english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Weer doden in Afghanistan: Wie is er verantwoordelijk?
Henk Ruyssenaars - 13.01.2008 15:45

De volgens de Grondwet illegale Nederlandse oorlogsvoering - waarvoor geen mandaat noch een oorlogsverklaring bestaat - kost miljoenen mensenlevens en miljarden aan belastinggeld. Ons politieke personeel en de media hebben ons allemaal medeschuldig gemaakt, ook aan de doden van vandaag.

DE NEDERLANDSE MISSIE IN URUZGAN KOST INMIDDELS 800.000 EURO PER DAG.

Henk Ruyssenaars - Journalist

FPF - Zondag 13-01-2008 - De figuur die zich 'minister-president' noemt in Nederland, de met belastingen betaalde landverrader Jan Peter Balkenende, heeft voor de televisie en andere media verklaard "ten diepste geschokt" te zijn door de dood van de twee Nederlandse militairen gisteravond in Uruzgan. Maar, dat zegt het politieke en militaire personeel tegenwoordig altijd als er - mede door hun schuld - doden vallen.*

Natuurlijk gaan er condoleances naar de famlies van de 2 militairen uit Havelte die in Afghanistan zijn omgekomen, maar de vraag moet toch weer zijn: wat doen we daar eigenlijk in die landen? Want we zijn zonder het te willen medeschuldig gemaakt aan het vermoorden van miljoenen onschuldige mensen, en zijn er (officieel dus) 14 Nederlanders horizontaal naar Eindhoven en in 'n kist terug gekomen. En dat dus zónder enig soort oorlogsverklaring, en al evenmin voorafgegaan door 'n uitvoerig debat in het parlement zoals de Grondwet dat eist. En dat allemaal zonder dat er sprake was van enige dreiging door Afghanistan, het zowat armste land ter wereld?

ZIJNE EXCELLENTIE DE OORLOGSMISDADIGER

Balkenende mag dan wel weer, net zoals het andere oorlogspersoneel, zoals de omhoog gevallen en zich 'Excellentie' noemende v/d Knaap - [ http://tinyurl.com/ryqdn] - een verschrikking zoals Henk 'Mein' Kamp en nu Middelkoop - iemand die zich ook 'Christen' wenst te noemen - die mogen allemaal voorwenden 'diep geschokt' te zijn door de dood van deze militairen, maar uiteindelijk zijn deze politieke personeelsleden en de militairen die deelnemen aan de illegale gang van zaken, volledig verantwoordelijk.

Hen treft dus alle blaam, en niet alleen voor het uitroeien van de lokale bevolkingen in de mede door ons illegaal bezette gebieden, maar ze zijn - volgens de letter der wet en moreel - ook allemaal medeschuldig aan het sterven van de Nederlandse militairen. Het verblijf, de vergiftiging middels met uranium verrijkte ammunitie (DU, en de verlenging van het oorlogsgeweld is voor de onkundige militairen ook een doodvonnis. Het is kanker of de kogel. - Url.:  http://tinyurl.com/2dq39e

En volgens Internationaal Recht - en ook dus de Nederlandse wetgeving - schendt men sedert jaren het ook door ons ondertekende 'Handvest van de Verenigde Naties'. Dat verklaarde lang geleden al ook de vorige Secretaris generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, in een interview met de BBC:  http://tinyurl.com/5pl2v

BALKENENDE C.S. MAAKT NEDERLAND TE SCHANDE

De invasies, het oorlogsgeweld en alle miljoenen doden ten gevolge daarvan, waaraan wij door Balkenende's managers en hun machinaties meedoen, zijn dus volgens de wet illegaal. En goed beschouwd zijn we absoluut onmenselijk en helemaal verkeerd bezig. De media zouden daar onder normale omstandigheden wél melding van maken, maar spuien nu vrijwel allemaal misleidende propaganda en leugens in de breedste zijn van het woord. Dat wil zeggen dat betreffende deze politieke en militaire top de acties als 'oorlogsmisdadig' gekwalificeerd moeten worden, alweer volgens de letter der wet. Voor schendingen van het recht van de mens bestaat geen verjaring.

En met dat probleem zitten we dus al veel te lang: ons politieke personeel heeft hun eigenlijke opdrachtgevers - de mensen die hen veel te veel betalen - volledig in de steek gelaten, en heeft hen verraden. Nu werken deze z.g. 'volksvertegenwoordigers' vrijwel allemaal tégen het volk dat ze volgens de wet eigenlijk moeten vertegenwoordigen en hun belangen behartigen. Dat doen ze dus niet. En ondanks het feit dat we via de belastingen minstens zes maanden per jaar voor dit personeel en hun managers werken, mag er niet eens over worden gedebatteerd in onze vroegere volksvertegenwoordiging, het parlement. Dat heeft een al dikwijls een 'spreekverbod' gekregen. De hele gang van misdadige zaken is toch te gek voor woorden? Die globale roofmoord mag toch niet?

