Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Ja 
nn - 21.10.2010 15:28

Je hebt gelijk, heel erg natuurlijk. Toch denk ik dat we ons nu eerst en vooral moeten richten op het opbouwen van verzet tegen de bezuinigingen en de gevolgen die die hier in Nederland op sociaal vlak gaan hebben. Juist daar kunnen we meer mensen mee bereiken en bij de strijd betrekken. Dan kunnen we daarna wel weer eens verder gaan kijken naar de rest van de wereld.
containers 
drs - 21.10.2010 16:24

Studenten wonen ook prima in containers. Dus wat is het probleem?
'eigen portemonnee eerst'? 
jk - 21.10.2010 16:09

ja en dat noem ik dus 'eigen portemonnee eerst'

wat kan ons het schelen dat illegaliteit strafbaar wordt en meer van dat soort maatregelen?

wat kan ons het schelen dat mensen voor steeds lulliger en nieuw bedachte 'strafbare feiten' in de bajes belanden (je zal maar dakloos zijn en een gebiedsverbod hebben) en dat dit wordt aangemoedigd door de geplande privatisering van deze regering, alles naar Amerikaans model (gevangenissen bouwen voor de economie en de werkgelegenheid, en die moeten dan wel gevuld natuurlijk)?

ach, wat kan ons het schelen. eerst onze eigen portemonnee weer vullen. de rest van de wereld en de mensheid kan barsten.

die houding is dus waarom ik geen zin heb om mee te doen met al die demonstraties van as. zaterdag.

Bezuinigingen en onrecht 
nn - 21.10.2010 17:42

Sorry, maar ik moet zeggen dat ik me in beiden aanvullingen niet kan vinden. In de strijdt tegen de bezuiniging gaat het helemaal niet om eigen portemonnee eerst. Als dat zo zou zijn, dan zou de oproep tot

'Een wereld die niet draait om winst, maar een wereld waarin de behoeften van mensen centraal staan. Geen wereld waarin de vruchten van het werk van de meerderheid naar een kleine minderheid gaan, maar een wereld waarin iedereen kan delen in de enorme welvaart die dagelijks wordt geproduceerd. Geen wereld waarin de beslissingen die onze levens bepalen door een kleine elite worden gemaakt, maar een wereld waarin iedereen inspraak heeft in de dingen die hen aangaan.' Griekenland is Overal

Dat is ten eerste dus de verkeerde aanname. Ten tweede is de strijd voor een rechtvaardigere wereld er een op vele vlakken.

Tegen dit soort belachelijke ontwikkelingen moeten we zeker in het geweer komen. En dat hoeft de strijd tegen de bezuinigingen ook helemaal niet in de weg te staan. Het is zelfs belangrijk omdat dergelijke ontwikkelingen in Nederland en de rest van Europa juist doorgang vinden door creativiteit in bezuinigingen door zij die ons land besturen. Dit, maar ook een voorbereiding op privatisering van het gevangeniswezen in Nederland zijn allemaal stapjes die de nieuwe regering van plan is te nemen en daarom is het zeker wel van belang ten strijde te trekken en bondgenoten te vinden, mensen te laten weten van dit onrecht.

Samen vechten tegen de bezuinigingen én tegen maatschappelijk onrecht. Niet in een lege huls van kreten maar door zelf een alternatief te organiseren. Daarom moet je naar den Haag.
beter zeg je dan niets 
klager kraker - 21.10.2010 17:30

nou ik vind je bericht informatief, en niet iets om te gaan beklagen...

ik vind het irritant dat mensen steeds op bijna elk artikel op indy negatief commentaar geven, over nederlands gesproken..

ach, dit en dit! mwah dat is nog niets of zoals bij dit artiekel: tja zal vast maar vind ik niet belangerijk...
sorrie wie kan het wat schelen dat je dit niet belangrijk vind?!

anders ga je zelf 'belangrijke' artikelen plaatsen!
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.