Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
@Anarchistje 
Fapper - 28.07.2009 08:43

Ik neem aan dat je een mooi net opgevoed jongetje (rijke ouders?) bent en vraag me af of je daar nog steeds zo over zou denken als je in een gevangenis (nee niet Zo'n nette Nederlandse gevangenis)eens flink gefapt werdt doort een aantal van je heldhaftige criminelen?
WTF? 
Frank - 27.07.2009 22:44

Wat voor een krankzinnig gebalk is dit? Zijn jullie nu gewoon totaal ieder greintje gezond verstand kwijt? Figuren als Ashraf Sekkaki zijn geen "rebellen", dit zijn ordinaire gangsters, punt! Aan wat zo iemand doet is gewoon niks heldhaftigs, dat is puur crimineel gedrag, zo simpel is dat!
Achtergrond 
Anarcho - 28.07.2009 13:42

Hier is wat achtergrond informatie over Aschraf Sekkaki. Hoewel ik mij afvraag of meneer Sekkaki handelt vanuit de ideologie van het onteigenen, is hij wel duidelijk een slachtoffer van het systeem.
Het onderwerp: omgaan met "crimineel" gedrag is en blijft altijd een discussie punt binnen anarchistische kringen. Maar ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn, dat iemand (vanaf kinds af aan) zijn vrijheid ontnemen totaal niet acceptabel is.


De historie:

Op zijn 15e werd Aschraf Sakkaki (nu 25) voor het eerst achter de tralies gestopt, en daar heeft hij het grootste deel van de rest van zijn leven door gebracht. Hij heeft nooit iemand vermoord of verkracht.

Hij groeide op in een "achterstandsbuurt", en dat heeft hem gevormd:
"Ashraf Sekkaki groeide op in het Oud Oefenplein, wat vandaag de crapuulwijk van Mechelen wordt genoemd. Er heerst een nultolerantie. De politie patrouilleert er vijf tot zes keer per dag. De hoge OCMW-blokken domineren het uitzicht. In de schaduw ervan ligt een pleintje, waar de buurt dagelijks verzamelt. De mensen hier hebben liever niet dat je foto's neemt."

"Ashraf Sekkaki is sinds zijn dertiende het prototype van een kut-Marokkaan. Tal van jeugdwerkers en therapeuten hebben geprobeerd wat voor hem te doen, niets leek te lukken. Hij werd op zijn zestiende als jongste boefje uit de vaderlandse geschiedenis 'uit handen gegeven' door het Mechelse jeugdparket. De correctionele rechtbank veroordeelde hem korte tijd later tot vijf jaar cel, een andere rechtbank deed daar in 2002 de internering (in NL: TBS) bovenop"

"De diagnose die de internering van Ashraf Sekkaki wettigde, bestond grosso modo uit één woord: Gewoontemisdadiger. Hier was besloten om de wet op de internering een beetje creatief toe te passen zodat Sekkaki in de gevangenis zou kunnen worden gehouden, zolang als de penitentiaire administratie daar zin in had."


"Het penitentiaire dossier van Ashraf Sekkaki laat zich lezen als een handleiding voor het vervaardigen van een wandelende bom. Of, zoals gerechtspsychiater Chris Dillen in 2006 na een reeks gesprekken met Sekkaki adviseerde: "Betrokkene voor onbepaalde duur vasthouden, zonder enig houvast naar zijn toekomst toe, is vragen om ernstige problemen".
Het aantal jaren gevangenisstraf waartoe hij was veroordeeld (hij heeft niemand vermoord of beschoten), had hij allang uitgezeten."

"Justitie heeft dit advies naast zich neergelegd en gekozen voor the expensive thing to make bad people worse. Het besef dat dit niet de juiste keuze was, is goedkoper dan de bestelling van enige kilometers stalen kabels. Daarbuiten loopt iemand rond die, als hij tegen een agent aanbotst, goede redenen denkt te hebben om als eerste te schieten."

(bronnen:  http://www.maroc.nl/forums/showthread.php?t=276724 en  http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=BE2D2QHC )
Bonot en andere onteigenaars 
Anarchist - 28.07.2009 00:15

Jaja, Geenstijl-bezoeker. Jouw levensstijl van vlees-eten, te hard rijden, seksistisch gedrag gemixt met domme racistische opmerkingen en totaal conformisme aan de kapitalistische samenleving kan zoiets niet bevatten he?

Vooraan staan mekkeren als iemand een steen gooit naar een smeris maar het normaal vinden als het leger (of het IDF) kleine kinderen kapot schiet.

Oproepen tot doodstraf, lynchingen en andere moorddadige zaken maar verbaasd zijn als iemand dan uit verdediging een "roadside-bomb" plaatst.

Iedere dag jatten duizenden blanke mannen in pakken miljoenen van arme burgers door middel van oplichting..oh nee...kapitalisme. Buy stuff you don't really need, it'll make you happy! so you'll buy more stuff.

Een bankovervaller doet hetzelfde maar haalt het geld iig bij hen vandaan die er genoeg van hebben (consumenten zijn toch verzekerd). Onteigening heet dat in het anarchisme. En daar waar jij denkt dat je met je liberale gelul een echte vrijheidsstrijder bent zit je ook gevangen in geconformeerde denkbeelden.

Waren de Geuzen niet ook bandieten? Verzetstrijders die nazi's neerknalden waren terroristen? Mujahideen die Russen opbliezen waren cool maar nu ze Amerikanen, Britten en Hollanders opblazen zijn het terroristen?

De ene dag een boef, de andere dag een held en andersom. De machthebbers schrijven de geschiedenis en bepalen de waarheid.

Dus jammer voor jou. Ga maar weer "tieten" kijken en "fappen" in je veilige wereldje.

Bankovervallers zijn helden.
@Fapper 
Anarchist - 28.07.2009 13:49

Weer jammer. Ik ben niet opgevoed in een rijk gezin. Sterker nog, we hadden het helemaal niet breed. Tuurlijk, vergeleken met buiten-Europa, waren we stinkend rijk. Iedere dag eten en dak boven het hoofd.

En nee, ik leef niet van een uitkering, ik werk al sinds mijn 22e nadat mijn HBO-studie af was en weet daarom dat Fappers als jij vaak middle-en higher-management pricks zijn die thuis ongelukkig zijn in hun mannetje-vrouwtje en 2.1 kinderen situatie en dat dus uitleven op de werkvloer tegen "die domme wijven" en "paupers" die onder hem werken.

Ik ben wel netjes opgevoed, helaas. Daar waar veel vrienden van me de bak in gingen bleef ik netjes op school en werken. Ik kraak wel. Jat ik tenminste nog iets van rijke lui die de arrogantie hebben om huizen leeg te laten staan terwijl ik al 7 jaar op een wachtlijst sta voor een woning.

Misschien dat die SUV van je ooit nog eens in de fik vliegt 's nachts. Of onteigend wordt om te gebruiken bij een ramkraak. Terwijl jij zit te fappen als je vrouw en kinderen slapen.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.