english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
nieuw beleid: Eigen veelplegers Eerst
Joke Kaviaar - 04.06.2008 23:08

Albayrak blijft maar bezig. Meer dan Verdonk slaagt zij erin om mensen te criminaliseren, te vervolgen, op te sluiten.. Onlangs nog met succes 140 chinezen opgeborgen, de mogelijkheden verruimd om mensen ongewenst te verklaren en dan nu: de "illegale veelpleger".

Wie kan dáár nu moeite mee hebben?


Eigen Veelplegers Eerst!

Iedereen heeft recht op een tweede kans. Dat is het uitgangspunt van iets dat ze resocialisering noemen. Nieuw is dat de ene mens meer recht heeft op een tweede kans dan de ander. Sterker nog: er zijn mensen die recht op geen enkele kans hebben, er zijn mensen die rechten hebben op tweede kansen, en er zijn er die eindeloos kansen blijven hebben, zonder dat hen ook maar een strobreed in de weg wordt gelegd.

Staatssecretaris Albayrak, Trots-op-Nederland-voortrekster Rita Verdonk, eens-minister-altijd minister-en-maakt-niet-uit-waar-minister Donner, en vele andere lieden die het Neerlands landschap met hun retoriek bevuilen, behoren tot die laatste groep: verantwoordelijk voor de Schipholbrand, doden in bajesboten of op de vlucht voor politie, talloze zelfmoorden en wanhoopsdaden ten spijt: kansen voor dit soort tuig zijn en blijven er legio.

De gemiddelde eens-een-junk-altijd-een-junk verslaafde landgenoot behoort tot de voorlaatste groep. Telkens weer opgesloten, opgelapt, en tijdelijk afgekickt omdat de strafwet het niet pikt dat mensen eenmaal begonnen te gebruiken altijd zullen blijven nodig hebben, wordt voor hen ten langen leste besloten dat de oplossing moet liggen in de zogenaamde ISD maatregel: twee jaar gedwongen behandelen en dan maar hopen dat de maatschappij de mensen terugnemen wil.

Men noemt zoiets een ‘tweede kans’. Het is natuurlijk alles oplichterij want zolang drugsgebruik, drugsbezit en drugshandel blijvend selectief strafbaar worden gesteld teneinde de wapenindustrie en de regerende drugsbaronnen toch vooral blijvend te laten bijdragen aan de wereldwijde kapitalistisch economische orde, houd je mensen die de onbetaalbare drugs blijven gebruiken en dus daarvoor moeten stelen, oplichten, zich prostitueren enzovoorts… Maar toch, de meeste mensen denken daar niet aan, dus de ISD maatregel, als zoveelste onderdeel van het strafrechtsysteem, lijkt het ei van Columbus.

Ik noemde ook nog een eerste groep. Door Albayrak worden zij genoemd: “illegale veelplegers”. De grootste verdoemden der aarde! Hierheen gekomen ooit met de gedachte in dit land een leven op te bouwen, zijn ze bedrogen uitgekomen.

Er kwam een koppelingswet. Er kwamen nog meer onnoembare wetten. Er kwam een ID plicht wet. Er kwamen razzia’s op werkplekken, met hoge boetes voor uitbuitende bazen en opsluiting voor de werknemers, er kwamen razzia’s in huizen, er kwamen interventieteams, noodopvang werd opgeheven, medische zorg ontnomen. Er kwamen maatregelen en straffen en tenslotte riep de huidige staatssecretaris Albayrak dat al die mensen, eenmaal slachtoffer geworden en zich behelpend met tot crimineel verklaard gedrag, nu nóg sneller ongewenst kunnen worden verklaard, en nóg vaker en nóg sneller opgesloten en uitgezet kunnen worden, en verdomd!: als dát niet helpt, de nieuwste maatregel: Eigen Veelplegers Eerst.

Voor dezelfde ‘feiten’ waarvoor de ‘eigen’ veelpleger gedurende een ISD maatregel twee jaar lang ‘begeleid’ wordt om hem weer op het ‘rechte’ pad te krijgen, kan de ‘illegale’ veelpleger vanaf nu zonder ommezien voor twee jaar worden opgeborgen. Niks geen hulp, niks geen begeleiding, niks geen ‘resocialisatie’.
Albayrak is duidelijk: “Het is niet de bedoeling dat illegalen terugkeren in de samenleving".

Buiten beschouwing gelaten: de daaropvolgende ‘vreemdelingendetentie’ die ook al gauw een maandje of 18 mag duren, uitzetting of niet. Kortom: wéér is de man of vrouw die nooit papieren of kansen had, nooit een dak boven het hoofd, een droge en rustige plaats om te slapen, een eerlijke plek om te werken, nooit ook maar iets heeft gehad, zelfs niet eens een veilige thuishaven in welk land dan ook, wéér is die man of vrouw de boosdoener van alles. Niet het beleid.

We hebben het er zelf naar gemaakt dat kanslozen, papierlozen, telkens opnieuw opgesloten en psychisch gefolterde mensen almaar wanhopiger worden en ons confronteren met hun onmacht. Het beleid is er al vanaf eind jaren zeventig, toen ‘gastarbeiders' niet meer bruikbaar werden bevonden, op gericht om schapen te zoeken om zwart te maken, stokken te vinden om reeds gebeten honden mee te slaan, naar beneden te trappen omdat naar boven moeilijker gaat, kortom: te behouden wat ‘onze’ volksidentiteit is: die van handelaars, uitbuiters, wegwerpers, egoïsten, slavenhandelaars, kolonisten en meer van die in oranje gehulde dommeriken die denken dat slecht gedrag samenhangt met alles dat zij zichzelf niet toerekenen als eigenschap.

Albayraks beleid, de Neederlandse mentaliteit, de Europese gedachte: het is één grote massa vervuild grondwater van eigen bodem dat gaandeweg de grond onder onze voeten, die stinkt naar racisme en nationalisme, tot een glibberig pad maakt waarover we steeds dreigen uit te glijden. We boffen dat we nog kunnen lopen over de hoofden van al die waardeloze mensen die in die modderpoel reeds lang kopje onder zijn gegaan. Ze stikken er haast in, maar wij houden ons staande en halen opgelucht adem. Daarvoor danken wij Albayrak, Verdonk, en al hun voorgangers: Gelukkig hebben wij, De Nederlanders, nog altijd vele streepjes voor, hoe rot we ook zijn!


Joke Kaviaar 4 juni 2008

Bij: “Illegale veelpleger langdurig opgesloten”
Zie
 http://www.nu.nl/news/1597001/13/Langere_celstraf_voor_illegale_veelplegers.html







- E-Mail: info@jokekaviaar.nl Website: http://www.jokekaviaar.nl
 

Read more about: anti-fascisme / racisme europa globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten

supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.