english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
VVD posters in de steden hebben een vrolijk tintje nodig
rosa - 09.03.2010 14:32

De VVD probeert de steden op te vrolijken met spannende teksten zoals "wie straf verdient,krijgt straf". Maar die straf is natuurlijk niet voor bankdirecteuren,speculanten,wapenhandelaars en ga maar zo door. Niet voor de genen die de illegale oorlogen hebben gesteund maar voor Jan met de korte achternaam.


De VVD probeert de steden op te vrolijken met spannende teksten zoals "wie straf verdient,krijgt straf". Maar die straf is natuurlijk niet voor bankdirecteuren,speculanten,wapenhandelaars en ga maar zo door. Niet voor de genen die de illegale oorlogen hebben gesteund maar voor Jan met de korte achternaam.Fleur ze op ,doe er iets mee en laat de steden echt glimmen in prachtige teksten voor een rechtvaardige wereld zonder de leugens van de VVD,zonder de hypocretie van de VVD of welke partij dan ook.
 

Read more about: vrijheid, repressie & mensenrechten

supplements
some supplements were moved to the "ruis" page
deze? 
ja - 09.03.2010 15:15




printje?
verslag van persconferentie en receptie  
Rosa - 10.03.2010 22:15










Op 9 maart werd er in Den Haag een alternatieve receptie en persconferentie gehouden vóór het Vredespaleis. De receptie werd aangeboden ter gelegenheid van het bezoek van de Israëlische deskundige Shir Hever aan Nederland. De receptie was tevens een protest tegen een symposium van het CIDI op 10 maart in het Vredespaleis met een voorafgaande receptie op 9 maart.
Door de politie werden er hekken geplaatst aan de overkant van het vredes paleis. Een rare vertoning om mensen achter hekken een alternatieve persconferentie te laten houden. Natuurlijk is en was de verkeerssituatie een reden tot bezorgdheid. Veel verkeer rijdt toch hard langs en in het enthousiasme van mensen zouden er ongelukken kunnen gebeuren. Niet dat wij massaal de bezoekers wilde aanvliegen ,maar mensen die foto’s van de persconferentie wilde maken en daarvoor op de weg gingen staan.
Maar “elk nadeel heb zijn voordeel”,zou Johan Cruijf zeggen. Aan de hekken konden alle foto’s,vlaggen en spandoeken hangen.
Er waren ongeveer 60-70 mensen aanwezig die naar de verschillende toespraken hebben geluisterd.

Een van de toespraken was door Shir Hever, economisch onderzoeker bij het Palestijns-Israelische Alternative Information Centre in Jeruzalem, vertegenwoordigt kritische Israëliërs die een einde willen aan de bezetting van Palestijns grondgebied, en de Palestijnen in hun rechten willen herstellen. Hij is auteur van talrijke gezaghebbende publicaties over de economie van Israëlische bezetting. Tijdens zijn bezoek aan Nederland zal Shir Hever spreken over de vraag waarom de Palestijnen onder Israëlische bezetting de grootste ontvangers ter wereld zijn van internationale hulp. De hulpindustrie is uitgegroeid tot de grootste sector in de Palestijnse economie, maar is vooral een bron van winst voor Israel, dat met behulp van dit geld de bezetting effectief “exporteert”, zo zegt Hever.
Verder zei hij over het congres:
· Eenzijdigheid troef: geen enkel Arabisch land is in het Vredespaleis vertegenwoordigd, en de Palestijnen al helemaal niet ook de kritische politieke en maatschappelijke oppositie in Israël niet, joods noch Palestijns; het Cidi presenteert het agressieve, militaristische Israël als ‘Israël’, en doet dan nog verbaasd over kritische stemmen
·Geen veiligheid zonder rechtvaardigheid, het lijkt wel of het Cidi ‘veiligheid’ en vrede opeist e de legitimatie zoekt voor Israël als bezetter en dief van Palestijn se gronden en van natuurlijke hulpbronnen
· Tenslotte zei Shir: het is hypocriet dat Israël, dat zelf altijd heeft geweigerd het non-proliferatieverdrag te tekenen, zo hoog opspeelt over Iran. Het symposium doet ook weer twee duiten in het zakje
Een reactie van een lid van een ander joods geluid tijdens deze bijeenkomst,Het onderwerp: ‘een vreedzaam Midden Oosten en de veiligheid van Israël’ is op zijn best de helft van het verhaal, en zelfs dat niet. Israël verwoest Libanon in 2006, Israël verwoest Gaza in 2009, bij elkaar zeker 2500 doden en een veelvoud aan gewonden. Israël voert een constante verbale campagne tegen Iran, waar in ons land de directeur van het Cidi aan meedoet. Israël belet anderen te praten met Hamas, Israël knijpt Gaza af, en knevelt de Westoever. Israël zet de afgelopen decennia in op onderdrukking van de Palestijnen en op kolonisatie van hun weinige overgebleven gebied; Israël negeert de legitieme en bescheiden nationale wensen van de Palestijnen. Israël negeert de herhaalde initiatieven van de Arabische Liga voor een alomvattende vredesregeling, in 2002, in 2007, in 2008. Israël houdt de vrede met Syrië af. De huidige regering legt met voorgenomen wetgeving interne maatschappelijke en politieke kritiek aan de ketting, Israël maakt zelf van het woord ‘veilgheid’ en ‘vredesproces’ een lachertje; het agressieve rechtse beleid van Israëlische regeringen is de grootste bedreiging voor de Israëlische staat en samenleving en in de eerste plaats voor de landen en volken, in het Midden Oosten, Palestijnen en Libanezen voorop.
Het Cidisymposium is een knieval voor rechts beleid, en een zet in de propagandaslag


Onno Hoes en Ronny Naftaniel kwamen een kijkje nemen bij de alternatieve persconferentie maar wilde niet in discussie gaan. Onno Hoes wilde wel een keer een afspraak maken om over de verschillen in opvatting of overeenkomsten te praten.

