Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
staartje 
Chaoss - 14.01.2008 16:09

Dit verhaal gaat dus een staartje krijgen:

Wie was dan de opdrachtgever tot de aanhoudingen op zaterdag en zondag?
Wilders beweert van niet, maar de politie beweert dat ze handelen naar aanleiding van een klacht (en die dus alleen van Wilders afkomstig moet zijn wil de arrestatie juridisch grond houden).
Wat ik ook begrepen heb is dat de activisten zonder proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld zijn.

Dus wie van de twee liegt? De politie die lukraak politieke activisten oppakt, of Wilders die misschien de opdracht gegeven heeft tot de aanhouding, maar de verontwaardiging gemerkt heeft.
morgen geen actie 
Jeroen - 13.01.2008 16:52

Er is nog helemaal geenn plan voor actie morgen.
Er wordt nu hierover breder overlegd voor een later tijdstip zodat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen. Wacht ajb dus de aankondiging af om verwarring te voorkomen.
Morgen groot protest? 
nn - 13.01.2008 15:54

Er zijn plannen om morgen opnieuw naar de Dam te gaan om te protesteren met de Wilders-poster, maar dan met honderden mensen. Meer info volgt.
bericht van de IS 
internationale socialisten - 13.01.2008 17:17

Beste mensen,

Voorzover wij weten hebben we niet opgeroepen om morgen nog een keer de straat op te gaan. Als we dat doen moeten we dat in ieder geval met een aantal dagen mobilisatietijd doen.
Sowieso laten we ons niet van de straat intimideren door wie dan ook, onze dagelijkse krantverkopen gaan door, onze bijeenkomst 'Wat gaat er schuil achter de islamophobie van Wilders?', 24 jan op de uva om 8 uur, gaat ook door.

Wat mensen kunnen doen, is de poster lokaal verspreiden (af te halen op www.internationalesocialisten.org), naar de bijeenkomsten komen en zich op de site intekenen om op de hoogte te blijven van acties, bijeenkomsten en dergelijk.

Zodirect nog het persbericht.
goed idee 
flipje - 13.01.2008 16:59

Doe het niet midden overdag, dan kan er niemand.
Maar dat er zo snel mogelijk veel mensen op de been moeten komen lijkt me duidelijk. Het heerschap zelf vindt al dat deze mensen nooit opgepakt hadden mogen worden, misschien kan ie mee demonstreren morgen.....
pion Wilders, & juridisch? 
MM - 17.01.2008 06:04

Wilders is -itt de voor velen gevaarlijke ongeleide projectiel Fortuyn- de wel aan een lijntje meelopende pion voor bepaalde belangen, met name van Israël. Zo liep hij elke week de ambassade plat tijdens zijn VVD tijd en nam hij een medewerkster over van de Israelische ambassade. Verder legde hij een krans voor een Israelische oorlogsmisdadiger en zamelde in dergelijke kringen geld in.

Men probeert een soort van nieuwe Fortuyn beeld rond hem te maken, maar is slechts een houterige marionet waarvan je al bij voorbaat vrij goed kunt voorspellen wat zijn (dus simplistische) standpunten en acties zullen zijn.

Uiteraard dient men wel te beseffen dat het Internationale Socialisten was die een aardige bijdrage leverde in de hetze tegen Fortuyn, met als gevolg de moord op hem door een mede-activist.
Dus dat men dan wat allergisch op dergelijke posters van I.S. reageert, is wel begrijpelijk. De vraag is echter of deze handelswijze ook juridisch toelaatbaar is?
Kort dag, helaas 
Paul - 13.01.2008 16:41

Jammer dat morgen een protest wordt gepland op de Dam. Beetje kort dag, waardoor ik helaas niet aanwezig kan zijn....woensdag wel. Ik vind dit selectieve optreden van het OM krankzinnig. Een geslaagde ludieke actie tegen Wilders die welhaast dagelijks alle moslims in het land en elders beledigt met zijn teksten en dergelijke. Laat het OM de basis van het aanzetten tot haat eens in de kladden grijpen...maar ja, kennelijk durft het OM het niet aan om een Kamerlid aan te pakken. In wat voor land leven we? Een repressieve, onderdrukkende staat....?
jezus... 
aNNtifa - 14.01.2008 09:47

kunnen we het strontfrontiaanse inhakken op elkaar AUB bewaren voor na de revolutie ;-)

een tip richting IS vanuit mijn ervaring rondom de Verdonk spandoeken, trap niet in de val om zelf naar de rechtbank te stappen, blijf de straat op gaan en laat je keer op keer arresteren en forceer invallen etc. tot dat of de smeris het opgeeft of tot zij je voor de rechtbank brengen.
Zo hou je het momentum in eigen hand.
Bij de spandoekoorlog ging het hele gebeuren als een nachtkaars uit toen wij naar de kortgeding rechter stapten en wonnen.

we wonnen de slag maar verloren de oorlog.

succes en ik haal ook snel zo'n postertje (vouw ik het onderste randje wel om natuurlijk ;-) )
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.