english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
ter herinnering: donderdag lawaaidemo bij bajesbouwers DC16
Werkgroep Stop Deportaties - 13.05.2009 01:10

Donderdag 14 mei: lawaaidemonstraties bij ISS Facility Services, Ballast Nedam, en daarna naar Kamp Zeist.

Verzamelen: 10.30, Utrecht CS bij de stadsbussen, bij de halte van bus 29.

Tweede protestdemo tegen het nieuwe uitzetcentrum Zestienhoven

Donderdag 14 mei houden we een tweede protestdemonstratie bij een aantal betrokkenen van de bouw van de nieuwe uitzetbajes Zestienhoven. Dit keer zijn ISS Facility Services en Ballast Nedam aan de beurt.



flyer om uit te printen en te verspreiden -




Ballast Nedam omdat zij een van de hoofdaannemers is van deze bouw. ISS omdat zij al het nodige rondom deze bajes gaat faciliteren: van schoonmaken tot beveiliging, van schoon witgoed tot het eten et cetera.

Daar zijn beide bedrijven trots op, maar wij niet! Het is een schande dat het deportatiebeleid en überhaupt het gevangeniswezen gezien wordt als een markt, waarbinnen men flink geld kan verdienen. Dit soort bedrijven benaderen de wereld als een schizofrene psychopaat, enkel denkend aan hun eigen gewin en niet denkend aan te welzijn van anderen. Wij kotsen op dit soort bedrijven en we willen ze dan ook niet met rust laten zodat ze ongestoord door kunnen gaan met hun moorddadig handelen.

Daarna willen we naar kamp Zeist gaan om daar d.m.v. van een lawaaidemonstratie de opgesloten mensen een hart onder de riem te steken. Zo maken we gelijk een koppeling met de praktijk waar bovenstaande bedrijven verantwoordelijk voor zien.

Deze actie past binnen een nieuwe campagne die Werkgroep Stop Deportaties is opgestart. We willen niet alleen de deportaties stoppen aan de poort, maar we willen de hele bouw van het deportatiebeleid stoppen en afbreken.

Kom en doe mee:Voorverzamelen bij het busstation van Utrecht om half 11 stipt! We gaan met openbaar vervoer naar de verschillende plekken toe, dus neem naast lawaaimateriaal een strippenkaart mee. Aangezien we verschillende plekken zullen aandoen, zullen we de hele dag bezig zijn, dus denk ook aan wat eten en drinken. Houdt er tevens rekening mee dat onze demo de aandacht zal krijgen van wat smeris, bereid je goed voor (zie bijvoorbeeld www.arrestantengroep.org).

- E-Mail: stopdeportaties@dc-16.nl Website: http://www.dc-16.nl
 

Read more about: anti-fascisme / racisme europa globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten

supplements
Verslag van de actie 
Werkgroep Stop Deportaties - 16.05.2009 22:57

Herrie maken
Herrie maken

het menneke dat foto's van ons moest maken
het menneke dat foto's van ons moest maken

was het te lawaaierig?
was het te lawaaierig?

Verslag lawaaidemo werkgroep stop deportaties:

Vandaag stond de tweede lawaaidemo geplanned tegen de bouwers van Consortium DetentieCentrum 16-hoven. We zouden naar ISS-Facility Services gaan, Ballast Nedam en daarna naar Kamp Zeist om de gevangenen daar een hart onder de riem te steken. We wisten al dat we ook weer de aandacht zouden krijgen van de smeris, aangezien die een dag voor de demo nog naar ons had gemaild. Of we niet even de demo gingen aanmelden, want dat moest en zo hoorde dat. Rot op zeg! We bepalen zelf wanneer, waar en hoe we willen demonstreren en het is niet aan de smeris om ons dit voor te kauwen.

