Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Waarom die haatcampagnes tegen China? 
Rik - 06.08.2008 16:40

Het communisme zit wel erg hoog bij u. Vandaag in acht-uur-journaal 6 minuten China; 6 minuten Solzjenitsin en nog 5 minuten Cuba. Daarna nog 5 minuten voor al het andere nieuws. En dan is de tijd van het acht-uur-journaal weer op. Wat is daar nu voor nieuws aan? Waarom daar zo veel negatieve aandacht aan het communisme/socialisme/Cuba/China besteden in het 8-uur-journaal? Niet alleen vandaag, maar regelmatig allerlei onzin nieuws en nieuwtjes. Is dat pathologisch bij jullie, of is het projectie? (resp. een ziekelijke nijging en een psychologische aandoening.)

Wat willen jullie toch van China? Wat willen jullie van Cuba? Willen jullie dat de bevolking een hekel aan het communisme krijgen of willen jullie het belachelijk maken? Wat is trouwens het verschil? Jullie willen - dus - gewoon de koude oorlog voortzetten!

Jullie gedoe met communisme of socialistische landen - de meeste avonden weer - is en blijft een aanfluiting. De moeite niet waard. Maar dit keer ben ik toch maar eens in de pen geklommen... Zijn jullie vergeten dat jullie en mijn ouders en hun voorgaande 10 generaties ook hebben moeten lijden, opofferen en afzien? (En in krotten hebben moeten wonen...)
In China en Cuba is een inhaal-slag bezig. Het westen heeft die landen, net als oost-Europa 200 - 300 jaar uitgebuit en 60 jaar geboycot. (Net als jullie met de SU hebben gedaan.) Mogen de socialistische landen dan een klein stapje lager staan dan wij. Binnenkort staan wij weer een stapje lager als de crisis doorzet...

De al enige maanden durende aanval van rechtse krachten en m.n. de Nederlandse sociaal-democratische instituten als jullie van de vara, amnesty en vpro op China lijkt sprekend op de aanval tegen de olympische spelen van 1956 in Australie toentertijd: allemaal gepaard gaande met leugens, bedrog, de kift en het meten met twee maten. De Nederlandse sportploeg was toentertijd de enige die niet ging. Dom dus. Nederland moest zo nodig erger anti-communistische zijn dan wie ook. Wat is dat toch met de Nederlanders? Moet de geschiedenis weer herhaald worden? Opvallend is dat liberalen en christen-democraten in het debat niet erg meedoen. De media wel. Laat men de koude oorlog tegen communisten en socialistische landen weer opflikkeren? Laat men de media het vuile werk doen.

Wat bezielt iedereen toch? Mag een land zich op zijn eigen manier ontwikkelen? Mag een land zijn eigen weg, zonder winsthonger, zonder kolonialisme en zonder grondstoffenroof ontwikkelen. Mag een land zich niet ontworstelen aan het IMF en de wereldbank? Aan het wereldwijde imperialisme?

Waarom pleegt men met het grootste gemak inmenging in andermans aangelegenheden? De regels van de Verenigde Naties staan dat niet toe. Sport moet verbroederen. Het IOC en het NOC weten dat toch? Men heeft die regels zelf gemaakt. Waarom staat men niet toe dat China het op zijn eigen manier wil doen? In China gaat niet alles voor de winst. De mensen gaan voor. Hier is dat omgekeerd. Hier heeft men geen recht op een baan; geen recht op een huis; geen recht op een ziekenverzekering. Hier zijn 1 miljoen mensen die een goede vaste betrekking zoeken; 10-duizenden hebben geen huis; 100.000 zijn in Nederland niet meer verzekerd. In China heeft men die rechten wel.

Krotten opruimen is toch heel normaal. Men krijgt betaald volgens een andere norm dan hier. Je, maar wel betaald! (Dat zegt u er niet bij.) En zaken als kinderarbeid, waar u het vaak over heeft, is in Nederland haast uitgevonden. Bijna elke boer of tuinder laat in Nederland zijn eigen kind op de boerderij voor een habbekrats of niks werken. Dat gebeurt hier al 500 jaar of langer. Wordt dat vergeten? Muiswinkel en de vara meet met twee maten.

De meeste media hebben de afgelopen 60 jaar blijkbaar maar EEN functie gehad: de Nederlandse arbeidersklasse af te laten zien van het streven naar een socialistische maatschappij. En daarom moet, na de Sovjet Unie al die jaren belachelijk gemaakt te hebben en hun spelen geboycot, China nu belachelijk worden gemaakt en deze spelen geboycot worden. Let wel: niet Cuba, dit keer, maar China. Is dat niet allemaal een brug te ver voor onze Nederlandse media. Het lijkt wel die grap met de muis en de olifant op die brug en hun gestamp: wat stampen we toch lekker.
De sociaal-democratie verschilt in grote lijnen grosso modo dus niets ten opzichte van de (andere) imperialistisch denkende partijen als VVD en CDA. Sterker nog die gewone rechtse partijen lachen zich rot als ze die PvdAers de kastanjes uit het vuur zien halen.

De media hebben het enige perspectief op een betere wereld dat er uberhaupt in de wereld is - een socialistische maatschappij - uit de hoofden en harten van de mensen geramd. Dat neem ik ze enorm kwalijk. Dat anti-communisme als doel, heeft ze zichzelf blijkbaar al in 1946 gesteld; misschien al wel in 1918. En dat anti-communisme gaat gewoon maar door. Wil iemand deze leugen-machine stoppen of de stekker eruit trekken; aub.

Is het de kift van de zogenaamde 'linkse' pers, zoals rechts u noemt, dat het China vooralsnog WEL lukt om socialisme voor de werkende klasse een reeel bestaand alternatief voor de crisis van het kapitaal, te laten zijn? De media hebben zichzelf zodanig gehersenspoeld dat ze nu weer met het grootste gemak de groots mogelijke onzin over China naar voren brengen; vaak ook nog met ons geld, publiek geld, geld uit de algemene middelen, notabene.

Grotere onzin en subtielere leugens over socialistische landen en China als dezer dagen bij de nos, vara, vpro, nova en eenvandaag lees je zelfs in de Telegraaf niet of hoor en zie je niet bij de commerciële zenders.

DUS HANDEN AF VAN CHINA.

==== KOMITEE HANDEN AF VAN CHINA ====


Rik Min, Komitee Handen af van China
Schopmanlanden 22, 7542 CN Enschede
Tel. 053 - 4.30.30.73 b.g.g. 4763.881
 http://home.hetnet.nl/~r.min/pol/index.html

Communistisch 
Chaoss - 06.08.2008 17:27

Wat is er communistisch of socialistisch aan China?
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.