Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
demonstratie? 
nn - 28.08.2009 18:45

was er wel sprake van een demonstratie gezien er enkel een spandoek aan een muurtje werd gehangen en verder niks gedaan werd?
lijkt mij niet?
goed lezen 
peter - 28.08.2009 23:20

@eneR: ik vind niet dat een actie of demonstratie vooraf moet worden aangemeld, dat schrijf ik toch ook niet? ik stel echter vast dat de autoriteiten deze mening zijn toegedaan, en dat ze om die reden in hun recht staan om de actie te ontbinden. ze mogen echter geen personen aanhouden, waarom dat in dit geval wel is gebeurd, weet ik niet.
Discussie toegestaan??? 
Rick - 29.08.2009 21:59

Sinds wanneer staat IndyMedia discussie toe??? Beleid IndyMedia waait met de wind mee, mits die wind maar uit de goede richting waait....
Helemaal gelijk 
NN - 28.08.2009 15:26

Ja, Peter, je hebt helemaal gelijk. De democratische rechtsstaat functioneert prima. En foei, demonstreren zonder dat aan te melden bij de bevoegde autoriteiten mag niet, want die zijn almachtig en mogen bepalen dat dat moet. Maar goed, waarom zou je überhaupt gaan demonstreren als het allemaal zo goed geregeld is?
overdrijving 
peter - 28.08.2009 14:28

"Het is te hopen dat de ogen van de rest van de bevolking nu ook weer open gaan. Het belang van deze anti-bont demonstraties overstijgt het thema dierenleed - het gaat om het recht op demonstratie zelf, dus om de mogelijkheid om je als burger democratisch te uiten. Dit dreigt in Maastricht de nek om gedraaid te worden en wellicht daarna in de rest van het land."

Overdrijf je nu niet een klein beetje? De rechtbank heeft het verbod van burgemeester Leers vorige week toch van tafel geveegd? Het lijkt mij er eerder op dat deze actievoerders hun protest niet hebben aangemeld. Op formele gronden mogen ze dan niet demonstreren. Het bericht van deze actievoerders is overigens zeer suggestief.

@peter 
nn - 29.08.2009 00:17

de smeris mag geen demonstratie zomaar ontbinden. dat mag alleen op aangeving van de burgemeester, en álléén als hier een gegronde reden voor is (gevaar voor openbare orde, veiligheid, gezondheid)..

 http://www.respectvoordieren.nl/images/stories/acties/docs/demokaart.pdf
opvangplek 
nn - 30.08.2009 15:16

indymedia is geen opvangplek voor gefrustreerde internetters.

ga lekker op revleft discussie voeren...
ombudsman 
nn - 29.08.2009 00:16

@peter, ten eerste, stel je je dus blijkbaar impliciet achter het door ziezelfde autoriteiten gestelde recht om iets de ontbinden of niet...
verder is het volgens hun eigen recht ook niet toegestaan om een demonstratie te beeindigen omdat die niet is aangemeld.
zie oa een uispraak van de ombudsman:
 http://www.ombudsman.nl/pdf/demokaart.pdf
Zeer vooropgezet en duidelijk gepland? 
nn - 30.08.2009 13:45

¨Zeer vooropgezet dus en duidelijk gepland¨

De politie was vooraf op de hoogte dat mensen van RvD in Maastricht gingen eten, toevallig nog wat demo-materiaal in de tas hadden en in een opwelling een spandoek op zouden gaan hangen?

Mensen, mensen,
is een provo-vergelijking niet wat overdone,
voor dit verongelijkte complot-verhaaltje?
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.