Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
. - 30.09.2010 10:44

"dacht het wel" in ruis maar " dacht het niet" niet? Hmm..
Focus maar op de marge 
nn - 02.10.2010 13:26

de reactie van ooknn bevestigt alleen maar mijn commentaar onder 'wordt toch eens serieus'
Er wordt gezegd dat de demo bedoel is "om mensen naar Rekening Retour te trekken die deze te gematigd vinden"
Precies, blijf lekker in de marge, concentreer je maar vooral op die groep tientallen die RR te gematigd vinden dan de tienduizenden die in potentie vinden dat de bezuinigingen gestopt moeten worden, of die de mythe van de gevestigde politiek geloven dat de bezuinigingen nodig zijn en daardoor twijfelen om in actie te komen.
Die groep is ongelooflijk veel groter dan zij die RR te gematigd vinden, dat betekent niet dat ze allemaal naar de manifestatie zullen komen, mijn pleidooi dat links serieus moet worden, is juist om de handen in een te slaan om die grote groep te bereiken in plaats van te blijven roepen dat we gelijk hebben op ons knus radicaal eilandje
chaoss - 29.09.2010 22:43

Dacht het wel. Of willen we ook deze slag verliezen (na het kraakverbod)?
focus *ook* op marge 
Smoke - 02.10.2010 13:56

re "blijf lekker in de marge, concentreer je maar vooral op die groep tientallen die RR te gematigd vinden dan de tienduizenden die in potentie vinden dat de bezuinigingen gestopt moeten worden [...] mijn pleidooi dat links serieus moet worden, is juist om de handen in een te slaan om die grote groep te bereiken in plaats van te blijven roepen dat we gelijk hebben op ons knus radicaal eilandje"

GIO focussed *ook* op de 'marge'. In tegenstelling tot andere initiatieven, die de marge vergeten en enkel focussen op hegemonie van bepaalde ideologie en aktievorm (vakbonds/partijpolitiek).
GIO is al geruime tijd actief in en voor Rekening Retour (RR). Meerdere malen hebben activisten van GIO op straat geflyerd en opgeroepen voor de 23ste oktober manifestatie, met RR flyers.
Zeggen dat GIO enkel op eigen "radicaal eilandje" roept is simpelweg onjuist. GIO was bij de Organon-werkers, was bij de postbodes in Rotterdam, was er in Brussel en zal er zijn op de 23ste.

Even over het gelijk hebben... vanuit een soort gewilde eenheid in ideologie en aktievormen het veroordelen van akties die niet ondermijnend, maar versterkend en verbredend bedoeld zijn, is op het ogenblik het sterkste staaltje van "gelijk hebben".

Hou toch op met het gezeur en het hameren op ideologische/tactische eenheid en verwelkom verschillende initiatieven die onderling versterkend werken. (dit geldt ook voor het veroordelen van terugvechtende mede-demonstranten in de antikraakwet demo gisteren in A'dam - solidariteit is nodig, niet het veroordelen van andere aktievormen of het terecht terugvechten tegen politie-escalatie)
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.