Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
handen ineenslaan! 
Piet - 07.10.2008 16:55

Als reactie op schrijver Makhno hierboven:
anarchisten hebben nog nooit een revolutie tot stand gebracht.
Het gehele kapitalistisch stelsel is zo anarchistisch als je maar kunt denken.
Tegenover al dat negatiefs:
Het is hoog tijd om eensgezind op te trekken en forse looneisen te stellen (zie de gebeurtensisen in België en Frankrijk) en als werkenden niet af te laten schepen met een habbekrats terwijl bankdirecteuren verder mogen in het casino met het geld van de werkers!

Kredietcrisis 
NN - 09.10.2008 02:58

CRISIS

I'm loving it
Piet is wat vergeten 
Oom Jan - 07.10.2008 23:00

Wat te denken van: de Spaanse Revolutie (1936-'39)?

Er zijn bovendien heel veel anarchistische economische theoretici geweest, (Fourier, Rocker) en anarchosyndicalisme is momenteel weer sterk in opkomst. In den beginnen was iedereen anarchistisch, ook de marxisten, die gingen toen verder borduren aan hun staatsfetisjisme en creerden een aantal arbeidsparadijzen waar de linkse beweging nog steeds van aan het herstellen is.
Graaiers zijn zielig 
Rood ledje - 05.10.2008 23:09

Laten we voor de rijke elite eens met de pet rond gaan of speculaasjes op de beurs uitdelen want het zijn barre tijden voor de top!
Of geef ze hier (_X_) een schop onder als ze met de poen van heel
nederland er vandoor gaan ;-)

gut, Henk 
Oom Jan - 08.10.2008 16:23

Maar dat doet er niet toe, die van Lenin was ook niet lang tegen de tand des tijds bestand. Waar het om ging was de idiote opmerking van Piet "anarchisten hebben nog nooit een revolutie tot stand gebracht". Anarchisten hebben overal aan revoluties bijgedragen, om vervolgens vaak door de staatscommunisten over de kling gejaagd te worden als de revolutie slaagde. Die hebben nu eenmaal wat minder moeite met mensen over de kling jagen...
IceSave 
SaveIce - 08.10.2008 22:48

Stop talking start fighting climate change
Stop talking start fighting climate change

een serieus bedoeld woordgrapje

Website: http://klimaatwet.nu
 
In god we trust 
Alex Wolf - 07.10.2008 14:24




IN GOD WE TRUST
Verloren revolutie 
Neef Henk - 08.10.2008 15:14

Oom Jan is kennelijk vergeten dat die "Spaanse revolutie" een verloren zaak was, die uiteindelijk leidde tot 36 jaar Franco dictatuur, gevolgd door een herstel van de monarchie.

> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.