english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
stop racisme stop voorpost!!
pieterpol - 25.02.2009 15:26

1 maart wil de extreem rechtse organisatie voorpost in Maastricht gaan demonstreren. Wij willen dit verhinderen, doe met ons mee en maak een vuist tegen extreem rechts

1 maart wil de extreem rechtse organisatie voorpost in Maastricht gaan demonstreren. Wij willen dit verhinderen, doe met ons mee en maak een vuist tegen extreem rechts!
Voorpost is een internationale organisatie met afdelingen in België, Nederland en Zuid-Afrika. Deze demonstratie wordt georganiseerd door de Nederlandse en de Belgische afdelingen van voorpost. Leden van andere fascistische organisaties hebben al aangegeven mee te willen demonstreren en delegaties van andere groepen plannen om ook naar Maastricht af te reizen. Zo wordt er ook door het Vlaams Belang, door de fascistische studentenvereniging NSV opgeroepen om te komen en zal de nazistische NVU ook met een delegatie op de demonstratie aanwezig zijn. Wij willen niet alleen voorkomen dat er op 1 maart een extreem rechtse demonstratie plaatsvindt, wij willen ook voorkomen dat er betere (internationale) banden komen tussen verschillende groepen rechts-extremisten. Hou www.stopvoorpost.nl en www.afanederland.org in de gaten voor meer informatie over voorpost en details over de demonstratie tegen racisme. Binnenkort zullen op deze sites vertrektijden van de bussen die zullen rijden naar Maastricht verschijnen en zullen de verschillende data voor de infoavonden over de demonstratie en over Voorpost verschijnen.
www.stopvoorpost.nl
 

Read more about: anti-fascisme / racisme

supplements
some supplements were moved to the "ruis" page
some supplements were deleted from this article, see policy
Persbericht 
Stop Voorpost - 25.02.2009 15:45

Poster oproep 1 maart
Poster oproep 1 maart

We willen erop wijzen dat mensen vooral de site in de gaten moeten houden! Deze site is inmiddels 4-talig (nederlands, engels, duits & frans) en daar komen alle belangrijke updates op. Verder; wees er snel bij met de bussen voordat ze vol zitten! Er kan ook met eigen of openbaar vervoer gekomen worden natuurlijk.

----------------------------------------------------------
- 1 maart Maastricht: wat kun je verwachten?

Aanstaande zondag zal in Maastricht het toneel zijn van een extreemrechtse demonstratie vanuit Voorpost en een grote tegenbetoging tegen extreemrechts, racisme en fascisme als reactie hierop. In de aanloop naar 1 maart is er veel contact geweest met lokale groepen, organisaties en platformen in Maastricht zelf om op die manier een breed protest op poten te zetten dat sociaal en maatschappelijk een groot draagvlak heeft. Daarnaast zijn er zeer veel positieve reacties gekomen op de info-avonden en oproepen in binnen en buitenland, die als doel hadden mensen te mobiliseren voor een luid en duidelijk tegengeluid tegen extreemrechts op 1 maart. Duizenden flyers en posters zijn verstuurd en verspreid om ook op die manier zoveel mogelijk mensen te bereiken en te mobiliseren voor dit protest.

Zondag zal er om half twaalf ’s ochtends verzameld worden op de Griend, dat op vijf minuten loopafstand van het centraal station ligt. Bij de Griend zijn ook voldoende parkeerplekken voor als men met de auto wil reizen. Eenmaal verzameld zal er vanaf hier gestart worden met onze betoging tegen Voorpost en dus tegen racisme, fascisme en vreemdelingenhaat. De route die gelopen zal worden bevindt zich aan de oostelijke kant van de Maas (die dwars door het stadshart stroomt) en tijdens de betoging zal er ruimte zijn voor toespraken van verschillende organisaties en groepen. Er wordt geëindigd op het startpunt, de Griend, en daar zal de hele middag nog een manifestatie plaatsvinden met muziek en ook up to date informatie over Voorpost die aan de westkant van Maastricht demonstreert. Na de beëindiging van de betoging, waarschijnlijk rond één uur, ben je natuurlijk vrij om te staan en te gaan waar je wilt.

We gaan er vanuit dat het een prachtige dag wordt waarop heel duidelijk gemaakt zal worden dat extreemrechtse denkbeelden terecht nog steeds geen plek kennen in onze samenleving. Iedereen die zich kan vinden in het idee dat racistische en fascistische denkbeelden nooit geaccepteerd mogen worden kan en mag zich aansluiten bij deze betoging op zondag 1 maart aanstaande. Wees creatief in het tonen van jou tegengeluid; maak spandoeken, protestborden of verzin leuzen en loop mee! Stop extreemrechts, stop Voorpost!

Houd voor de laatste updates www.stopvoorpost.nl in de gaten en sluit je ook aan bij onze hyves op www.stop-voorpost.hyves.nl.

---------------------------------------------------------


PERSBERICHT

Zondag aanstaande, 1 maart, maakt Maastricht zich klaar voor wat wellicht de grootste extreemrechtse demonstratie van de afgelopen tien jaar gaat worden. Die dag heeft namelijk de extreemrechtse actiegroep Voorpost aangekondigd te komen demonstreren in de hoofdstad van Limburg. Maastrichtenaren moeten echter, gezien het fascistische en gewelddadige karakter van deze groep, alles behalve blij zijn met de komst van hen.

