Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Een Chassidische rondedans en naastenliefde 
Slagerij Marcus - 20.02.2011 04:15

Fijn dat u belangstelling hebt voor refdag.nl, de nieuwssite van het Reformatorisch Dagblad.

Vandaag is het zondag. We wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Wij beschouwen de zondag als een rustdag, een opdracht van God en een geschenk, waar we dankbaar voor mogen zijn. Om die reden actualiseren we onze site vandaag niet.

Staat het nieuws dan stil op zondag? Nee, dat niet - we leven in een jachtige tijd waarin het verschil tussen zondagen en werkdagen helaas steeds kleiner wordt.

Morgen brengen we u graag weer op de hoogte van de dagelijkse gebeurtenissen, voorzien van achtergronden, commentaar en opiniërende artikelen. Zoals u dat van ons gewend bent.

Informatie over kerkelijke gemeenten, kerkdiensten en predikanten kunt u desgewenst vinden op onze site www.kerktijden.nl.

Hoofdredactie Reformatorisch Dagblad

 http://nl.wikipedia.org/wiki/Christenen_voor_Israël
 http://www.refdag.nl/zondag
 http://www.refdag.nl/nieuws/cvi_brengt_100_000_joden_naar_israel_1_393101
 http://www.mo.be/artikel/nederlandse-christenen-steunen-nederzettingen-van-israel


De Messiasbelijdende Joden in Arad, een stadje in het zuidoosten van Israël, raken hun gebedshuis kwijt. Ditmaal zijn het geen bommen of granaten van fanatieke islamenieten die het leven van de de bekeerde Israëliërs bedreigen, maar de agressie van hun eigen volk, de ultra-orthodoxe joden. Al jaren vallen deze Chassidim Gur de joodse christenen in Arad lastig met protestdemonstraties, laster en bedreigingen. De ultra-orthodoxen hebben het stadsbestuur zo ver gekregen dat de privéwoning waar de Messiaanse christenen bijeen komt, ontruimd moet worden. “In Arad wordt geen ander gebedshuis erkend dan een Joodse synagoge”, kregen ze van een ambtenaar te horen. Fijntjes herinnerden zij op hun beurt de vertegenwoordiger van de plaatselijke overheid aan het feit “dat er in het verleden regimes waren die hetzelfde deden met Joden.”

Vervelend en hoogst onplezierig allemaal. Niet netjes ook van de rechts-uitgetreden stroming onder de Joden, zeker in het besef wat ze zelf de afgelopen eeuwen hebben moeten meemaken. Maar vergeleken met wat moslims met hun voormalige geloofsgenoten uitspoken, mogen de joodse christenen nog een Chassidische rondedans maken.

Ali As | 28-09-2010, 09:31
 http://refodate.nl/dwars.html/618/Foute-joden.html?pageID=2

Sgp. Niet over 1 kam scheren!
Baby lijkjes 
David - 19.02.2011 22:23

Baby lijkjes met dank aan Hamas.
Als het aan Hamas ligt zullen dit niet de laatste baby lijkjes zijn. Hamas gebruikt de slachtoffers van de geprovoceerde bombardementen als een wapen in haar srijd met als doel de vernietiging van Israel en het in de zee drijven van haar Joodse inwoners, man vrouw en kind.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.