezonden adhesiebetuiging
Onder B is mijn reactie op het NUij Forum te lezen, met bijbehorende links

Vriendelijke groeten en nogmaals een strijdbaar jaar toegewenst

Astrid Essed

A Adhesiebetuiging Internationale Socialisten:

Geachte Redactie,

Voor zover nog niet gedaan, wens ik u persoonlijk een gelukkig, gezond en strijdbaar 2008 toe
Op naar een wereld zonder oorlog, racisme, bezettingen, uitbuiting van de economisch zwakkere door de economisch sterkere, zowel op individueel, industrieel en landenniveau

Bij dezen wil ik eveneens mijn adhesie betuigen voor de betoonde moed, met een dergelijke zeer rake poster tav de heer Wilders te hebben gepost
Ik acht de arrestatie van de drie betreffende activisten ten enenmale onacceptabel en de omkering van de politiek-maatschappelijke realiteit

Het is wel degelijk de ''heer'' Wilders, die een extremist is

Niet alleen getuigt zijn gedachtegoed zowel van discriminatoire, racistische en autoritair-facistische elementen [ik verwijs naar zijn pleidooi voor administratieve detentie, waarbij hij de illegale Israelische detentiesituatie van duizenden Palestijnen ten voorbeeld heeft gesteld en in zijn verlengde zijn onlangs gehouden pleidooi voor een Nederlands '''Guantanamo Bay''], met zijn voortdurende stigmatisering en criminalisering van zowel moslims, ''niet-westerse'' allochtonen en vluchtelingen en asielzoekers, getuigt hij van gevaarlijk extremisme cq haatzaaierij, die strafbaar is gesteld volgens artikel 137, Nederlands Wetboek van Strafrecht, om nog niet te spreken van de strijdigheid met artikel 1, Nederlandse Grondwet

Het is voor u wellicht in dit verband, interessant, kennis te nemen van mijn destijds in het aprilnummer van de Uitpers [www.uitpers.be] gepubliceerde artikel tav het politieke gedachtegoed van de heer Wilders

Zie

 http://antwerpen.indymedia.org/news/2007/04/6222.php

 http://baltimore.indymedia.org/newswire/display/14985/index.php


In ieder geval Geachte Redactie, nogmaals groot respect voor de activisten, die de moed hebben gehad, de gevaarlijke haatzaaierij van de heer Wilders aan de kaak te stellen

Mijn advies:

Laat u niet intimideren

De poster legt precies de vinger op de zere plek!

Nogmaals mijn complimenten

De strijd tegen mensenrechtenschendingen, oorlog, bezettingen, economische uitbuiting en rassenwaan zal ook in 2008, ondanks alle tegenreacties van dubieuze politici, Overheidsorganen en Inlichtingendiensten, met vernieuwde kracht doorgaan

Daar dienen wij allen, ieder op onze eigen wijze, een bijdrage toe te leveren

B Reactie op het Nuij Forum:

Zie

 http://www.nu.nl/news/1391132/10/Geen_vervolging_anti-Wildersposters.html

 http://www.nujij.nl/geen-vervolging-anti-wildersposters.1670804.lynkx






197
0 door Astrid Essed 1 seconde geleden
Geachte Redactie en lezers,

Voor zover nog niet gedaan, iedereen bij dezen een gelukkig, gezond en voorspoedig 2008 toegewenst:

Bij dezen uw aandacht voor het volgende:


Geheel terecht is naar mijn mening, het Openbaar Ministerie niet overgegaan tot strafrechtelijke vervolging van de demonstranten, die afgelopen zaterdag gebruikt maakten van hun demonstratierecht, alsmede het recht op vrijheid van meningsuiting, ter verspreiding van de zogenaamde ''Wilders-posters''

Eveneens heb ik het toegejuicht, dat zowel burgemeester Cohen als de Nationale Ombudsman zich in afkeurende zin over de aanhoudingen hebben uitgelaten
Opmerkelijk is bovendien, dat ook de heer Wilders geen voorstander van de aanhoudingen was

Het recht van meningsuiting is een van de belangrijkste in een democratische rechtsstaat vastgelegde grondrechten, die alleen beperkt kan worden wanneer er sprake is van belediging en discriminatie
De juridische bepalingen daarvoor zijn vastgelegd in artikel 137, Wetboek van Strafrecht en refereren o.a. aan het zich in beledigende zin uitlaten over een groep mensen ''op grond van hun ras, religie, levensovertuiging of sexuele geaardheid''
Ook refereren deze bepalingen aan het ''aanzetten tot discriminatie'' [1]