Standpunt CIDI inzake vredesproces

In het kader van zijn doelstellingen wil CIDI actief pleitbezorger zijn van een rechtvaardige, alomvattende vrede tussen Israel, het Palestijnse volk en de Arabische staten. Daartoe steunen wij internationale initiatieven, zoals de routekaart naar vrede, om zonder terreur en geweld, langs vreedzame weg tot een oplossing te komen. Die oplossing moet gericht zijn op de beëindiging van de staat van oorlog jegens Israel, en op de totstandkoming van een onafhankelijke, levensvatbare Palestijnse staat naast Israel.

Die staat moet gevestigd worden in de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook in overeenstemming met de voorwaarden van de Veiligheidsraadresolutie 242. De Palestijnse Autoriteit zal Israel zonder enig voorbehoud als Joodse staat dienen te erkennen en zal er diplomatieke betrekkingen mee aan dienen te gaan. Het Palestijnse vluchtelingenvraagstuk kan alleen worden opgelost binnen de tot stand te komen Palestijnse staat.Het CIDI keert zich tegen elke vorm van extremisme en staat positief tegenover pogingen van regeringen, NGO’s en andere om actief democratie, welvaart en vrede voor alle inwoners van het Midden Oosten te bevorderen

 http://nl.wikipedia.org/wiki/Resolutie_242_Veiligheidsraad_Verenigde_Naties

 http://www.cidi.nl/dossiers/je/1967-11-22.html

Vreemd dat de Palestijnen een Joodse staat moeten accepteren ,accepteren zonder enig voorbehoud . Maar wat dan met de Palestijnen die binnen Israel wonen en wat zijn dan de grenzen van Israel?

Wat dan met de kolonisten op de West Bank,met de illegale nederzettingen ,met de export van Israelische producten van Palestijns grondgebied,wat dan met de diefstal van water,de muur,vernietiging van Palestijns land,olijfbomen,checkpoints,huisuitzettingen en ga maar zo door. Heeft dit iets met rechtvaardigheid te maken,met het streven naar een vreedzame weg tot vrede?

Nee ,dat is alles behalve een manier waarop je vrede en veiligheid kunt bereiken.

Hier wilde beide heren geen antwoord op geven,zij wilde geen discussie aan maar even komen kijken en kennis maken.

 http://www.rightsforum.org/internationaal-recht/

Hoe kan het dat een belangrijk politicus ,bestuursvoorzitter is van het CIDI en in hoeverre beïnvloed dit de besluitvorming van het Goldstone rapport?

Hoeveel kernwapens heeft Israel en waarom heeft er nooit een inspectie van het Internationaal atoom agentschap plaats gevonden?

Waarom is er niet voor gekozen om juist met de landen uit het MO te praten in plaats van een onderonsje in het vredes paleis alsof er geen anderen belanghebbende partijen zijn? Onno Hoes zei dat dit een bijeenkomst was om afscheid te nemen van de oude bestuursvoorzitter,John Manheim (VVD).

Maar wat heeft Paul Bremer daar mee te maken,waarom moet Hirsh Ballin dan spreken en waarom een Canadees parlementariër en hoogleraar . waarom op een afscheidsfeestje een discussie over de eventuele rol van de NAVO als beveiliger van Israel?

In hoeverre zijn de sprekers van het CDA en de VVD onpartijdig en wekken zij de schijn van partijdigheid in een zeer ernstige situatie voor de vrede in het MO.

Mij lijkt een afscheidsfeest een gelegenheid om handjes te schudden,bloemen,boekenbonnen,schouderklopjes en klapzoenen in ontvangst te nemen.

Voor mij is oorlogstromgeroffel geen leuk afscheidscadeautje.

De alternatieve persconferentie en receptie is gefilmd en zal op youtube verschijnen.

Na de toespraken terwijl het steeds kouder werd,werd er een glas geheven op het internationaal recht en de naleving van het internationaal recht ,voor en door ieder land.

Vandaag 10 maart,hebben er mensen voor het Vredespaleis een geluid tegen deze bijeenkomst laten horen. Met teksten en spandoeken voor het naleven van het internationaalrecht en voor een boycot van Israël totdat zij het internationaal recht naleven.De reacties waren positief van voorbijgangers en van de congresgangers was dit wisselend van minachtend tot provocatief. In het Vredespaleis moet recht gesproken worden en de schenders van het recht moeten worden veroordeeld .
De persconferentie en receptie werden aangeboden door de Initiatiefgroep “Samenwerken voor Palestina” waaronder de Aktiegroep “Gestolen Schoonheid, Mooi niet!”, Een Ander Joods Geluid, het Nederlands Palestina Komitee, het Haags Vredesplatform en anderen








sorry verkeerd geplaatst 
rosa - 10.03.2010 22:27

Verkeerd geplaatst maar wel mooie VVD posters.
supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.