Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
azijnzeikers 
nn - 09.04.2011 22:52

volgende versie een artikeltje over azijnzeikers..?
of, stuurlui langs de lijn..?
of, internethelden vs trollen..?
of, doe het zelf vs s.t.f.u. ..?

Persoonlijk verslag uit eerste hand. 
NN - 09.04.2011 20:59

Oud boek over geschreven.(Bilwet)
niet veel soeps heren 
nn - 09.04.2011 19:49

onleesbaar, amateuristisch, waar is de humor? (en wat is er mis met Van Duivenvoorden en Van Veen, lees er niks over op de website)
niet veel soeps heren 
nn - 09.04.2011 22:27

nn - 09.04.2011 19:49

onleesbaar, amateuristisch, waar is de humor? (en wat is er mis met Van Duivenvoorden en Van Veen, lees er niks over op de website)
Bilwet 
NN - 09.04.2011 21:04

Bilwet auteurs waren overigens yuppie krakers die van uit hun grachten pandje spuugden op mensen als hans kok.
ouwe koeien 
NN - 11.04.2011 19:12

Misschien kunnen jullie het beter hebben over hoe het zover het is gekomen dat Joggurt voor Vrankrijk zijn schedel ingeslagen is.
heren? 
ff - 09.04.2011 20:56

heren? misschien waren het wel dames, of een mengeling van de twee. of misschien geen van beiden.
overigens 
pieter punk - 11.04.2011 16:11

Overigens, uit een van de geruiste aanvullingen: "Bilwet auteurs waren overigens yuppie krakers die van uit hun grachten pandje spuugden op mensen als hans kok."

Je vraagt je toch echt af waar mensen het vandaan halen, maar het zal wel leuk in je eigen-gelijk wereldje passen, niet? (Nou net een eigen-gelijk wereldje waar veel zogeheten "afhakers" destijds op zijn afgeknapt.)

Laat ik nou van minstens een van hen menen te weten dat ie bij de ontruiming van de Schaepmanstraat was, heftig nietwaar. Waarom? Gewoon, omdat ie fluks op alarm was afgekomen, zoals te doen gebruikelijk. Hopelijk is het eerste hand genoeg voor je. Van yuppie noch grachtenpandje was ook jaren later geen sprake bij hen, 't zijn echt heel gewone mensen hoor, zoiets als jij en ik.

Maar goed, wie had gedacht dat we dit anno 2011 nog eens opnieuw mochten bediscuzeuren. Laat ook maar zitten.

Uitstekend leesvoer nog steeds trouwens voor de belangstellende, jong of oud, Bilwet's *Bewegingsleer* dus, integraal hier te vinden:  http://thing.desk.nl/bilwet/bilwet/Bewegingsleer/ . Geschreven alsof je d'r bij staat, wat wel veelal zal komen doordat ze, eh, d'r bij stonden, en anders erg begaafd waren in het dusdanig optekenen van verhalen dat enige afstand goeddeels verbleekte.

Enige later toegevoegde hoofdstukken zijn hier niet opgenomen, wel in de Engelse uitgave op  http://thing.desk.nl/bilwet/Cracking/contents.html .

Leuk idee wel voor wat gegadigden om ziets te schrijven aangaande het huidige tijdvak, misschien.
meh 
pieter punk - 11.04.2011 15:52

Indien je je wilt richten tot "mensen van de oude garde die graag verhalen uit de oude doos willen trekken" en dit graag "uit eerste hand", dan zou het je misschien goed staan om je niet al in je introductie op goedkope wijze te profileren door je af te zetten tegen wat gangbare open doelen. Die, um, tot die oude garde behoren en daar uit de eerste hand over kunnen vertellen, en hoe dan ook al die tijd betrokken zijn gebleven, zij het misschien niet altijd op een manier die jou bevalt. Ik spreek je over twintig, dertig, veertig jaar wel weer.

"Wij proberen in tijden van cynisme en verdeeldheid bruggen te slaan tussen diverse generatie krakers en activisten." Right. Dus beginnen we maar door heel cynisch wat verdeeldheid te zaaien, en dit veelal nog gebaseerd op werkelijk stokoude schisma's en onderwerpen.

Leuk geprobeerd, maar geef mijn portie maar aan fikkie.
verder kijken dan de neus.. 
nn - 10.04.2011 01:07

@ NN - 09.04.2011 20:59

als je verder kijkt zie je dat artikel ook staan onder het kopje 'verhalen uit de oude doos'
heheh 
p. punk - 11.04.2011 19:14

't Zal wel toeval wezen, maar laat er nou pakweg medio tot eind jaren tachtig een Nel geweest zijn die zich o.a. bezighield met een leesclubje die zich over het werk van Bilwet boog. Ze hadden nog niet meer gepubliceerd dan hun eerste boekje geloof ik, god wat was de titel weer (iets met media meen ik, het zal je verbazen), en vast wel wat artikelen.

Genoemde Nel was dan ook zogezegd ronduit ondogmatisch, en haar toenmalige vriend was een van de weinigen die altijd doodnormaal de armen open had voor een dolend zieltje als ik, in een scene die hier nou niet bepaald in uitblonk, maar daarentegen nogal leed onder z'n eigen dogma's en sociale codes en dergelijke. Echt gezellig heb ik het er lange tijd niet gevonden.

Met uitzondering dus van wat lieden die het hart wel op de goede plaats hadden. Nel: ook gij waart cool ;) (en ik hoop dat het U goed gaat).

A/d redactie van de Recidivist hierboven: Je ziet wel, ouwelullenpraat nog steeds te over hoor. Maar je moet mensen even weten te vinden, en op de juiste manier te triggeren. Bovengaande doet dat niet.
pieter punk is cool 
nel - 11.04.2011 18:39

dus.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.