Zie onder noot 1 en zie de volgende link

 http://www.meldpunt.nl/index.php3?link=wvs137


Tav de heer Wilders is geen sprake van belediging, aangezien het betreffende pamflet geen betrekking heeft op zijn persoon, maar op zijn politieke gedachtegoed

Letterlijk staat er op:

''Extremist. Brengt u en de samenleving ernstige schade toe''

Uit het PVV partijprogramma, dat is gebaseerd op discriminatie [''alle moslims'' worden over een kam geschoren] en racisme [de referentie, in negatieve zin aan ''niet westerse allochtonen''], alsmede uit de uitspraken van de heer Wilders zelf [crimimalisering vluchtelingen en asielzoekers, het verbod op de Koran en de vergelijking met 'Mein Kampf, de kwalificering van Surinaamse verdachten in een roofzaak als ''beesten'', het pleidooi voor het niet toelaten van ''moslims'' in Nederland], kan gevoeglijk worden afgeleid, dat los van het discriminatoire element, de spanningen in de samenleving alleen maar kunnen toenemen

Dit is zowel voor autochtonen als de door hem gecriminaliseerde allochtonen een slechte zaak

Uit bovenstaande moge de ironie van het feit blijken, dat de ''belediging'' waarvoor de demonstranten aanvankelijk werden aangehouden, door de heer Wilders wordt zelf geinstigeerd en gepropageerd

Zie ook:

 http://www.uitpers.be/artikel_view.php?id=1636



Ik verwijs hierbij nogmaals naar de onder P/S beschreven bepalingen van het Wetboek van Strafrecht

Opmerkelijk was ook, dat de heer Wilders moet ik nageven, dat hij eveneens tegen de aanhouding van de demonstranten was gekant

In ieder geval ben ik zeer verheugd door de beslissing van het OM en wil ik van harte mijn adhesie betuigen met de moedige anti-Wilders demonstranten [leden van de Internationale Socialisten en een Groen Links Tweede Kamerlid], die in tegenstelling tot bepaalde politici en anderen, die racisme met de mantel der Liefde willen toedekken, wel kleur hebben bekend!
Ook is het een uitstekende zaak, dat Groen Links Gemeenteraadslid mevrouw Sargentini vragen heeft gesteld nav de aanhoudingen

De heer Wilders als persoon mag zeker niet beledigd of bedreigd worden, want respect voor iedereen is een universeel grond en beschavingsprincipe, maar zijn gedachtegoed dient te worden bekritiseerd en ontmaskerd!

Voor iedereen, die daartoe de moed heeft, mijn grote respect!

Vriendelijke groeten
Astrid Essed



Artikel 137, Wetboek van Strafrecht

''art. 137c. Belediging van bevolkingsgroep
1. Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk beledigend uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.
2. Indien het feit wordt gepleegd door een persoon die daarvan een beroep of gewoonte maakt of door twee of meer verenigde personen wordt gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie opgelegd. ''

''art. 137d. Aanzetting tot discriminatie enz. bevolkingsgroep
1. Hij die in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, aanzet tot haat tegen of discriminatie van mensen of gewelddadig optreden tegen persoon of goed van mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.
2. Indien het feit wordt gepleegd door een persoon die daarvan een beroep of gewoonte maakt of door twee of meer verenigde personen wordt gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie opgelegd. ''

''
art. 137e. Openbaarmaking discriminerende uitlatingen
1. Hij die, anders dan ten behoeve van zakelijke berichtgeving:

een uitlating openbaar maakt die, naar hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden, voor een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap beledigend is, of aanzet tot haat tegen of discriminatie van mensen of gewelddadig optreden tegen persoon of goed van mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap; ''
Zie ook:

 http://www.meldpunt.nl/index.php3?link=wvs137
plaatje 
brub - 13.01.2008 11:30

Met dank aan de Amsterdamse politie, staat dit plaatje nu overal op het net. Actie gelukt dus! Alleen dat 'extremist'... het gaat er natuurlijk om dat hij een extreemrechtse populist is, niet zo maar een extremist in het algemeen, lijkt me.
Buh? 
pepijn - 13.01.2008 10:54

De IS brengt de samenleving ernstige schade toe!
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.