Voorpost is een van oorsprong Vlaamse actiegroep die de Nederlanders en Vlamingen wil verenigen in één staat, om op die manier een groot ‘Dietsland’ te creëren. Men zet zich onder meer in voor eerherstel van Vlaamse collaborateurs die tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met de nazi's aan het Oostfront vochten. Daarnaast pleit men vóór apartheid en tegen moslims en migranten en probeert zij door haat te zaaien de samenleving verder te polariseren.

Op het eerste oog wekt voornamelijk Voorpost Nederland de indruk een nette groep te zijn door zich in pakken met stropdassen te hijsen, maar niets blijkt minder waar als duidelijk wordt wat Voorpost werkelijk voor actiegroep is. Voorpost heeft zich in het verleden onder meer schuldig gemaakt aan (pogingen tot) brandstichting, het aanvallen van linkse mensen en centra, geweldpleging en bekladdingen. Een van de belangrijkste figuren binnen Voorpost Nederland, Paul Peters, heeft zelfs de bekladding van een Joodse begraafplaats op zijn naam staan waar hij onder meer hakenkruizen en teksten als ‘Juden raus’ en ‘Wir sind zurück’ kalkte. Voorpost Vlaanderen heeft een duidelijk nog militantere, agressievere en gewelddadigere insteek dan de Nederlandse collega’s. Dit blijkt onder meer uit het feit dat zij de vaste ordedienst is bij demonstraties van het eveneens extreemrechtse Vlaams Belang en niet schroomt hard en confronterend op te treden tegen alles wat haar niet aanstaat.

De demonstratie op één maart wordt georganiseerd door Voorpost Nederland en Voorpost Vlaanderen. Behalve de leden van Voorpost Nederland en Vlaanderen hebben meerdere extreemrechtse groeperingen toegezegd de demonstratie te ondersteunen. Onder meer het extreemrechtse Vlaams Belang, de Vlaamse nationalistische studentenvereniging (NSV) en de aan het neonazistische Blood and Honour gelieerde Dietse Kameraden uit Zeeuws Vlaanderen hebben steun toegezegd. Dit betekent dat er zich dus een grote groep extreemrechtse mensen die dag in Maastricht zal verzamelen om daar hun verwerpelijke extreemrechtse en racistische ideeën te verkondigen, onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Echter, deze vrijheid van meningsuiting stopt wat ons betreft waar racisme, fascisme en discriminatie begint.

Om hier een krachtig tegengeluid tegen te laten horen hebben verschillende linkse en maatschappelijk betrokken organisaties de handen in één geslagen om duidelijk te maken dat extreemrechts nooit geaccepteerd kan en mag worden. Er is daarom diezelfde dag een tegenbetoging op poten gezet die is toegestaan en zal starten om half twaalf ’s ochtends op de Griend. Na de betoging zal op het eindpunt, eveneens de Griend, een manifestatie gehouden worden tot het eind van de dag met sprekers, muziek en informatie. Bewust is er gekozen voor een luid en duidelijk tegengeluid omdat wij willen voorkomen het ooit geaccepteerd of normaal gevonden zal worden dat er openlijk racistische en discriminerende opvattingen geuit kunnen worden.

Wij roepen daarom iedereen in Maastricht en omstreken op om zich zondag 1 maart aan te sluiten bij deze tegenbetoging om een duidelijke afkeer en afkeuring van racisme, fascisme en discriminatie te laten zien. Er wordt zondag 1 maart om half 12 verzamelt op de Griend in Maastricht, vijf minuten lopen vanaf het centraal station.


E-Mail: info@stopvoorpost.nl
Website: http://www.stopvoorpost.nl
 
Geen zwart maar kleurrijk! 
Mam - 27.02.2009 12:32

prachtig dat jullie naar Maastricht komen. Denk eraan dat wij hier (in Maastricht dus) geen groepen jongeren met zwarte kleding of zo gewend zijn en dat "hollanders" die zich hier manifesteren in groepen niet serieus worden genomen. Gezicht bedekken lokt gegarandeerd agressie uit van winkelend publiek, Schmink is beter. En dan liefst in vrolijke kleuren.
Maar er geen grimmige maar een positieve demo van! Geen zwart maar kleurrijk!! En daar gaat het potdomme toch ook om? Die zwarte uniformen willen we niet meer!
@mam 
nn - 27.02.2009 15:06

ik vind nog steeds dat het een ieder vrij staat te dragen wat ze willen en overigens hoe kan je pretenderen uit alle lagen van de samenleving te bestaan als sommige groepen zich maar moeten aan passen aan en zich conformeren naar andermans 'voorschriften'
Bussen naar Maastricht VOL 
stop voorpost - 28.02.2009 00:02

Beste mensen,

Met nog maar twee dagen te gaan kunnen we nu al melden dat de bussen naar Maastricht aanstaande zondag allemaal VOL zitten! Goed nieuws natuurlijk omdat er dus veel mensen meekomen, slecht nieuws omdat we zo mensen moeten teleurstellen.
Laat dit echter je niet weerhouden om eigen vervoer te regelen (parkeerplek genoeg + gemakkelijk te vinden) of met het OV te komen zondag! Dus check je vriendengroep voor een auto en/of chauffeur en kom alsnog, als je dus geen plekje in de bus hebt kunnen bemachtigen. Of huur bijvoorbeeld met 9 man een 9persoonsbusje en deel de kosten ;-)

Tot zondag allemaal, wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!

E-Mail: info@stopvoorpost.nl
Website: http://www.stopvoorpost.nl
 
supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.