Vastbesloten togen we naar Utrecht en gingen we naar ons eerste doelwit ISS-Facility Services aan de Van Deventerlaan 30-40. Aldaar aangekomen werd duidelijk waarom de smeris ons van te voren had gemaild. ISS voelde zich blijkbaar niet veilig bij het feit dat een kleine tiental mensen bij hun op bezoek kwamen om hen te vertellen waar ze mee bezig waren. Deuren waren gesloten, hun parkeerplaats was helemaal afgezet met afzetlint en zowel een aantal wouten als eigen beveiligers bewaakten goed de deuren. Ook hier durfde het personeel, behalve een paar nieuwsgierigen, amper naar buiten te kijken. Na een klein uurtje vonden we het wel genoeg en vertrokken. Met de mededeling dat als ISS zou mee blijven meedoen aan de bouw van de nieuwe bajes en mee zou blijven participeren binnen het hele deportatiesysteem en bajessysteem we zeker zouden terug komen.

Daarna trokken we verder naar het volgende bedrijf die bloed aan hun handen heeft, Ballast Nedam in Nieuwegein (Ringwade 71), een van de hoofdaannemers. Een aantal was met eigen vervoer en was dus eerder bij dit kantoor. Daar werden ze opgewacht door een jong blond menneke die de opdracht had gekregen om iedere activist op de foto te zetten. Maar toen we uiteindelijk allemaal waren aangekomen, wist hij niet hoe snel hij weer naar binnen moest.
Een rustige lunch was de kantoorklerken niet gegeven, verbaast werden we bekeken, hier en daar door niet echte kantoorklerken op de foto gezet.

Na ook daar een klein uurtje te hebben gelawaaid, gingen we door naar ons volgende adres, Kamp Zeist. Maar nu om mensen een hart onder de riem te steken en te ondersteunen. Hen te laten weten dat er ook mensen buiten de bajesmuren zijn, die dit discriminerende onmenselijk beleid en handelen niet accepteren. Voor ons is het tevens erg belangrijk om tijdens de lawaaiacties ook te visualiseren waarom we bij de foute bedrijven op de stoep staan. Bij Kamp Zeist sloten tevens een aantal mensen zich bij onze lawaaidemo aan en hebben we nog een uurtje lawaai gemaakt en tennisballen met contactgegevens over de muur geslagen. Alhoewel de bajes vol zit kregen we dit keer niet ze veel reactie terug, wat ons verontrustte. De repressie in deze bajessen is ongekend en het lijkt erop dat de mensen zo bang zijn gemaakt dat ze amper lawaai durfden te maken.

Aan het einde, terwijl we weg gingen, moest de aanwezige smeris nog even moeilijk doen. Door aan te manen dat we op moeten rotten omdat de demo nu wel lang genoeg had geduurd. Dat gebeurde op een moment dat we bij het weglopen nog langs een aantal barakken van kamp Zeist liepen waar we voor de tweede keer wel veel reactie van binnen kregen. Omdat de gevangenen zich binnen duidelijk gesteund voelden, moest onze demo maar snel afgelopen zijn. Met paarden probeerden ze ons sneller te laten lopen, echter gingen we op ons eigen tempo door om nog lang te kunnen zwaaien naar de mensen binnen.

Moe maar voldaan togen we weer naar huis. Een aantal bedrijven heeft zelf ondervonden dat ze verkeerd bezig zijn, en hebben even een druk gevoeld dat ze moeten stoppen met waar ze mee bezig zijn. Ze kunnen zich niet veilig in hun kantoren verstoppen, we zullen blijven terugkomen om ze de confronteren met hun eigen verantwoordelijkheid en dat ze over ruggen van onschuldige mensen geld verdienen. Daarnaast hebben we nog een aantal mensen mondeling ondersteuning kunnen geven.

Op naar de volgende actie! Op vrijdag 19 juni hebben we een nieuwe lawaaidemo geplanned.



E-Mail: stopdeportaties@dc-16.nl
Website: http://www.dc-16.nl
 
Nog een verslag van een mede-demonstrant 
Werkgroep Stop Deportaties - 17.05.2009 12:11

Lawaai Actie 14 mei bij ISS, Ballast-Nedam en Solidartiteits Actie Kamp Zeist

Dat de politie de gretigste lezers zijn van Indymedia is geen geheim. Een tweetal agenten melde zich dan ook keurig op de afgesproken tijd bij bushalte 29 op Utrecht Centraal Station alwaar een bescheiden groep demonstranten zich verzameld had voor een marathon actie bij de bedrijven ISS, Ballast Nedam en Kamp Zeist.

