english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Circuscampagne Respect voor Dieren 2008 van start
Respect voor Dieren - 24.03.2008 00:05

Nog niet zo lang geleden heeft een nieuwe actiegroep zich opgericht die acties doet onder de naam Respect voor Dieren (rvd). Een flinke groep jonge en oudere activisten heeft zich verenigd en heeft besloten om zich in 2008 eens flink op circussen met dieren te focussen, en dan met name in de noordelijke provincies. Natuurlijk is dit niet het enige punt waarop deze groep zich richt, doch de eerste acties waren bij een paar beruchte circussen, waarvan een paar al bekend stonden als zijnde zeer agressief tegen activisten. Hieronder de verslagen van de gevoerde acties:

Hoogeveen: Er is nog niets aan de hand
Hoogeveen: Er is nog niets aan de hand

De clown en de meid met de SuperSoaker vlak na de aanval. De hond was lief hoor.
De clown en de meid met de SuperSoaker vlak na de aanval. De hond was lief hoor.

Verslag demonstratie Belly Wien / Solero 5 maart 2008 te Zuidlaren

Belly Wien is een circus welke bekend staat om hun zeer agressieve houding tegenover activisten. Nog niet zo lang geleden is een activist van rvd. mishandeld door 6 personen van dit circus terwijl hij op de bus stond te wachten na een flyeractie. Niet lang daarna stond er weer een actiegroep flyers uit te delen aan bezoekers toen medewerkers van dit circus heibel gingen maken door onder andere met zand te gooien en activisten uit te schelden, hen hardhandig van het terrein te duwen waarbij kledingstukken niet gespaard bleven en hen uiteindelijk wegjoegen met een overmacht aan mensen, terwijl de flyeraars gewoon op de openbare weg stonden. Dit circus blijft ondanks alles gebruik maken van oa. paarden, Siberische tijgers, honden, kamelen, antilopen, apen, zebra's en een giraffe. Woensdag 5 maart is het hun eerste show van 2008, samen met het circus Solero, welke ook een aantal dieren gebruikt. Het vond plaats achter de Prins Bernhardhoeve, waar Belly Wien overwinterd heeft. Hun dieren stonden in stallen in het gebouw.

Hun reputatie heeft ons doen besluiten hier niet met een klein groepje te gaan staan, maar met een redelijk grote groep van zo'n 35 mensen. De actie was aangemeld bij de gemeente, dus de politie stond al op wacht. We hadden 2 megafoons bij ons, een trommel en 2 spandoeken. Aangekomen bij de kassa werden we hartelijk welkom geheten door Roman Zinnecker, de directeur van Belly Wien. Ondanks dat de smeris erbij stond werd hij al aardig agressief tegen een paar mensen die volgens hem te ver het terrein op liepen. De politie heeft een goede poging gedaan om dit diplomatiek in goede banen te leiden. Wij mochten niet het gehuurde terrein op, maar verder stonden ze ons geen haar breed in de weg.

Omdat er twee parkeerplaatsen waren aan beide kanten van de tent hebben we ons opgesplitst in twee groepen, waarvan één omliep om aan de andere kant te geraken. Achter de tent kwam werd deze groep aardig lastig gevallen door circuspersoneel. Ze riepen opdrijvende commando's en scheldwoorden, alle in het Duits. De tent voorbijgelopen kwamen er al wat agenten ons tegemoet die ons vertelden dat we niet op de parkeerplaats mochten staan, maar wel auto's mochten aanhouden om deze een flyer aan te bieden. Wat later kwam er nog een afsplitsing van de eerste groep achterlangs naar de tweede groep toegelopen. Ook zij werden lastig gevallen en het kwam haast tot schermutselingen. Na telefonisch contact met de eerste groep werd de politie gewaarschuwd en deze snelde zich naar de achterkant van de tent waardoor dit met een sisser afliep.

