Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
over PUR 
bouwkundig onderlegde nn - 09.07.2011 13:27

For your information: PUR is verre van milieuvriendelijk. het drijfgas is zeer slecht voor de ozonlaag en de productie van de verpakking kost ontzettend veel energie. Vandaar dat het Nederlands Instituut voor Bouw en Ecologie het gebruik van PUR-schuim ten zeerste afraad. En dan heb je in een gebouw nog de positieve effecten dat het een goede isolator is, dat scheelt dus een hoop stookkosten in de loop der jaren. Dat kan je bij die SUV's niet zeggen.
Reactie 
nn - 09.07.2011 16:03

Zou het tof vinden als iemand die wel deze actie steunt (of mss zelfs de actievoerder(s) zelf) hier op zouden willen reageren.
Liefst ergens anders natuurlijk wat indymedia is niet voor discussie (alhoewel dat argument slechts selectief gebruikt wordt op momenten dat moderators er geen zin meer in hebben, maar dat terzijde)

Ik kan zelf hier nmlk. ook weinig begrip voor opbrengen, en heb het idee dat "vrienden van een GroenFront!" in een grote stad wonen met elk uur 3 bussen, 2 metro's en een trein. Op het platteland heb je helemaal geen OV (of 2 bussen per dag ofzo). Mag je van "vrienden van een GroenFront!" dan wel een auto hebben?

Mag ik als dorpsbewoner nog naar school of werk van "vrienden van een GroenFront!"?

(zelf trouwens hekel aan auto's en heb ook niet zo'n ding)
SUV 
greenspot - 09.07.2011 08:25

Laat ik vooropstellen dat ik dit soort showautootjes op geen enkele manier kan waarderen, maar deze actie hou geen pas.
Creativiteit is ver te zoeken hier !
domme actie 
Dennis - 09.07.2011 14:44

vaak ben ik het eens met de actie's van groenefront en de krakers
maar dit gaat nergens over....

PUR is (wat iemand ook al aangaf) zeer slecht voor het milieu
en de old-timer bussen die heel veel krakers en milieu activisten hebben dat zijn pas CO2 uitstoters. Ook veel BAK brommers zijn erg slecht voor het milieu

De huidige 4tak scooters en de SUV van de laatste 2jaar zijn een heeeel stuk milieu vriendelijker

Wat denk je dat de eigenaren doen als ze bij hun auto aankomen en merken dat er PUR in de uitlaat zit. Juist ze pakken een stok ofzo iets en prikken er doorheen en laten de resten PUR om de grond liggen en denk niet dat ze het netjes in een prullenbak gaan doen.

kortom ERG DOMME ACTIE
Tja 
nn - 09.07.2011 02:27

Opzich prima, maar dan zouden de hippiebusjes die bij elk kraakpand staan eigenlijk dezelfde behandeling moeten hebben. Die dingen zijn waarschijnlijk zelfs slechter voor het milieu dan SUV's...

Gaan jullie dat dan ook doen?
Zonee waarom niet (andere subcultuur?)
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.