Het kantoor van ISS (Van Deventerlaan 30-40, Utrecht), het bedrijf dat het contract voor oa de bewaking van het Rotterdamse Detentie Centrum 16 (DC16) binnen gehaald heeft, was voorbereid: parkeerplaatsen waren met rode linten versiert, de draaideur was stilgezet en de agenten stonden op wacht.

Nieuwsgierigheid won het van de angst bij werknemers en verbaasd, geïrriteerd of nieuwsgierig sloegen werknemers het groepje roepende, fluitende, herrie makende demonstranten met een brullende sirene (tip!) gade, die hen en de rest van het kantoor het werken voor een goed drie kwartier onmogelijk maakten.

Op naar het enorme kantoor van Ballast Nedam (Ringwade 71, Nieuwegein). Dit bedrijf won van de overheid de aanbesteding om winst boven brandveiligheid te plaatsen bij de bouw van DC16 in Rotterdam.
Het was rond enen dus de lunchwandeling in de zon, van veel personeel en directie werd vervelend onderbroken door een groep mensen die “BLOED AAN JULLIE HANDEN” scandeerden en hen wezen op hun verantwoordelijkheid voor het opsluiten van onschuldige kinderen, vrouwen en mannen.

Rond 4 uur kwamen de demonstranten aan bij gevangenkamp Zeist en kwamen er nog een paar mensen van de AAGU bij. Samen probeerden ze contact te leggen met de mensen die binnen gevangen gehouden worden en is er geprobeerd de mensen binnen te laten weten dat ze niet vergeten zijn en dat er gestreden wordt voor hun vrijheid.

Er zijn weinig dingen zo confronterend als een gevangenkamp voor ongedocumenteerden. Zwaaiend en bonzend, achter meters dik NAVO prikkeldraad en betonnen muren probeerden de mensen die gevangen gehouden worden te laten weten dat ze ons hoorden. Politie te paard, te fiets en op motoren “begeleiden” de actie. En een groep in het zwart geklede Interne Bijstands Team jongens met bivakmutsen deden hun best de bezoekers weg te staren.

Door middel van tennisballen met daarop een telefoonnummer is er geprobeerd mensen een middel te geven om contact met buiten te laten maken.

Het was angstvallig stil binnen, en het was moeilijk te schatten hoeveel mensen er momenteel vastgehouden worden. Er werd steeds gereageerd met gebons en er is zeker contact gemaakt met een aantal gevangenen. Maar in vergelijking met vorige bezoeken was het erg stil, wat kan betekenen dat er momenteel weinig mensen binnen zitten of dat hen verboden wordt op ons te reageren. Liever dat eerste dan dat laatste. Hoe dan ook:

WE KOMEN TERUG!

Effect? 
Getuige - 18.05.2009 13:24

Bij Ballast Nedam waren wel 6 mensen herrie komen maken. Het heeft niets geholpen. Iedereen negeerde de lawaaimakers, want het heeft toch geen zin. Indien ieder mens vrijheid van beweging heeft, moet je ook actie gaan voeren om moordenaars vrij te krijgen uit gevangenissen.

Na een beetje lawaai te maken zijn ze weer met stille trom vertrokken. Effect? NEE. Besteed je leven eens nuttig!
Effect! 
Deelnemer - 18.05.2009 17:14

Bedankt voor je getuige verslag! Toch een beetje effect gehad dus! (Hoewel je gelijk hebt dat we met weinigen waren, waren we wel met meer dan 6.)

Alle acties beginnen klein. En het aantal van de demonstranten zegt natuurlijk niets over de boodschap. Aandacht vragen voor, en demonstreren tegen het beleid van uitsluiting, opsluiting en uitzetting voelt als een vreselijk nuttige besteding van mijn leven. Als jij een betere manier weet om (eerst maar eens de onschuldige) mensen uit de gevangenis te krijgen ben je van harte uitgenodigd om met ons mee te denken!

Kom demonstreren 19 juni 2009!

Dat wij met weinig waren kwam omdat jij er niet bij was!
supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.