De beide groepen stonden van twee kanten de tenten te bestoken met leuzen als 'Dieren hebben rechten, alle dieren vrij', 'Belly Wien, dierenbeulen' en nog wat in die trant. Het aantal bezoekers vonden wij nogal tegenvallen, zeker voor zo'n première van een dubbelshow. De reacties waren, zoals we dat wel gewend zijn, wisselend, doch sommige mensen reageerden wel heel positief. Onze boodschap 'Alle dieren de tent uit' kwam duidelijk over, en de meeste mensen namen de moeite om te stoppen met hun auto om een flyer aan te nemen. De meest opmerkelijke reactie kwam van een drietal jongedames, welke al hard begonnen te twijfelen toen ze ons zagen staan, toch maar naar de tent liepen met hun vrijkaartjes, nog meer twijfelden en alsnog terugliepen en voor onze neus hun kaartjes verscheurden. “We zijn terug gegaan en hebben de kaartjes verscheurd. De activisten begonnen te juichen en we kregen er gewoon alle 3 een kick van!! We voelen ons nu zo goed dat we niet zijn heen gegaan!” aldus de drie meisjes in een mail aan rvd.

Met deze actie hebben we Belly Wien duidelijk gemaakt dat we ze ook dit jaar met frisse moed hen het dierenmishandelende leven flink zuur gaan maken. Aangezien het bezoekersaantal vrij laag was lijkt het ons dat het ze niet meer zo goed afgaat de afgelopen tijd, zelfs niet in de kleinere dorpen in het platteland gelegen. We hebben aardig wat mensen bewust gekregen van het feit dat dieren in het circus een fenomeen van het verleden is, waar dieren vernederende kunstjes moeten vertonen die hen met geweld, onderdrukking en macht zijn aangeleerd. Dieren behoren hun natuurlijke gedrag te kunnen vertonen, wat gewoon niet kan in gevangenschap. Dierengebruik voor vermaak is gewoon belachelijk en wij zullen lekker doorgaan tot de laatste kooi leeg is!



Verslag flyeractie Renz Berlin 15 maart 2008 te Hoogeveen

Sinds we met een lekker grote gemotiveerde groep waren bij de vorige actie in Zuidlaren, waren er ook weer flink wat van de partij om bij een ander berucht circus van zich te laten horen. Met wat minder dan de vorige keer, maar toch wel een luttele 25 man, gingen we op pad naar Hoogeveen om voor het circus Renz Berlin flyers uit te delen aan bezoekers.

Wederom met een spandoek getooid, doch zonder megafoons, stonden we fier voor de kassa ons ding te doen, tot de directeur met wat handlangers op ons af kwam lopen en de activisten hardhandig van het terrein af werkte. Zelfs op de openbare weg werden we nog hard geduwd en bedreigd. Ook trachtten ze onze flyers af te pakken. Er kwamen wat meiden op ons afgerend met Super Soakers en begonnen ons nat te spuiten. Niet echt gewelddadig, maar wat een géur zeg! Bleek dat men er olifantenpis in had gedaan! En ons maar bespuiten, en heen en weer rennen, en roepen dat we op moesten rotten enzo... Een groep was hierdoor wat pissig, en begon leuzen te roepen, terwijl wat anderen gewoon doorgingen met flyeren. De reeds gealarmeerde politie liet 10 minuten op zich wachten. In de tussentijd is het ons gelukt om een paar waterpistolen af te pakken en te vernielen, enkele mensen moesten toen de clowns bijna letterlijk van zich afslaan.

Toen de politie was gearriveerd was de rust snel hersteld. Er waren heel wat buurtbewoners op het lawaai afgekomen, en deze kregen ook allemaal een flyertje. De flyeractie heeft zich verder gewoon kunnen voltrekken, onder toeziend oog van de politie. Toen drie activisten voor de zoveelste maal alsnog werden belaagd met de befaamde substantie werd de sluipschutster meteen door de arm der wet in de kraag gevat en heeft het pistool moeten inleveren. Wellicht heeft zij een waarschuwing of een proces-verbaal gekregen oid.