En dan kunnen figuren zoals de militare top onder Berlijn en 'christenen' zoals Middelkoop en Balkenende wel zeggen ''dat ze denken aan de ouders, familie en vrienden die nu rouwen om dit onherstelbare verlies," en dat ze intens met hen meeleven, maar daar koopt niemand iets voor. Zeer zeker niet de familes van alle miljoenen doden in Irak en Afghanistan. Waarom zijn die mensen überhaupt daarheen gestuurd, terwijl iedereen weet dat dit onwetig is? En strafbaar als een oorlogsmisdaad volgens het Wetboek van Strafrecht? Dat weten Nederlandse juristen en anderen toch ook? Waarom zeggen die dan niets? Of wordt wat ze wél zeggen zoals gebruikelijk in de doofpot gestopt?

Er is geen enkel inhoudelijk debat gevoerd over de deelname aan deze illegale en moordende praktijken, die - volgens de cijfers van UNICEF - alleen al in Irak en Afghanistan het leven hebben gekost aan miljoenen onschuldige mensen. En wij als Nederlandse staat doen daaraan mee? Dat kan toch niet? Dat druist toch in tegen elk fatsoensbegrip?

WIJ BETALEN VOOR HET VERMOORDEN VAN MILJOENEN MENSEN

De figuren die de Nederlandse bevolking in dit illegale en zeer kostbare circuit hebben meegesleept en tot medeplichtige oorlogsmisdadigers hebben gemaakt, worden middels de door ons allemaal betaalde hoogste belastingen ter wereld nog steeds van een salaris voorzien. En we betalen ook nog eens alle paleizen en onkosten van die vreemde SHELL-clan op Soestdijk etc. plus alle 'gouden handdrukken' en te hoge pensioenen voor de meelopers die heulen met de beulen. Terwijl het merendeel onder normale omstandigheden al lang bestraft hadden moeten worden omdat ze internationale conventies en verdragen met voeten treden en bijvoorbeeld ook marteling goedkeuren. Daar moeten ze toch voor worden gestraft? Of geldt fatsoen als begrip ook al niet meer? En hun eigen 'normen en waarden' dan? 'Gij zult niet doden.'?

Volgens de premier is de missie in Afghanistan "risicovol en moeilijk. Korporaal Poortema en soldaat Schol werkten zij aan zij met hun collega's aan een betere toekomst en nieuwe hoop voor de mensen daar. Zij verdienen het grootste respect voor hun inzet en hun moed." zei hoogste ambtenaar Balkenende. Wel wetende dat dit absoluut niet waar is: het enige wat we daar 'opbouwen' is haat. Haat tegen een moordende en bezettende macht, iets dat de soldaten beinnen te begrijpen. Ze zijn erin geluisd door figuren zoals Balkenende, de slijmerige Verhagen, VS-NATO-slaaf de Hoop Scheffer, en soortgelijke oorlogsmisdadigers.

DE NEDERLANDSE MISSIE IN URUZGAN KOST INMIDDELS 800.000 EURO PER DAG.

DAT IS DE STAND VAN VAN VANDAAG. DE POST ‘ONVOORZIEN’ LOOPT SNEL OP. EN U BETAALT!

Voorafgaand aan de twee jaar durende missie werden de kosten van de totale operatie geschat op ongeveer 340 miljoen euro. De missie begon op 1 augustus vorig jaar. Maar nu, tien maanden later, heeft Defensie zijn begroting al met 240 miljoen bijgesteld naar 580 miljoen euro. Defensie meldde dit vorige maand aan de Tweede Kamer. Daarmee is het de duurste militaire operatie in de Nederlandse geschiedenis. Op de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie verwachten ambtenaren dat die kosten de komende maanden nog verder oplopen.

De personeelskosten in Afghanistan bedragen volgens de laatste berekeningen van Defensie 237 miljoen euro. Dat is ruim 130.000 euro per militair. De F-16’s kosten 38 miljoen euro en de overige materieelkosten bedragen samen 305 miljoen euro. Over de oorzaken van de oplopende kosten wil Defensie niets kwijt." - Bron - NRC (de leugenachtige 'Jerusalem Post' van Holland) - Url.:  http://www.cemab.be/print.php?id=4003&comments=yes

Heel toepasselijk in dit verband is het uitstekende gedicht van Gerrit Komrij, de 'Dichter des Vaderlands' die op 10 Mei 2002 dit prosa - ter gelegenheid van de politieke moord door de machthebbers op Fortuyn - publiceerde, en hetgeen telkens op dit soort staatsmoord-begrafenissen en bij andere politieke doden hardop zou moeten worden voorgedragen. Want bij dit oorlogshetzende, moord en marteling godkeurende politieke tuig, druipt de schijnheiligheid ervan af.