Het gebeuren heeft in de Telegrof gestaan, is op de landelijke radio genoemd, heeft kortom lekker veel media-aandacht genoten. Onze woordvoerder heeft een interview gedaan met RTV Drenthe over dit gebeuren. Wat de activisten ervan vonden? 'Ach, zo rook het vroeger bij ons op de boerderij ook' en 'Nou ja, wij kunnen ons gewoon gaan doesjen, dit valt in het niet bij wat die dieren dag na dag, hun leven lang te verduren krijgen. Ons krijgen ze zo niet klein hoor!'. Renz Berlin krijg nog wel vaker bezoek van ons.



Verslag demonstratie Renz Berlin 21 maart 2008 te Roden

Vandaag hebben we besloten dat ook Renz Berlin een lawaaidemo verdiend heeft. Afgelopen keer hebben ze ons bespoten met olifantenpis, dus nu is het persoonlijk. Wederom met 25 mensen en deze keer gewapend met drie spandoeken, twee megafoons én regenjassen zijn we afgerezen naar het nét nog in Drenthe liggende Roden.

Er waren heel wat journalisten die ons al opwachtten, evenals onze blauwgepette vrienden, met feestelijke in het oogspringende felgele hesjes. Het terrein was compleet omheind en had slechts één ingang, waar zich een groepje flyeraars zich ophield tijdens de actie omdat iedereen daar tóch langskwam. Een eindje naast de ingang, midden voor de tent hield zich een groep activisten op die een knallende lawaaidemo verzorgden, en met hun megafoons goed te kennen gaven dat ze er waren. Nog wat verderop stond nog een groepje te flyeren. Er was volop aandacht van fotografen, verslaggevers en ook locals. Iemand van het circus begon terug te schreeuwen door een megafoon, maar werd dat verboden door de politie. Toen zetten ze keiharde muziek aan, wat ook niet mocht. Daarna gingen ze over naar wat minder harde muziek, wat ons alsnog enigszins overstemde.

Het bezoekersaantal viel ons wederom tegen, hoewel het goede vrijdag was en zelfs mooi weer. Een activist kwam nog onder de blubber te zitten omdat een omstander de voorwielen van zijn in de berm geparkeerde auto op hem richtte en vervolgens vol gas wegreed. De twee agenten die voor hem stonden zaten er erger onder trouwens... We houden Renz Berlin in de gaten en trachten telkens als zij hun tent ergens opzetten in de buurt er minstens één keer voor te staan. Tot de laatste kooi leeg is dan hè.

- E-Mail: respectvoordieren@yahoo.com Website: http://www.respectvoordieren.nl
 

Read more about: natuur, dier en mens

supplements
Zet je woede om in actie! 
Respect voor Dieren - 24.03.2008 17:22

ACTIES APRIL

Respect voor Dieren zet in haar campagne tegen dierencircussen door! De komende weken volop acties tegen dieruitbuiting voor vermaak. Ook is er nog een actie voor diervrij eten. Zet je woede om in actie!


Donderdag 27 maart:
Straattheater in Zaandam, ivm de komst van dierencircus Moskou - Holiday
Verzamelen 15:45uur, station Zaandam, stadskant

Zaterdag 29 maart:
Twee acties tegen circus Moskou - Holiday
Verzamelen 13:45uur, station Zaandam, stadskant
Verzamelen 17:15uur, station Zaandam, stadskant
Acties tegen circus Herman Renz
Verzamelen om 13:00uur op station Roermond, bij hoofdingang, meer info  http://indymedia.nl/nl/2008/03/51123.shtml
Verzamelen om 18:00uur op station Roermond, bij hoofdingang, meer info  http://indymedia.nl/nl/2008/03/51123.shtml

Zondag 30 maart:
Protest tegen circus Moskou - Holiday
Verzamelen 11:15uur, station Zaandam, stadskant

Zaterdag 5 april
Actie voor diervrije voeding:
12:00uur, grote marktstraat Den Haag, bij Ekoplaza

supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.