DE ZITTENDE POLITICUS.

Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.

Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel

Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,

Nadat de gek de nar had omgebracht,

Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,

En maakte hij onbespied een pirouette.

Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.

Hij oefende het woord 'geschokt' voor morgen

En sliep als twintig ossen kunnen slapen.


Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.

Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.

Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.

Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,

En ziet nog steeds het echte monster niet.

G. KOMRIJ

-0-

Referenties - links:

* ZONDAG KERKDAG? - 'GIJ ZULT NIET DODEN' BALKENENDE? - Url.:  http://tinyurl.com/2pmsz4

* BRON: BALKENENDE IS GESCHOKT - Industrie informatie-bureau ANP (eigendom van de 'front multinational' - Fentener van Vlissingen) via het absoluut onbetrouwbare propaganda-orgaan Trouw, op 13 januari 2008 - Url.:  http://oruzgan.web-log.nl/uruzgan_weblog/2008/01/balkenende_diep.html

* NATO EUROPE TAKING OVER MORE ILLEGAL US WARFARE & JAAP D HOOP SCHEFFER - The Shame of the Netherlands. - Url.:  http://www.indymedia.org.uk/en/2005/06/313362.html

* DE NEDERLANDSE BELASTINGBETALER: ENGELSTALIGE VIDEOS - AFGHANISTAN - GUN CAMERA FOOTAGE: U.S. 'KILLING FIELDS' - Url.:  http://india.indymedia.org/en/2003/02/3453.shtml

* THE RABBITS: HOLLAND IS A US/UK 'NEOCOLONY'. A 'PRODUCTION UNIT' IN THE EUROPEAN UNION, ANOTHER NWO STEP. - KILLING FOR PROFIT - Url.:  http://tinyurl.com/aln7f

* US/UK JUNTA'S ALLIANCE AND THE AFGHAN GENOCIDE - SIX MILLION EXCESS DEATHS? - Url.:  http://www.countercurrents.org/polya081107.htm

* HITLER: AN OFFICER AND A GENTLEMAN? - History's warning regarding a compliant media. - Url.:  http://www.informationclearinghouse.info/article4420.htm

*NEWSPAPERS (AND OTHER MEDIA) MAINTAIN THAT THEY ARE ENTITLED BY A “PRIVILEGE” TO LIE, etc., by proxy – that is, by printing the lies, etc. of others without verification and/or qualification. Yet, that is not the whole of it. - Url.:  http://tinyurl.com/3a8c9p

* THE GLOBAL WAR CRIMINAL HENRY KISSINGER REFERRED TO MILITARY MEN AS: "DUMB, STUPID ANIMALS TO BE USED" AS PAWNS FOR FOREIGN POLICY." Source - Url.:  http://portland.indymedia.org/en/2003/06/266114.shtml

* CHENEY ORDERS MEDIA TO 'SELL' ATTACK ON IRAN - Url.:  http://www.infowars.com/articles/ww3/iran_cheney_orders_media_sell_iran_attack.htm

* WHY U.S. AMERICANS (AND MANY IN OTHER COUNTRIES) WILL BELIEVE ALMOST ANYTHING THEIR 'GOVERNMENT' AND PROPAGANDA MEDIA TELL THEM - Url.:  http://www.rense.com/general78/believe.htm

* THE GLOBAL ELITE: WHO ARE THEY? - Url.:  http://tinyurl.com/2y5854

* AMERICA (PLUS THE EUROPEAN UNION, AFRICA, LATIN AMERICA, JAPAN ETC. ETC.) PLUNDERED BY THE GLOBAL ELITE - Url.:  http://tinyurl.com/2gfynw

* THE USE OF THE PHRASE ‘ANTI SEMITISM’ IS PURE NONSENSE - Many only claim to be jewish, so they can hide behind the false phrase when their global criminal and inhuman activities rightfully are attacked. - Url.:  http://tinyurl.com/y8fwhf

* THE US IS A 'CRIMOCRACY' - Christopher Bollyn: "This is how the U.S. government, which I call a "crimocracy" works. - Url.:  http://www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?read=110673

* FPF-COPYRIGHT NOTICE - In accordance with Title 17 U. S. C. Section 107 - any copyrighted work in this message is distributed by the Foreign Press Foundation under fair use, without profit or payment, to those who have expressed a prior interest in receiving the information. Url.:  http://tinyurl.com/3z3r6

FOREIGN PRESS FOUNDATION
Editor: Henk Ruyssenaars
 http://tinyurl.com/2wegpc
The Netherlands
 fpf@chello.nl

-0-











- E-Mail: fpf@chello.nl Website: http://tinyurl.com/2dq39e
 

Read more about: media militarisme vrijheid, repressie & mensenrechten

supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.